نرخ بیکاری در روستاهای استان قزوین ۶ دهم درصد کاهش یافت
قزوین- مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری قزوین گفت: با اجرای طرح های اشتغالزا در کنار همه مشکلات اقتصادی شاهد کاهش شش دهم درصدی بیکاری در روستاهای استان هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، ششمین جلسه کارگروه اجرایی طرح حمایت از واحدهای تولیدی مستقر در مناطق روستایی و نیز بررسی موضوع تفاهم نامه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بنیاد علوی و یک بانک عامل روز سه شنبه در سالن مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد.
در این جلسه که منوچهر رضایی، معاون سرمایه گذاری توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری، احمد حاج علیزاده معاون توانمند سازی و مشارکت های مردمی بنیاد علوی و علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری، اکرم نجفی مدیرکل دفتر روستایی استانداری قزوین نیز حضور داشتند تعدادی از کارآفرینان روستایی مشکلات خود را مطرح کردند و خواستار رسیدگی به آنها شدند.
اکرم نجفی در این جلسه اظهارداشت: مشارکت، سرعت عمل و پویایی بیشتر بانکها در اجرای طرح ها، افزایش اختیارات استانی برای تصمیم گیری بهتر در استانها از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: حمایت از طرح های دانش بنیان و استارتاپی، توجه بیشتر به مناطق روستایی به دلیل دشواری اجرای طرح های اقتصادی در روستاها و استمرار حمایت از واحدهای تولیدی مستقر درمناطق روستایی و افزایش سقف تسهیلات از راهکارهایی است که می تواند به کاهش مشکلات کمک کند.
پرداخت ۳۲ میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان به ۷۹ طرح روستایی
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری قزوین تصریح کرد: تاکنون برای اجرای ۷۹ طرح روستایی در قزوین بیش از ۳۲ میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
وی گفت: از سال ۹۵ با آغاز پرداخت تسهیلات روستایی در قالب تفاهم نامه سه جانبه تاکنون ۴۴۵ طرح با ۱۸۵ میلیارد و ۶۲۶ میلیون تومان به بانک های عامل معرفی شده اند.
نجفی یادآورشد: در سال ۹۵ تعداد ۱۱ طرح، در سال ۹۶ تعداد ۵۰ طرح و در سال گذشته نیز ۱۴ طرح مصوب و تسهیلات آنها پرداخت شد.
کاهش نرخ بیکاری در مناطق روستایی
وی اضافه کرد: در سه ماهه اول سال گذشته نرخ بیکاری در مناطق روستایی استان ۱۱.۲ درصدبود که تا پایان سه ماهه اول امسال نرخ بیکاری به ۱۰.۶ درصد رسیده که شاهد کاهش ۶ دهم درصدی آن هستیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری قزوین بیان کرد: طولانی بودن فرآیند بررسی طرح های توسعه بانکها، ندادن اختیار به شعب منتخب بانکی، اعمال محدودیت درحمایت از طرح های نو آورانه و دانش بنیان، نداشتن انعطاف لازم از سوی بانک های عامل در مورد نواقص قابل اغماض و بوروکراسی اداری، آشنا نبودن متقاضیان با ضوابط و مقررات و دقت نکردن کارگروه در انتخاب متقاضیان صالح و توانمند طرح ها از جمله مشکلاتی است که برای آن باید تدبیر کنیم.
در این جلسه تعدادی از جوانان کارآفرین روستایی در خصوص مشکلات خود در اجرای طرح های اقتصادی مطالبی بیان کردند.
طولانی بودن صدور مجوزها، سودهای بالای بانکی، گران شدن مواد اولیه، تسهیلات محدود اعتباری، آشنا نبودن برخی مسئولان بانکها با اهمیت رونق تولید در شرایط کنونی و بی توجهی به سرمایه گذاری در استان از مهمترین نکات مطرح شده بود.