خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 16 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اهتمام جدی بر پیشگیری و آموزش در مقابله با حوادث غیر مترقبه در حج

مهر | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 13 مرداد 1398 - 10:37
مسئول پیشگیری ومقابله با حوادث غیر مترقبه در حج ۹۸ گفت : اهتمام و تمرکز جدی سازمان حج بر پیشگیری از حوادث غیر مترقبه است و آمادگی های لازم برای مقابله با هر گونه حادثه ایجاد شده است.
آموزش،حج،زائران،حوادث،آگاهي،خو،حسني،كاروان،پيشگيري،عوامل،پزش ...

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا حسنی خو افزود : در حوزه حوادث غیر مترقبه موضوع پیشگیری برای ما حائز اهمیت است در این راستا تشکیل دبیرخانه دائمی در سازمان حج و زیارت محور عمل ماست تا از این طریق و با برنامه ریزی منسجم و کارآمد؛ موضوع پیشگیری و اقدامات پیشگیرانه و در صورت بروز این حوادث در حج، برنامه ریزی، مدیریت مناسب آنها عملیاتی شود.
وی اظهار کرد : بدین منظوردر گام نخست اقدامات خوبی در حوزه آموزش و اطلاع‌رسانی با همکاری هیات پزشکی حج و زیارت برای آگاهی بخشی و توجیه زائران و کارگزاران، عوامل کاروان‌ها و مدیران مجموعه ها در حج جاری آغاز شد و همچنان هم ادامه دارد.
حسنی خو گفت، پیگیری و برنامه ریزی حوادث غیرمترقبه در حج امری ضروری و بسیار مهم است که باید با جدیت به آن پرداخته شود، بدین منظور با توجه به محدودیت زمانی حضور در عربستان از ظرفیت و توان هیات پزشکی حج انجام که در این رابطه فعالیت دارند کمک گرفته و واحد آموزش حوادث غیر مترقبه به دکتر نصیری رئیس هیات پزشکی محول و مقرر شد در حوزه کاروان‌ها تعدادی از زائرین و عوامل کاروان‌ آموزشهای لازم را دریافت کنند.
وی گفت : در واقع با این شیوه این زائران توانمند شده و می توانند آموزش های مربوطه را به سایر زائران کاروان منتقل نمایند.
این مسئول تصریح کرد : این توانمندسازی درحوزه‌های مختلف از جمله چگونگی برخورد با ازدحام جمعیت، گرما زدگی (به عنوان یکی از مسائل مهم، حساس و حیاتی ما در حج سالجاری)، شیوع بیماری‌های واگیر، مقابله با سیل، آلودگی آب، آتش سوزی، طوفان و سایر موارد مشابه که آگاهی زائر از انها برای مقابله و پیشگیری ضرورت دارد انجام می شود.
وی اظهار کرد : هر چند این آموزش ها کافی نیست اما آگاهی از آنها برای ارائه کمک های اولیه در صحنه وقوع و فوری با انجام کمکهای اولیه می تواند در کنترل و مهار آسیب ها و کاهش مخاطرات بسیار موثر افتد.
حسنی خو گفت : در اندک زمان باقیمانده امید است بتوانیم با آموزش های لازم شاهد کاهش و به حداقل رساندن آسیب ها در صورت وقوع باشیم.
وی افزود : در هر کاروان حداقل پنج زائر زن و مرد، با توجه به توانمندی و علاقه فردی و یک نفر از عوامل کاروان برای آموزش انتخاب شده که ترجیحا از نیروهای توانمند مثل پزشکان، پرستاران، آتش‌نشانان و کسانی که توانایی جسمی لازم را دارند می باشند.
به گفته وی، این آموزش ها امسال در کشور میزبان و از منطقه ۳ شهر مکه مکرمه از روز پنج شنبه ۱۰ مرداد مصادف با ۲۹ ذی القعده در قالب ۷۵ گروه ۵ نفره شروع شده که امیدواریم بتوانیم کار را به سرعت به سایر مناطق و کاروانها توسعه دهیم و آگاهی و اطلاع رسانی مناسبی به زائران انجام شود تا کل کارونهای مناطق ۵ گانه مکه مکرمه تحت پوشش آموزش های لازم قرار گیرند.