ساکنان مهر سهند، با چه سکانسی روزگار سپری می کنند/ افتتاح طرح ها در سهند در دست انداز وعده مسوولان
ایام دهه فجر به نوعی بهار افتتاح و بهرهبرداری از انواع پروژ ها و طرح ها در نقاط مختلف کشورمان است. اما برخی مناطق کشور از جمله شهروندان شهر جدید سهند و در راس آنها ساکنان مسکن مهر این شهر؛ در این ایام و دیگر مناسبتهای مهم همچنان چشم انتظارحضور مسوولان برای تکمیل و بهره برداری از زیرساختهای حداقلی در بخشهای عمرانی، رفاهی، بهداشتی و خدماتی هستند که به عقیده اهالی این منطقه دیگر امیدی برای آنان نمانده است.

ایام دهه فجر به نوعی بهار افتتاح و بهرهبرداری از انواع پروژ ها و طرح ها در نقاط مختلف کشورمان است.
اما برخی مناطق کشور از جمله شهروندان شهر جدید سهند و در راس آنها ساکنان مسکن مهر این شهر؛ در این ایام و دیگر مناسبتهای مهم همچنان چشم انتظارحضور مسوولان برای تکمیل و بهره برداری از زیرساختهای حداقلی در بخشهای عمرانی، رفاهی، بهداشتی و خدماتی هستند که به عقیده اهالی این منطقه دیگر امیدی برای آنان نمانده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، به عقیده بسیاری از شهروندان مسکن مهر این شهر، هر ساله به مناسبت های مختلف از جمله دهه فجر شاهد افتتاح و بهره برداری پروژه های مختلف در سطح شهرها و روستاهای استان آذربایجانشرقی هستیم، ولی شهر جدید سهند با وجود مشکلات مختلفی که از لحاظ زیرساختی، عمرانی، رفاهی، بهداشتی و خدماتی دارد، خبری از اجرا و تکمیل این زیرساختها نیست و در این ارتباط نیز به نظر میآید، مسوولان و دستگاههای ذیربط شهروندان این منطقه را از یاد بردهاند و به حال خویش رها کردند.
با این وجود سوالی که در این راستا قابل تامل است اینکه مسوولان و مدیران اجرای در برنامهها، نشستها و آیینهای مختلف در این باره همیشه و در همه حال تاکید کردهاند که به خاطر تکمیل نبودن و نبود زیرساختهای لازم حضور و اسکان این همه جمعیت در این شهر، کار غیرکارشناسی و غیرعلمی، اشتباه و غیراصولی بوده و بازنگری در این زمینهها ضروری است، اما چرا در اجرا و تکمیل حداقلی زیرساختهای این شهر امروز و فردا میکنند، جای بسی تامل و کنکاش دارد.
آشفته بازار اجرای پروژهها در شهر جدید سهند
بنابراین تکمیل بزرگراه تبریز- سهند از جمله مهمترین این طرحهاست که اخیرا اعلام شده این پروژه به آزادراه تبریز- سهند تغییر هویت داده است.
نا گفته نماند، اجرای بزرگراه تبریز- سهند در سال ۱۳۸۷، در سفر استانی رئیس جمهور وقت به آذربایجانشرقی بیشتر به منظور کنترل و کاهش ترافیک جاده تبریز – آذرشهر به تصویب رسید، ولی در حال حاضر بعد از گذشت 10 سال به دلایل مختلف از جمله کمبود اعتبار هنوز این پروژه افتتاح نشده است.
ولی در این ارتباط اخیرا استاندار آذربایجانشرقی در برنامه تلویزیونی"گوروش" از شبکه استانی سهند، اعلام کرده « بزرگراه «تبریز- سهند» 80 درصد پیشرفت دارد و تا شهریور سال آینده به بهرهبرداری میرسد».
به هر حال در حال حاضر، جاده تبریز - آذرشهر به طول حدود 40 کیلومتر، تنها راه دسترسی شهروندان شهر جدید سهند به شهر تبریز است، که این راه نیز به دلیل نداشتن حداقل استانداردهای لازم از سوی راندگان این مسیر به جاده مرگ مشهور است، چرا که هر روز و هر از چند گاهی و به طور مکرر در اثر تصادف، چندین ساعت مسدود میشود، که این امر نیز به نوبه خود موجب خشم بیشتر اهالی این منطقه شده است.
م.
ح ،راننده مسیر این خط و شهروند ساکن فاز سه مسکن مهر در این ارتباط در گفتوگو با گزارشگر فارس میگوید: اهالی این منطقه با کمترین امکانات خدماتی و رفاهی روزگار سپری می کنند، که متاسفانه مسوولان و دستگاههای متولی مثل اینکه شهروندان این شهر را به کلی از یاد برده اند.
وی در ادامه با خشم و عصبانیت در خصوص وضعیت جاده تبریز – آذرشهر میافزاید: روزی نمیشود که در این مسیر تصادف و ترافیک نباشد، برای اینکه این جاده از داشتن حداقل استانداردهای لازم از جمله نداشتن خط کشی، تابلو، چاله عمیق و نداشتن آسفالت یکدست بیبهره است و ما رانندگان هر روز با این گرانی لوازم خودرو؛ تمام درآمد خود را هزینه کنیم.
افتتاح طرح ها در سهند در دست انداز وعده مسوولان
ع.ک، دیگر راننده این مسیر هم در گفتوگو با خبرنگار فارس در مورد بحث امنیت جانی و مالی شهروندان و رانندگان در این جاده بر این باور است: وقتی مسوول، مدیر و خانوادههای آنها در این مسیر رفت آمد نداشته باشند، و هر روز شاهد تصادف مرگبار نباشند؛ وضع این جاده بهتر این ها نخواهد شد.
وی می افزاید: مسوولان و مدیران دولت قبلی اگر اشتباه و لطفی برای قشر محروم جامعه کردند و آن ساخت مسکن مهر در شهر جدید سهند بوده است که این روزها به نظر میرسد، این کار به مذاق برخی مسوولان امروزی خوش نمیآید که ما را با این همه مشکلات در این منطقه به حال خویش رها کردهاند.
از سوی دیگر در این خصوص، باید مسوولان و دستگاههای ذیربط در جریان باشند، که تکمیل بزرگراه و یا آزادراه تبریز- سهند یکی از نیازها اصلی و زیرساختهای مهم این شهر بوده و هست، چرا که جاده همیشه پرترافیک و حادثهخیز تبریز- آذرشهر تنها راه ارتباطی جمعیت بالغ بر 170 هزار نفری سهند است، که این روزها با یک تصادف و حادثه کوچک به طور متوسط، باعث ایجاد چندین ساعت راهبندانهای طولانی میشود.
بر این اساس، به قطع یقین اتمام و تکمیل به موقع بزرگراه تبریز- سهند، میتواند بسیاری از ناملایمات و مشکلات زندگی این قشر متوسط و محروم جامعه را حل کند، که به نظر میرسد تا به امروز این امر محقق نشده است و این شهروندان همچنان چشم انتظار تحقق وعده مسوولان در این ارتباط هستند.
البته این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت و آن اینکه، مسوولان و متولیان امر در جریان باشند، که شهروندان این شهر و به خصوص ساکنان مسکن مهر، از بدو ورود به این مجتمع ها و اسکان در آنها و تا به امروز به خاطر نداشتن زیرساختهای لازم و امکانات با مشکلات مختلفی از جمله معضلات اجتماعی و فرهنگی، زیرساختی، عمرانی، رفاهی، خدماتی، بهداشتی و ...
رو به رو بوده و هستند.
طبق اطلاعات دریافت شده و گزارشهای رسیده و به ویژه در بازدید میدانی و گفتوگو با جمعی از شهروندان ساکن در مسکن مهر شهر جدید سهند، به نظر میرسد، این روزها ساکنان این شهر حال و روز خوشی ندارند و همچنان با مشکلات متعدد دست و پنجه نرم میکنند.
با این وجود، گزارشگر خبرگزاری فارس براساس رسالت، وظیفه و اخلاق حرفهای خویش که هر از چند گاهی به چالشها و مشکلات موجود در این شهر پرداخت میکند که در گزارش پیش رو به مبحث وجود مشکلات زیرساختی و عمرانی این شهر پرداخت شده است.
روزگار ناخوش شهر جدید سهند
علی قربانی یکی از شهروندان مجتمع های فاز سه که نزدیک 5 سال که در این شهر زندگی می کند، در گفتوگو با گزارشگر فارس درباره وضعیت زیرساختهای این منطقه میگوید: هر کاری صورت گرفته در دولت گذشته و در همان اوایل اجرای پروژ مسکن مهر صورت گرفته که متاسفانه در دولت تدبیر و امید به این محل توجهی نمی شود.
به گفته این شهروند در حال حاضر شهروندان این منطقه با مشکلات متعدد از جمله نبود مراکز درمانی کافی، خدماتی، نبود مدرسه برای آموزش، مکانها تفریحی و سرگرمی برای کودکان، کمبود فضای سبز، نداشتن راه دسترسی سریع به شهر تبریز، وضعیت حمل ونقل نامناسب و ...
روبه رو هستند.
ز.ک خانم خاندار ساکن در یکی از مجتمعهای فاز سه نیز در گفتوگو با فارس در خصوص وجود مشکلات متعدد زیرساختی، عمرانی، رفاهی، خدماتی، بهداشتی و ...
در این منطقه میگوید: وقتی مسوول و مدیری سالها قدم به این محل نمیگذارند، وضع بهتر از این نمیشود، به عنوان نمونه باید ساعتها در روز وقت بگذاری تا اینکه چند تا نان برای خانواده خود تهیه کنید.
حال این پرسش مطرح میشود، که تا کی باید شهروندان این منطقه، منتظر رفع این همه مشکلات و تکمیل این زیرساختهای اولیه باشند، و به سخن دیگر اینکه، ساکنان این شهر تا کی باید تاوان اشتباهات مدیریتی و ندانم کارهایی برخی مسوولان و دستاندرکاران اجرای ناتمام برخی از این پروژههای زیرساختی این شهر را بدهند؟
به طوری که در برخی مواقع این مشکلات، موجب سرخوردگی ساکنان این مجتمعها از زندگی می شوند و در همین راستا نیز میخواهند همه چیزشان را در این منطقه رها کنند و در جای دیگر زندگی کنند، که به گفته برخی ساکنان مجتمعهای فازهای چهار، سه و دو، برخی از این خانهها خالی شدهاند.
ساکنان مهر سهند، با چه سکانسی روزگار سپری می کنند
به هر حال، شهر جدید سهند در سال 1387 به عنوان پنجاه و هشتمین شهر استان آذربایجانشرقی، در 20 کیلومتری جنوب غربی تبریز و بر سر راه آذرشهر، به منظور اسکان دادن سرریز جمعیت کلانشهر تبریز به وجود آمد.
به طوری که هم اکنون شهر جدید سهند در چهار فاز ساخته شده و در حال حاضر این شهر بالغ بر بیش از 150 هزار نفر جمعیت دارد و در طرح جامع این شهر جدید هم انتقال، 250 هزار نفر دیگر مدنظر قرار گرفته است، که به نظر میرسد، با توجه به عدم تکمیل برخی زیرساختهای مناسب رفاهی، خدماتی، عمرانی و بهداشتی و درمانی، و به خصوص نداشتن بسترها و امکانات لازم و ضروری اولیه یک جامعه در این شهر، انتقال این همه جمعیت، در واقع خیانت به حق شهروندان این شهر است.
و در نهایت اینکه؛ درست است که شهرهای جدید به نوعی دارای مسائل و مشکلات زیرساختی دارند، ولی نباید ساکنان این شهرها را به حال خود رها کنیم، چرا که اینها هموطنان ما هستند.
با این وجود برخی از واقعیتهای اجتماعی به حدی نمایان و مشهودند که هیچ جایی برای تردید، ابهام و انکار باقی نمیگذارند و به سرعت و صراحت هر ناظر را به اذعان و اعتراف میرسانند، از این رو فقط کافی است، قدم در کوچه پس کوچههای این شهرها بگذاری، مسئله مربوط به آسیب های اجتماعی، مشکلات زیرساختی، عمرانی، رفاهی، خدماتی، بهداشتی و ...
قلب و دل ساکنان این منطقه و هر رهگذری را به درد میآورد.
سخن پایانی اینکه، اصحاب رسانه آذربایجانشرقی و به ویژه فعالان خبرگزاری فارس با توجه به رسالت، وظیفه و اخلاق حرفهای که در قبال جامعه و به خصوص شهروندان این سرزمین برعهده داشته و دارند، به تعهد و عهد خویش وفا کرده و در این زمینه نیز با تهیه انواع گزارشهای خبری، تحقیقی، توصیفی و تحلیلی، مصاحبه و تولید خبر سعی در انعکاس واقعی این رویدادها و طرح مشکلات شهروندان این شهر جدید آذربایجانشرقی را به دستگاههای ذیربط و مسوولان ارشد استانی و کشوری دارند، که امیدواریم در این خصوص نیز مسوولان و دست اندرکاران ذیربط ضمن همراهی و همکاری با اصحاب رسانه استان، برای حل مشکلات مردم این شهر بیش از اینها کوشا باشند، چرا که اکثر ساکنان این شهر از قشر متوسط و محروم جامعه هستند، و از این رو انتظار میرود، اصحاب رسانه استان و به ویژه مسوولان برای حل تکتک مشکلات این شهر بیش از اینها تلاش کنند.
* گزارش از: موسی کاظم زاده
انتهای پیام/ 60023 / 40/