سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ترکیه: طرفین ذینفع در حل مسأله مدیترانه شرقی دخیل باشند

مهر | بین‌الملل | دوشنبه، 14 مرداد 1398 - 14:36
علیرغم اعزام کشتی‌های حفاری ترکیه به شرق مدیترانه، وزیر خارجه این کشور خواهان همکاری همه طرفین ذینفع برای حل مسائل این منطقه شد.
قبرس،تركيه،منطقه،چاووش،اوغلو،آنكارا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه همه طرفین ذینفع در شرق مدیترانه را به همکاری با آنکارا در راستای حل مسائل این منطقه فراخواند.
این در حالی است که ترکیه با هدف استخراج گاز طبیعی، ۲ فروند کشتی حفاری را به آب‌های منطقه اقتصادی قبرس اعزام کرده است.
در همیمن راستا، کشورهای اروپایی ازجمله یونان، اقدام ترکیه را تهدیدی برای ثبات امنیت منطقه تلقی می‌کنند.
چاووش اوغلو همچنین بار دیگر بر موضع آنکارا مبنی بر دفاع از حقوق ترک‌های قبرس تاکید کرد.
پیشتر نیز «مصطفی آکینجی» رهبر بخش تُرک‌نشین قبرس به دولت بخش یونانی‌نشین پیشنهاد داده بود که دو طرف برای اکتشاف گاز طبیعی در جزیره قبرس با یکدیگر همکاری کنند.
گفتنی است قبرس در سواحل جنوبی جزایر مورد مناقشه با ترکیه یک حوزه گازی کشف کرده و حق بهره برداری از آنها موجب بروز اختلافات اخیر شده است.
در این میان، اتحادیه اروپا جانب قبرس را گرفته و حتی احتمال تحریم ترکیه را مطرح می‌کند.