استقبال مردم از جشنواره ملی تئاتر مرصاد؛ضرورت برگزاری همایش تخصصی برای بهبود کیفیت جشنواره
داور بخش خیابانی یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد گفت: استقبال مردم و هنرمندان از جشنواره و آثار ارائه شده در حد بسیار بالا و بینظیری بود.

محسن سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اسلامآباد غرب، با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی در حوزه تئاتر یک سری رویدادهای خوبی رخ داده است اظهار داشت: جشنواره ملی تئاتر مرصاد یکی از این رویدادهای بسیار مؤثر که به صورت خودجوش و با خلاقیت هنرمندان شکل گرفته است.
داور بخش خیابانی یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد گفت: از دل جشنواره فجر، جشنواره مقاومت و تئاتر دفاع مقدس یک زایشهایی به وجود آمده که نیاز است مردم این حوادث تاریخی از حافظه آنها خارج نشود و یکی از این رویداهای مؤثر نمایش عملیات مرصاد بود که هجمه دشمنان داخلی و خارجی در این عملیات با شکست مواجه شد.
سلیمانی با بیان اینکه همدلی و همفکری مردم بعد از این پیروزی نصیب ملت شد عنوان کرد: به منظور ماندگاری این پیروزی بزرگ نیروهای انقلابی مسلمان، عدهای از افراد متدین دست به کار شدند و زمینه برگزاری این جشنواره را به شکل جدی پیریزی و هم مسئولان فرهنگی، هنری و هنرمندان به طور جدی پای کار آمدند و این رویداد بزرگ را خلق کردند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا آثار برگزیده این جشنواره قابلیت اکران در رسانه ملی را دارد گفت: در این جشنواره راههای نرفته زیادی وجود دارد و این جشنواره با توجه به اینکه در یازدهمین دوره برگزاری خود به سر میبرد باید به یک بالندگی و رشد کمی و کیفی مناسبی برسد اما به دلایلی هنوز جای کار بسیاری دارد و باید زمینه شایستگیهای بیشتری در دل این جشنواره پدید بیاید.
داور بخش خیابانی یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد با اشاره به اینکه اعتبار ویژهای برای این جشنواره به صورت سر فصل برنامهها و بودجههای استانی و ملی در نظر گرفته شود تا تأثیرگذاربودن این جشنواره را مسئولان هم احساس کنند بیان کرد: باید در زمان برگزاری این جشنواره مسئولان هم حضور و از نزدیک حس و حال خوب مردم را در این جشنواره ببینند زیرا مردم استقبال خوبی از این جشنواره از خود نشان دادند.
وی با بیان اینکه شب گذشته که تا ساعت 12 آثار را مورد داوری و ارزیابی قرار میدادیم انبوهی از جمعیت مردم گرد هنرمندان جمع شده بودند و واقعا این استقبال شکفتانگیز و بینظیر بود افزود: ای کاش دوربینهایی بود که این حضور و شور و اشتقیاق مردم را برای دیدن این آثار جشنواره به ترسیم میکشید.
سلیمانی عنوان کرد: این حضور مردم و هنرمندان باید ثبت شود تا مسئولان این حضور را لمس کنند و بدانند ضرورت برگزاری این جشنواره تا چه اندازه است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا جشنواره قابلیت برگزاری در بعد بینالمللی را نیز دارد گفت: نباید در این رابطه شتابزده عمل کرد زیرا از بسترهای ملی بودن این جشنواره هنوز فاصله داریم و باید این بسترهای ملی به خوبی فراهم شود و بعد از اینکه این زیرساختها فراهم شد پتانسیل و ظرفیت جشنواره برای تبدیل به یک جشنواره بینالمللی با چند کشور مجاور در حوزه مقاومت نیز وجود دارد.
داور بخش خیابانی یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد با اشاره به اینکه امیدوارم یک همدلی و همافزایی به شکل ملی انجام شود تا مدیران در کنار هنرمندان و مردم دست در دست هم این اتفاق زیبا را رقم بزنند عنوان کرد: برای ورود به یک جشنواره ملی باید زیرساختهای نرم افزاری و سختافزاری و ظرفیتها متناسب با این جشنواره در شهرستان اسلامآباد غرب به وجود بیاید بیان کرد: در حوزه نرمافزاری این جشنواره باید یک دبیرخانه ملی دائمی داشته باشد تا در طول سال با هنرمندان ارتباط و ورکشاپها و سیمینارهای آسیبشناسی نیز در این دبیرخانه برگزار کنند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ده سال از برگزاری این جشنواره میگذرد باید اکنون یک سیمینار تخصصی برای این جشنواره برگزار و آسیبها در این حوزه شناسایی و بعد از اینکه این آسیبها شناسایی شد یک همت و عزم جدی ملی برای برطرف کردن این آسیبها از سوی مسئولان انجام شود و هنرمندان هم جاهایی که احساس میکنند در تولید محتواها ایراداتی است ایرادها را برطرف کنند.
سلیمانی افزود: باید هدف و غایت این جشنواره را مدنظر داشته باشیم که این جشنواره با چه هدف و سیاستی در حال برگزاری است.
وی با اشاره به اینکه آثار از لحاظ کیفی متفاوت بود و آثار قابل توجه نیز در بین آثار جشنواره مشاهده میشد عنوان کرد: اما خود هنرمندان به این قضیه باور دارند که اگر فرصت و حمایت بیشتری از لحاظ مادی و معنوی از سوی مسئولان مربوطه از آنها انجام شود هنرمندان میتوانند آثار زیباو نابتری خلق کنند.
انتهای پیام/