سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معارض ترکیه‌ای: دوستان سابق اردوغان در تدارک تشکیل احزاب جدید هستند

فارس | بین‌الملل | پنجشنبه، 17 مرداد 1398 - 14:19
یک عضو بلندپایه حزب دموکراتیک خلق‌ها، گفت که به زودی احزاب و تشکل‌های جدیدی از درون حزب عدالت و توسعه به وجود خواهند آمد.
حزب،عدالت،تركيه،توسعه،اعضاي،اوغلو،اردوغان،ارشد،احزاب،جديدي،حكومت

یک عضو بلندپایه حزب دموکراتیک خلق‌ها، گفت که به زودی احزاب و تشکل‌های جدیدی از درون حزب عدالت و توسعه به وجود خواهند آمد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «محمد علی اصلان» از اعضای ارشد حزب کُردی «دموکراتیک خلق‌ها» گفت که حزب عدالت و توسعه در حال پوست اندازی است و برخی از اعضای ارشد آن به زودی احزاب جدیدی را تأسیس خواهند کرد.
او در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری المعلومه، مدعی شد که در ماه‌های آتی شاهد در ترکیه انتخابات زودهنگام برگزار خواهد شد، که در آن صورت احتمالا نیمی از آرای حزب عدالت و توسعه به سبد احزاب جدیدالتأسیس تعلق گیرد.
سخن این نماینده سابق پارلمان ترکیه در حالی است که حزب عدالت و توسعه اخیرا انتخابات شهرداری‌ها در استانبول به عنوان اصلی‌ترین مقر خود را به «اکرم امام اوغلو» نامزد حزب جمهوری‌خواه خلق واگذار کرد.
مخالفت علنی مقامات سابق ترکیه که روزگاری همراه وی حزب عدالت و توسعه را به قدرت رسانده بودند، پس از تغییر سیستم حکومت از پارلمانی به ریاستی بیشتر شده است.
«احمد داود اوغلو» نخست‌وزیر و وزیر خارجه اسبق ترکیه که از مخالفان ریاستی شدن حکومت ترکیه بود، در نهم مرداد گذشته در گفت‌و‌گو با روزنامه فایننشال تایمز، این تغییر سیستم حکومتداری را موجب تمرکز قدرت در دست اردوغان و ضربه به شاکله اساسی حکومت دانست.
اسفند ماه سال گذشته روزنامه حریت ترکیه نیز اعلام کرد که «عبدالله گل» رئیس‌جمهور سابق ترکیه به همراه دوستان سابق اردوغان و چند تن از وزرای سابق و اعضای حزب عدالت و توسعه قصد دارند پس از انتخابات شهرداری‌ها در ۳۱ مارس ، حزب جدیدی راه‌اندازی کنند، هرچند وی هنوز رسما چنین اقدامی انجام نداده است.
در آن گزارش آمده بود که مؤسسان حزب جدید قصد دارند «علی باباجان» از اعضای ارشد حزب را به ریاست حزب جدید برگزینند.
همچنین آن‌ها از «احمد داود اوغلو» نیز برای پیوستن به حزب دعوت کرده بودند.
«علی باباجان» در ۱۷ تیر ماه گذشته به دلیل آن‌چه اختلافات با اردوغان بر سر اصول اساسی حزب گفته بود، از عضویت در حزب حاکم «عدالت و توسعه» استعفا داد.
(جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/ق