امنیت غذایی کشور در گرو حمایت از بخش کشاورزی است
معاون امور زراعت وزارت جهاد كشاورزی گفت: در همه کشورها به دلیل امنیت غذایی حمایت از کشاورز و کشاورزی اهمیت بسیار داشته از این رو برای ایجاد امنیت غذایی بیشتر باید از کشاورزی حمایت بیشتری شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد كشاورزی گفت: در همه کشورها به دلیل امنیت غذایی حمایت از کشاورز و کشاورزی اهمیت بسیار داشته از این رو برای ایجاد امنیت غذایی بیشتر باید از کشاورزی حمایت بیشتری شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، عباس کشاورز ظهر امروز در هفتمین نشست فصلی معاونین بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت سراسر کشور با بیان اینکه بخش کشاورزی سه وظیفه بیشتر ندارد اظهار کرد: کشاورزی مسئول تأمین امنیت غذایی است.
وی با اشاره به اینکه موضوع امنیت غذایی فقط به حوزه کشاورزی برنمیگردد ادامه داد: کشاورزی یک مبحث اقتصادی است اما به هزاران دلیل که یک مورد امنیت غذایی است به کشاورزی به صورت تجاری نگاه نمیشود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه موضوع امنیت غذایی و حمایت از کشاورزی را تا امروز هیچ کشوری از آن عدول نکرده، افزود: کشور ژاپن بارندگی زیاد داشته اما زمین ندارد و اگر کسی توانست به ژاپن برنج صادر کند جایزه دارد چراکه ژاپن در برابر حمایت از تولیدات داخل بسیار کمک میکند.
وی گفت: در همه کشورها به دلیل امنیت غذایی حمایت از کشاورز و کشاورزی اهمیت بسیار داشته از این رو برای ایجاد امنیت غذایی بیشتر باید از کشاورزی حمایت بیشتری شود.
کشاورز اضافه کرد: دومین وظیفه، درآمد کشاورزان است که باید درآمد کشاورزان را بالا ببریم و این از وظایف ذاتی ما است.
وی با اشاره به اینکه توسعه به دست دولت قابل انجام نیست و توسعه باید از سوی ظرفیت بخش خصوصی انجام شود، تصریح کرد: فرصت توسعه با ایجاد امکان پسانداز رخ میدهد و اگر کاری کنیم که کشاورزان بتوانند از درآمد خود پسانداز بیشتری داشته باشند، میتوانیم امیدوار به توسعه کشاورزی باشیم.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی به سومین وظیفه بخش کشاورزی که حفظ منابع است، اشاره و بیان کرد: اگر کیفیت خاک، آب و فرم گیاهی خراب شد ما مسئول هستیم.
وی با اشاره به اینکه ارزیابی کشاورزی خیلی ساده است، ادامه داد: یکی از راهها از طریق مرزها بوده به این شکل که میزان صادرات و واردات بررسی شود.
کشاورز اظهار کرد: در پنج سال گذشته واردات گندم حذف شد و واردات شکر هم به خوبی حذف شده البته در تولید چغندر بهاره دیگر شانسی وجود ندارد و امید به تولید چغندر پاییزه است.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با دانههای روغنی منحنی برگشت خوب شده، بیان کرد: اکنون هشت محصول از خارج وارد میشود که در صورت تولید این هشت محصول در داخل کشور، امنیت غذایی تأمین میشود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گندم، جو، برنج، شکر، ذرت، پنبه و حبوبات را محصولاتی وارداتی معرفی کرد و گفت: باید سه کارخانه قند در خوزستان و ایلام داشته باشیم تا مشکل قند حل شود.
وی با بیان اینکه نباید فراموش کنیم که هیچکس بدون توجه به آب نباید نظریهپردازی کند افزود: از تولید پنبه در کشور راضی نیستیم و امیدواریم منحنی تولید برگردد.
کشاورز با اشاره به اینکه برای تولید حبوبات نیاز به اراده بیشتری داریم، خاطرنشان کرد: در رابطه با تولید برنج دچار تناقض رفتاری هستیم و تولید برنج در سرزمین ما با این روش کشت غیر از گیلان و مازندران جایی برای کشت ندارد.
انتهای پیام/89045/خ