ایجاد شبکه سازندگان برای تسهیل در فرآیندهای شرکت هوایی/آخرین وضعیت ساخت هواپیمای ۷۲ نفره
دبیر ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری با تاکید بر لزوم اخذ مجوزهای بینالمللی برای شرکتهای فعال در حوزه هوایی گفت: اخذ استانداردها یک فرآیند پیچیده است، به گونهای که بسیاری از شرکتها وارد این عرصه نمیشوند و ما بر این اساس نسبت به راهاندازی شبکه سازندگان اقدام کردیم.
دبیر ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری با تاکید بر لزوم اخذ مجوزهای بینالمللی برای شرکتهای فعال در حوزه هوایی گفت: اخذ استانداردها یک فرآیند پیچیده است، به گونهای که بسیاری از شرکتها وارد این عرصه نمیشوند و ما بر این اساس نسبت به راهاندازی شبکه سازندگان اقدام کردیم.
به گزارش ایسنا، دکتر منوچهر منطقی امروز در رویداد معرفی نیازهای فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما با بیان این که هواپیما یک محصول پیچیده است افزود: برای ساخت این محصول نیاز مجوزهای بین المللی مختلفی است که سازندگان قطعات هواپیمای داخلی نیز این مجوزها را دریافت کردهاند.
وی با ابراز خرسندی از این که بخش عمده قطعات تحریمی هواپیما در داخل کشور ساخته میشود اظهار کرد: براین اساس اگر کسی بخواهد وارد ساخت قطعات هواپیما شود باید فرآیندهای پیچیدهای برای اخذ چند ده مجوز بین المللی اقدام کند.
منطقی با بیان این که در مدت زمان کوتاه سازندگان داخلی این مجوزها را اخذ و اقدام به ساخت قطعات هواپیما کردند یادآور شد: در دنیا محدود کشورهای هستند که در ساخت قطعات وارد شدند و این کشورها عمدتا اروپایی هستند و در کشور نیز اگر همین روند ادامه یابد میتوانیم امیدوار باشیم که ۵ تا ۱۰ سال آینده جزو یکی از کشورهای اروپایی تولید کننده قطعات یدکی با مجوزهای بین المللی باشیم.
اخذ استانداردها برای حوزه هواپیما
دبیر ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی با اشاره به حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی از اخذ استاندارد پارت ۲۱ خاطر نشان کرد: برای آن که شرکتی وارد عرصه هواپیمایی شود هر بخش آن نیازمند استانداردهای خاصی است به عنوان مثال اگر بخواهیم در بخش تعیمرات هواپیما وارد شویم باید استاندارد پارت ۲۱ دریافت شود.
منطقی استاندارد پارت ۲۱ را مربوط به ساخت قطعات دانست و تصریح کرد: براساس این استاندارد اگر کشوری بخواهد وارد این عرصه شود باید مشخص شود چه سازماندهی انجام دهد، چه تجهیزاتی استفاده کند، چه مدارکی مورد نیاز است و نیروهای آن چه آموزشهای باید ببنیند.
وی با تاکید بر اینکه استاندارد پارت ۲۱ سازمان را تعریف می کند اظهار کرد: اگر به استانداردهای مدنظر این استاندارد برسیم صلاحیت ساخت قطعات هواپیما را خواهیم داشت.
دبیر ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با تاکید بر این که استانداردهای هواپیما دارای استانداردهای بین المللی هستند خاطر نشان کرد: همه کشورها برای ورود به عرصه صنعت هوای باید استانداردهای از سطح جهانی داشته باشند و این استانداردها اقدام به تعریف ساختارها و صلاحیت کشورها میکنند.
طراحی و ساخت هواپیمای ۷۲ نفره
وی با بیان این که طراحی و ساخت هواپیمای ۷۲ نفره در مراحل طراحی قرار دارد اظهار کرد: سازمان هواپیمای کشوری و شرکت فرودگاههای کشور مجموعه مشترکی را در معاونت علمی ایجاد کردهاند و قرار است از این طرح حمایت کنند.
با این اقدام شاهد سرعت بخشیدن به روند اجرای این طرح خواهیم بود.
دبیر ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با تاکید بر این که اعتبارات این طرح از سوی شورای عالی عتف و معاونت علمی تامین میشود یادآور شد: صنعت هواپیمای با سایر صنایع متفاوت است چرا که اگر شرکتی بخواهد در این حوزه وارد شد باید اثبات کند که صلاحیت انجام کار را دارد و برای اثبات این صلاحیت باید ساختاری تعریف کند و براساس آن نسبت به دریافت استانداردها اقدام کند.
منطقی این فرآیند را یک فرآیند پیچیده دانست که اغلب کشورها نمیتواند به آن وارد شوند و اضافه کرد: براین اساس ما اقدام به راه اندازی شبکه سازندگان کردیم که در حال حاضر ۱۵ شرکت عضو آن هستند.
و این مجموعه در حال افزایش است.
انتهای پیام