دولت طرح ساماندهی آبهای سطحی جنوب تهران را تسریع بخشد
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت طرح ساماندهی آبهای سطحی جنوب تهران را تسریع بخشد تا آب تصفیهشده بدون دغدغه مورد استفاده قرار گیرد.<br/>

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت طرح ساماندهی آبهای سطحی جنوب تهران را تسریع بخشد تا آب تصفیهشده بدون دغدغه مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرری، محسن علیجانی زمانی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در حاشیه سومین همایش آب و کشاورزی شهرستان ری که به چالشها و فرصتها در زمینه این موضوع در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کشاورزان شهرستان ری در زمینه آب با مشکلات و معضلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند و اذیت میشوند که این همایش چند ساعته با هدف پیگیری و حل مسائل مربوطه برگزار شد.
وی با بیان اینکه ۷۰ هزار هکتار سطح زیر کشت شهرستان ری به دلیل کمآبی به ۲۹ هزار هکتار رسیده است، ادامه داد: ری از گذشته اراضی خود را با حقآبه رودخانههای مختلف مثل رودخانه کرج و کن پوشش میداد که اکنون تأمین نمیشود و حتی از پسابی که به آب شرب اختصاص داده و یا روان آبهایی که به ری سرازیر میشود سهم لازم به ری از تصفیهخانه جنوب تهران که طبق تفاهم با وزارت نیرو سه از یازده تعیین شده، تخصیص نمییابد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کشاورزان ری حتی به این میزان سهم اعتراض داشته و حق ری را بیشتر میدانند، خاطرنشان کرد: بخشی از آب سد شهید کلانتری به مصرف مجموعه دامگستر با پوشش بیش از ۱۲ هزار رأس گاو تعلق دارد ولی از ۱۲ میلیون متر مکعب آب این سد چیزی حدود ۸ میلیون متر مکعب سهم روستاهای پاییندست است که با اختصاص آن میتوان بیش از ۲۷۰۰ هکتار اراضی حسنآباد فشافویه را آبیاری کرد.
علیجانی با تأکید بر اینکه از همه دستگاهها رفع موانع سر راه کشاورزان و تسریع امور را خواستاریم، تصریح کرد: در سال رونق تولید یکی از مسائل و مؤلفههای مهم برای تحقق این امر توجه به کشاورزی بوده که صنایع تکمیلی زیادی به آن وابسته است.
وی به برخی مشکلات کشاورزان در ری اشاره کرد و افزود: در شهر تهران ۵۰ هزار میله چاه وجود داشت که قریب به ۴۰ هزار چاه تخریب شده است و شهرداری تهران باید طرح جامعی برای احیای قنوات داشته باشد تا آب بتواند به ری برسد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تخصیص ارزش افزوده مجلس در بودجههای سنواتی یادآور شد: با توجه به تغییر اقلیمی ایجاد شده در کشور و ری باید جاهایی که کشاورزی دارند بتوانند از مدیریت آبهای سیلابی که بخاطر بارشهای زیاد انجام شده استفاده کنند.
علیجانی اضافه کرد: در شمال تهران بیش از ۵۰ هزار هکتار اراضی شیبدار وجود دارد که با یک بارندگی در حد ۱۰۰ میلیمتر میتواند ۲۵ میلیون متر مکعب سیلاب ایجاد کند.
وی با بیان اینکه از ۳۰۰ میلیارد تخصیص یافته در سال ۹۷ بخشی از آن جذب نشد، عنوان کرد: دیوان محاسبات کشور اجازه استفاده از این ارزش افزوده را در خارج از روستاها نداد در حالی که منشأ کنترل آبها خارج از روستاها است که به شدت پیگیر حل این موضوع هستیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه کمیتههایی برای حل مشکلات کشاورزان ری تشکیل میشود، ابراز داشت: ۴ هزار هکتار از ۲۹ هزار هکتار اراضی ری متعلق به سبزیکاری است که با گزارشهای دریافتی بین ۱۰ تا ۱۵ هکتار کشت با آب نامطلوب انجام میشود که پیگیریهای لازم در این زمینه صورت گرفته است.
علیجانی با بیان اینکه مابقی کشت در ری با آب شرب سالم انجام میشود، گفت: روانآبهایی به سمت ری میآید و تا ورامین ادامه دارد که استفاده آن برای غیر از سبزیکاری و مواد غذایی مانعی ندارد و در صورت مشاهده کنترل و معدوم شده است ولی دولت باید طرح ساماندهی آبهای سطحی جنوب تهران را تسریع بخشد تا آب تصفیهشده در تمام امور بدون دغدغه استفاده شود.
انتهای پیام/۶۷۰۵۲/ر