دردودلها و گلهمندیهای تولیدکنندگان کردستانی از عدم حمایت مسئولان
تولیدکنندگان استان دردودلها و گلهمندیهای خود را از عدم حمایت مسئولان کردستانی مطرح کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، «رونق تولید»؛ نام و عنوانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1398 را بجا و دقیق از آن برای نامگذاری و برون رفت اقتصاد کشور از مشکلات استفاده کرد.
البته این اول بار نیست که شعار سال با عنوانی اقتصادی هدفگذاری شده و برنامه سالانه کشور در راستای حل مشکلات اقتصادی مردم مطابق آن نگاشته و ترسیم میشود و باید همه مسئولان سازمانها، ارگانها و مردم برای تحقق این امر مهم به وظیفه خود عمل کنند.
نشست هماندیشی مسئولان با تولیدکنندگان کردستان در حالی در سنندج برگزار شد که فعالان این عرصه از از عدم حمایت مسئولان و بیتوجهی دولت به آنان گلهمند بودند؛ خبرنگار تسنیم در این گزارش درددل و گلهمندیهای آنان را منعکس کرده تا بلکه دولتمردان از خواب غفلت بیدار شده و به وظیفه خود در راستای تحقق به شعار سال عمل کنند.
مدیر داخلی یکی از شرکتهای داخلی شهر سنندج به مشکلات حوزه تولیدکنندگان و کالای قاچاق اشاره کرد و اظهار داشت: اولین تولیدکننده لباس ضد آب در کشور هستیم که در حوزه کشاورزی و ماهیگیری در شهرهای شمالی کشور فعالیت می کنیم اما متاسفانه با وارد کردن محصولات چینی از طریق مرزهای کشور رونق این محصول کاهش یافته است.
کردوان اسدی با بیان اینکه گسترش قاچاق معضل بزرگی برای تولیدکنندگان شده است، افزود: علیرغم نامهنگاری و پیگیریهای متعدد از سوی سازمانهای مرتبط، اما پاسخ قانعکنندهای نگرفتهایم.
حامد احمدپور یکی دیگر از تولیدکنندگان استان کردستان گفت: بهعنوان نخستین تولیدکننده سیمهای لاکی و آلومنیوم در در حال فعالیت هستیم و چندین نفر نیز اشتغالزایی کرده اما متاسفانه قاچاق و واردات این سیمها بازار کار ما را کساد و اگر این روال ادامه داشته باشد، مجبوریم که تولید خود را تعطیل کنیم، این در حالی است که محصول و اجناس داخلی بسیار با کیفیت و مناسبتر از محصولات خارجی و چینی است.
وی با ابراز گلهمندی از عدم حمایت مسئولان تاکید کرد: امیدواریم دولت و متولیان امر قدمهای مثبت و موثری برای حل مشکلات و مانع پیشروی تولیدکنندگان بردارند.
عطاالله جویا «مدیرعامل یکی دیگر از شرکتهای کردستان نیز با بیان اینکه انحصاری مواد اولیه تولیدات داخلی استان را تهدید میکند، اظهار کرد: کنترل و نظارت دقیقی بر روی برخی از محصولات مواد اولیه وجود ندارد و متاسفانه با افزایش نرخ دلار قیمت مواد اولیه نه تنها کاهش نیافت بلکه روز به روز افزایش مییابد.
وی با ذکر اینکه تولیدکنندگان داخلی توان رقابت با محصولات خارجی را ندارند و این موجب تعطیلی بسیاری از بنگاهها و مشکلاتی برای اشتغال، تولید و نابودی حقوق مصرفکننده شده است، افزود: سازمان تامین اجتماعی نیز معضلاتی زیادی برای بخش شرکتهای تولیدکننده به وجود آورده که باید این موضوع بررسی شود تا لطمه به تولیدکنندگان وارد نشود.
شاهو سیدالشهدایی یکی دیگر از عرضه کنندگان مواد غذایی در این جلسه خواهان اجرایی شدن دولت الکترونیک شد و افزود: دولت الکترونیک در زمینه مبادلات کالا و ارائه معرفی تولید کنندگان در برنامه توسعه 5 ساله یکی از اهداف مهم دولت بود چراکه امروزه بزرگترین هزینه، هزینه وقت و زمان است که بر سود و بازارمالی نقش دارد وباید این موضوع در اسرع وقت اجرایی شود.
وی گفت: مسئولان باید صنعت را به مردم معرفی کنند؛ باید دولت و مسئولان متولی تا جایی که ممکن است هزینه تبلیغات تلویزیونی معرفی دستاوردها و محصولات تولیدات داخلی را رایگان یا پایین در نظر بگیرد.
جهانبخش دانایی رئیس انجمن قطعهسازان کردستان نیز به عدم همکاری شرکت تراکتورسازی استان با قطعهسازان اشاره کرد و افزود : شرکت تراکتورسازی از سال 83 در استان کردستان تاسیس شده و به گفته جهانگیری معاون رئیس جمهور باید 30 درصد قطعات این کارخانه در استان تولید شود.
وی گفت: قبلاً شرکت تراکتورسازی علیرغم فعالیت 40 شرکت قطعهساز در استان، 5 درصد قطعات خود را از فعالان این عرصه تهیه میکردند اما اکنون با تغییر مدیریت در این شرکت با هیچ قطعهسازی قرارداد بسته نشده و تمام قطعات از تبریز تهیه میشود.
رئیس انجمن قطعهسازان کردستان بیان کرد: مراکز قطعهسازی استان علیرغم تولیدات خوب و باکیفیت در حال تعطیلی و نیمه فعال هستند و متأسفانه با تغییر 4 استاندار هیچکس پاسخگوی مشکلات ما نیست.
تولیدکننده کردستان با انتقاد از دولت تدبیر و امید مدعی شد: این چه تدبیری است که اکثر قطعات چینی در داخل بازار چینی و خارجی است؛ چرا دولت از تولیدکنندگان داخلی حمایت نمیکند؛ اگر 30 درصد قطعات در استان تولید میشد قطعاً 2 هزار نفر اشتغالزایی ایجاد میشد.
پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی کردستان
پیمان الماسی معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان نیز در این نشست اظهار کرد: قاچاق بهعنوان یک آسیب بزرگ دامنگیر کشور شده و باید واحدهای تولیدی با ارائه اجناس با کیفیت با این معضل مقابله کنند.
وی با بیان اینکه سطح سفارش مواد اولیه با 180 میلیون یورو برای استان تامین شده است، گفت: بخش از نیازهای مواد اولیه واحدهای تولیدکننده تهیه و بخشی دیگری از آن از طریق بورس تامین میشود.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان تصریح کرد: باید تمام سازمانها و دستگاههای اجرایی برای رونق تولید و حل مشکلات واحدهای تولیدی تلاش کنند تا برای ارائه یک محصول با کیفیت به بازار، نیازی به روی آوردن به خرید اجناس قاچاق وجود نداشته باشد.
وی با ذکر اینکه جلوگیری از واردات کالای قاچاق بسیار مهم است، افزود: واحدهای تولیدی استان کردستان با مشکلات متعددی همچون مالیاتی، بانکها و ورود و خروج محصولات مواجه هستند؛ هنوز ماموران مبارزه با قاچاق کالا و ارز نمیدانند که چه محصولات و کالاهایی را بهعنوان قاچاق ضبط میکنند!
الماسی از پرداخت تسهیلات 10 درصدی به واحدهای تولیدی خبر داد و خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان میتوانند تا پایان شهریورماه برای دریافت این وام به بانکها مراجعه کنند.
حال سؤال از متولیان برگزاری این نشست هماندیشی این است که آیا با برگزاری این نشستها مشکلات تولیدکنندگان برطرف میشود؟؛ آیا خودشان خروجی مثمرثمری از اینگونه جلسات بیثمر میگیرند تا فعالان این عرصه بگیرند؟
از دولتمردان در استان کردستان انتظار میرود بهجای شعارهای توخالی، برگزاری جلسات و وقت تلف کردن از تولیدکنندگان حمایت واقعی کنند.
انتهای پیام/ش