پای حرف شرکتکنندگان آزمون ارشد پزشکی؛ مُهر «غیرمجاز» بر کارنامهای سفید
تغییراتی که امسال در نحوه انتشار کارنامه علمی شرکت کنندگان آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی اعمال شده اعتراضاتی را از سوی شرکت کنندگان این آزمون به دنبال داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، تابستان فصل بالا رفتن تب کنکور نیز هست و از همان روزهای ابتدایی تیرماه تا پایان شهریور بازار اخبار و اطلاعات درباره برگزاری، انتخاب رشته و اعلام نتایج آزمونهای سراسری ورود به مقاطع مختلف تحصیلی داغ میشود.
اما همان قدر که در این هفتهها و ماهها برگزاری آزمون سراسری ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مورد توجه رسانهها قرار دارد برخی آزمونهای دانشگاهی در بیخبری رسانهای برگزار شده و با تمام کم و کاستیها و انتظارات و اعتراضات شرکتکنندگان به سرانجام میرسد.
از جمله این آزمونها که نقش تعیین کنندهای در ادامه مسیر تحصیلی فارغ التحصیلان رشتههای پزشکی دارد آزمون کارشناسی ارشد رشتههای گروه پزشکی است، برگزاری این آزمون میتواند در ارتقا سطح دانش و مهارت فارغ التحصیلان رشتههای گروه پزشکی موثر واقع شود اما همانگونه که شرکت کنندگان در این آزمون بیان میکنند برخی نکات در اعلام نتایج این آزمون اینگونه نشان میدهد که شاید وزارت بهداشت به دنبال سختگیری در ورود دانش آموختگان این رشتهها به مقاطع بالاتر و حفظ نیروی کار مفید در بیمارستانها و مراکز درمانی است.
تغییر در انتشار کارنامه علمی آزمون
اما نکاتی که شرکت کنندگان در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی به آن اشاره کرده و اعتراض خود را مبنی بر آن اعلام میکنند چیست؟
یکی از مواردی که تعداد زیادی از این شرکت کنندگان به آن تاکید دارند لزوم تغییر در انتشار کارنامه علمی آزمون است.
کارنامهای که برای شرکت کنندگان غیرمجاز به انتخاب رشته اطلاعاتی از کیفیت برگزاری این آزمون ارائه نمیکند و ملاک آن درصد به دست آمده در درس زبان انگلیسی است.
در اطلاعیه مرکز سنجش وزارت بهداشت پیرامون تاثیر حد نصاب نمره زبان انگلیسی در آزمون کارشناسی ارشد که برای نخستین بار به این شیوه اجرا شده است اینگونه آمده است:
یکی از شرکت کنندگان در این آزمون به خبرنگار تسنیم میگوید: روز گذشته کارنامه اولیه شرکت کنندگان در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی اعلام شد و در کمال تعجب آنچه مشاهده کردیم فقط درج یک جمله بود: «با توجه به درصد درس زبان در این مرحله مجاز به انتخاب رشته نمیباشید، در صورت تصویب شما در مرحله تکمیل ظرفیت اجازه انتخاب رشته محل به شما داده خواهد شد.»
وی ادامه میدهد: بهتر بود مرکز آزمون وزارت بهداشت کارنامه و رتبه شرکت کنندگان را به صورت کامل منتشر میکرد و کلمه «غیرمجاز» را نیز در همین کارنامه ذکر میکرد تا شرکت کنندگان از وضعیت درصدها و کیفیت آزمون خود باخبر شوند.
در این صورت ممکن است شرکت کنندهای که درصد تمامی دروسش بالاست اما زبان انگلیسی را کمتر از 25 درصد کسب کرده باشد مجاز به انتخاب رشته نشود و حق او ضایع میشود.
شرکت کننده دیگری به خبرنگار تسنیم میگوید: اگر کارنامه سالهای قبل را مشاهده کنیم میبینیم که درصد بسیاری از دروس بالای 50 است اما آن فرد درصد بالایی در زبان ندارد، اما امسال با این شیوه اگر کسی 60،70 و یا 80 درصد در دروس دیگر کسب کند اما زبان انگلیسی را پایین زده باشد غیرمجاز محسوب شده و مجاز به انتخاب رشته نیست.
سختگیری برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر
از جمله دلایلی که شرکت کنندگان در این آزمون بیان میکنند سختگیری برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر در گروه پزشکی است.
یکی از شرکت کنندگان بیان میکند: امسال نخستین سالی است که حد نصاب زبان را به این شکل تعیین کردهاند، تصور ما بر این بود که این موضوع فقط برای مقطع دکترا بوده است اما امسال وارد مقطع کارشناسی ارشد هم شده است، معتقدیم وزارت بهداشت به دنبال سختگیری است، تا تعداد افرادی که وارد مقطع تحصیلات تکمیلی میشوند بالا نرود، چون کسانی که ادامه تحصیل میدهند یا به دنبال تدریس هستند و یا ارتقا شغلی و وزارت بهداشت اینگونه به دنبال حفظ نیروهای کار خود است.
شرکت کننده دیگری میگوید: سال گذشته تا ساعت 8 شب فرصت برای انتخاب رشته بود اما از ساعت 4 عصر سایت انتخاب رشته را بستند و بسیاری افراد امکان انتخاب رشته را پیدا نکردند.
نکته جالبتر اینکه دیروز کارنامه آزمون 98 را منتشر کردند اما دیروز نیز جزء روزهای انتخاب رشته بود!
یکی از شرکت کنندگان در این آزمون میگوید: فکر میکنم انتشار اینگونه کارنامه ظلم به کسانی است که درصد بالایی در دروس دیگر دارند اما اگر زبان آنها حتی 24 درصد نیز باشد امکان انتخاب رشته ندارند، برای همین کارنامه به صورت کامل منتشر نمیشود، نکته دیگر اینکه در کلید آزمون، جواب سئوالات درس زبان نیز منتشر نشده است.
به گزارش تسنیم، آنچه گفته شد نکاتی بود که شرکت کنندگان در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی به عنوان اشکالات برگزاری این آزمون بیان میکنند، اشکالاتی که ممکن است در مسیر زندگی تحصیلی و شغلی بسیاری از دانش آموختگان این رشتهها موثر واقع شود و لازم است وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی برگزاری آزمون در جهت رفع آنها برآید.
انتهای پیام/ش