توزیع 2000 میلیارد بین شهرداریها و دهیاریهای هرمزگان
این روزها عوارض ارزش افزوده به عنوان مهمترین منبع درآمدی شهرداریها و دهیاریها قرار گرفته است.

خبرگزاری فارس هرمزگان؛ علی زارعی: هنگامی که حتی به روستاهای دور و نزدیک برای تهیه گزارش میروم؛ دهیاریها تنها منبع درآمدیشان را از محل عوارض ارزش افزوده عنوان میکنند و شهرداریها نیز بیشتر درآمدشان از این حوزه است.
۱۰ سال از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در کشور میگذرد و اجرای این قانون، اثرات قابل توجهی را در بخشهای مختلف داشته است و شهرداریها و دهیاریها از این بخش بیشترین بهره را در عمران و آبادانی شهرها و روستاها میبرند.
قانون مالیات بر ارزش افزوده، یک قانون ملی-محلی است، بهگونهای که از نرخ ۹ درصد قانون مالیات بر ارزش افزوده، سه درصد آن تحت عنوان عوارض ارزش افزوده صرف هزینههای عمران شهرها و روستاها میشود و یک درصد آن به عنوان مالیات سلامت به پوشش کامل درمان افراد ساکن در روستاها و شهرها و جامعه عشایری، تکمیل و تأمین تجهیزات بیمارستانی، مراکز بهداشتی و درمانی با اولویت بیمارستانهای مناطق توسعهنیافته، ارتقای سطح بیمه بیماران صعبالعلاج، افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی خارج از روستاها و شهرها به وزارت بهداشت و درمان تخصیص مییابد که نقش موثری در طرح تحول سلامت ایفاء نموده است.
۵ درصد آن نیز به حساب خزانه جهت تامین هزینههای جاری و عمرانی کشور واریز میشود؛ ضمناً ۲۷ درصد از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده برای توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و زیرساختهای ورزش به ویژه در حوزه معلولان و جانبازان اختصاص داده شده است.
اصلیترین ویژگی مالیات بر ارزش افزوده که مورد توجه اکثر کشورها قرار گرفته و همگی در تلاش هستند که آن را به درستی اجرا کنند، پایهگذاری آن بر مبنای عدالت است؛ بدین مفهوم که مالیات بر ارزش افزوده در مقایسه با مالیات بر فروش، تقریباً در تمام شرایط، بهترین انتخاب است چرا که به گونهای طراحی شده که بار آن بر دوش مصرفکننده نهایی است نه تولیدکننده.با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در یک دهه اخیر، هرساله شاهد افزایش توزیع عوارض ارزش افزوده بین شهرداریها و دهیاریها هم شدهایم که در همین راستا گامهای بلندی در کشور و از جمله استان هرمزگان در توسعه، عمران و آبادانی شهرها و روستاها برداشته شده است.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان گفت: تاکنون بیش از دوهزار میلیارد تومان در استان هرمزگان عوارض ارزش افزوده توزیع شد.
شاکررضا مریدی افزود: در ۱۰ سال اخیر که قانون مالیات بر ارزش افزوده درحال اجراست، بیش از دوهزار میلیارد تومان از این محل، بین شهرداریها و دهیاریهای استان توزیع شده است.
وی اظهار داشت: از مهرماه سال ۸۷ وبا آغاز اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تا پایان سال ۹۷ بیش از ۱۸۴۱میلیارد تومان و در سه ماهه اول سال جاری نیز بیش از ۱۶۴میلیارد تومان بین شهرداری ها و دهیاریهای سطح استان توزیع شده است.
مریدی افزود: البته در سال ۹۷ مبلغ ۵۷۰ میلیارد تومان، در سال ۹۶ بیش از ۳۷۰ میلیارد تومان و دو ماهه انتهایی سال ۹۵ نیز ۱۱۰میلیارد تومان معادل نیمی از مبلغ ۱۰ ساله توزیع شده است.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان گفت: ۱۶۴ میلیارد و ۳۸۹میلیون تومان از محل مالیات برارزشافزوده بین شهرداریها و دهیاریهای هرمزگان در امسال توزیع شده است.
مریدی اظهار داشت: این مبلغ ارزش افزوده درسه ماهه ابتدایی سال۹۸ بین ۳۸ شهرداریها
و ۱۰۹۷دهیاریهای استان توزیع شده که رشد چشمگیری را نسبت به میزان مشابه سال گذشته نشان میدهد.
وی افزود: در سه ماهه سال ۹۷ نیز ۱۱۸ میلیارد و ۹۰۵میلیون تومان ارزش افزوده بین شهرداری و دهیاریها در سطح استان هرمزگان توزیع شد.
مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان بیان داشت: در سال۹۸ توزیع عوارض ارزش افزوده رشد ۳۸ درصدی را نسبت به سال ۹۷ نشان میدهد.
مریدی، میزان توزیع عوارض ارزش افزوده را به نسبت ۳۰ درصد روستاها و ۷۰ درصد شهرها براساس سرانه جمعیتی آخرین سرشماری رسمی اعلام کرد.
مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان درخصوص اثرات توزیع ارزش افزوده نیز تصریحکرد: درچند سال اخیر اگر به مناطق مختلف سطح استان مراجعهای داشته باشید، در اکثر شهرها و روستاهای استان به عینه شاهد احداث پارکها و زمینهای ورزشی و...
میباشید که به اقرار خود شهرداریها و دهیاریها، بیشتر این پروژهها از محل دریافت سهم ارزش افزوده اجراشدهاند.
وی ابرازداشت: همچنین به عینه تحقق شعار مالیات باعث توسعه و آبادانی کشور میشود در استان هرمزگان قابل مشاهده است.
مریدی گفت: از طرفی، فعالان اقتصادی با دیدن موارد مذکور، مشارکتشان در پرداخت بهموقع مالیات و عوارض بهتر و سریعتر صورت میگیرد.
مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان تاکیدکرد: درهمین راستا، توقعی که از شهرداریها و دهیاریها داریم، این است که برای اطلاعرسانی در زمان افتتاح و اجرای پروژهها با نصب تابلو یا بنر، سهم مالیات و عوارض را در اجرای پروژهها مشخص و اطلاعرسانی نمایند و پروژههایی که بصورت صددرصد از این بخش اجراشده است را به نام ارمغان مالیات نامگذاری کنند که بیشتر استانها و در برخی شهرها و روستاهای استان هرمزگان نیز این مهم محقق شده است.
وی بیان کرد: همه دستگاهها در تحقق و گرفتن سهم استان از مالیات بر ارزش افزوده از فعالان اقتصادی و هزینهکرد آن در استان، مسؤولیت دارند.
مریدی از کشف منابع جدید، بروزرسانی پروندهها، قطعیسازی پروندهها در هیئتهای حلاختلاف مالیاتی و ابلاغ بهموقع به عنوان دلایل رشد وصول و توزیع مالیات بر ارزش افزوده نام برد.
انتهاییام/۸۸۰۳۰/م