مقاومت برخی دستگاه ها در راه اندازی «سامانه جامع و هوشمند تعاون»
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به طرح «تأمین مالی خرد تضمین شده» گفت:حمایت از طرحهای خلاقانه و دانشبنیان با کارمزد اندک، تامین مالی طرح های فارغ التحصیلان دانشگاهی و کمک به توزیع عادلانه ثروت مهمترین هدف این طرح است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدکبیری،معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست با خبرنگاران با اشاره به راهاندازی سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون گفت: اگر این سامانه راه اندازی شود و تمام تعاونی ها مجبور باشند تمام تغییرات ثبتی خود را از طریق این سامانه انجام دهند گام بزرگی در مسیر شفافیت انجام شده است.
وی گفت: یکی از مشکلات برای عدم راه اندازی این سامانه در حالت کلی عدم همکاری برخی از دستگاه ها است.
برای اولین بار با راهاندازی این سامانه امکان نظارت هوشمند بر تعاونیها میسر می شود که به کمک این سامانه اعضای تعاونیها میتوانند عملکرد هیئتمدیره و مجامع تعاونیها را رصد کنند تا تخلفاتی که پیش از این اتفاق میافتاد، متوقف شوند.
معاون امور تعاون وزارت تعاون با اشاره به تأکید بر شفافیت و جلوگیری از انحراف و فساد در مجموعه این وزارتخانه بیان کرد:در همین راستا اقداماتی شده است.
توسعه شفافیت لزوماً به معنای افشاگری نیست.
وی درباره اقدامات معاونت خود در راستای شفافیت به راه اندازی سامانه جامع و هوشمند شفافیت اشاره کرد و گفت:علاوه بر افزایش شفافیت یکی دیگر از اهداف تشکیل این سامانه، تسهیل امور برای مخاطبین است.
در حال حاضر زمانی که طول میکشد تا یک مجوز صادر شود بین 30 تا 40 روز است اما در صورتی که این سامانه راه اندازی بشود صدور این مجوزها بین یک تا پنج روز طول خواهد کشید و این شدیدا زمانی را که درخواست کننده برای تشکیل تعاونی و یا تغییرات ثبتی طی میکند کمتر خواهد کرد.
البته فاز اول این سامانه نظارتی است و زمینه خودنظارتی اعضا بر اعضای هیات مدیره افزایش میدهد و زمینه اینکه اعضای هیات مدیره بدون اطلاع اعضا بتوانند مجمع برگزار کنند برچیده خواهد شد و از این طریق با افزایش شفافیت همه ابهاماتی را که در فعالیتهای برخی از تعاونی ها وجود داشته برطرف شده و زمینه اعتماد عمومی به تعاونیها و فعالیتشان افزایش خواهد یافت.
فاز دوم این سامانه توانمندسازی،تأمین مالی و توسعه بازار است.
وی در ادامه با اشاره به اولین صندوق ریسک پذیر را ازدیگر اقدامات معاونت تعاون خواند و اظهار داشت: در هفته تعاون با امضای تفاهمنامه اولین صندوق ریسکپذیر (vc) راهاندازی شد.
صندوقهای ریسکپذیر به منظور تامین مالی شرکتهای دانش بنیان و نوآور در دستور کار قرار گرفته است.
بر این اساس قرار است خط مالی مناسب برای تجاریسازی محصولات شرکتهای تعاونی دانشبنیان اختصاص یابد.
کبیری در ادامه به رونمایی از سامانه تامین مالی خرد تضمین شده در هفته تعاون اشاره کرد و افزود: در این طرح با هدف حمایت از طرحهای خلاقانه و دانشبنیان با کارمزد اندک، تامین مالی طرح های فارغ التحصیلان دانشگاهی و کمک به توزیع عادلانه ثروت، سرمایه خرد مردم به جای پسانداز در بانکها در طرحهای خلاقانه سرمایهگذاری شده و با توجه به میزان سهام، سود مطلوبی را نصیب افراد کند و صندوق نیز برای اعتمادسازی اصل سرمایه را تضمین میکند.
وی در ادامه با اشاره به طرح «تأمین مالی خرد تضمین شده» گفت: تأمین مالی خرد تضمین شده Crowdfunding رویکرد نوینی از تأمین بودجه است که طی آن جمع کثیری از سرمایه گذاران دربستر شبکه اجتماعی درپروژه هایی مانند طرح های نوآورانه که عمدتاً با عدم رغبت سرمایه گذاران همراه است به مشارکت و سرمایه گذاری حتی با سرمایه اندک می پردازند.
کبیری افزود: تأمین مالی خرد تضمین شده گونه ای از جمع سپاری در حوزه تأمین مالی کسب و کارهای نوپا و ایده های نو آورانه است که فضای مشارکت برای عموم مردم به نحوی فراهم شده تا آنها از وضعیت معمول و سنتی خود به عنوان یک مصرف کننده صرف فراتر رفته و با مشارکت در تامین سرمایه، ولو به مقدار اندک و همچنین پذیرش موفقیت و عدم موفقیت سرمایه گذاری، در راستای تولید و ترویج خدمت یا محصولی که خرد جمعی آن را تایید کرده است، نقشی اثر بخش ایفا کنند.این طرح در روز تعاون رونمایی شد.
انتهای پیام/