سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سوزاندن کاه و کلش جرم است/ برخورد بامتجاوزان به حریم تالاب و دریا

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 10 مرداد 1398 - 20:28
انزلی- دادستان انزلی با اشاره به اینکه سوزاندن کاه و کلش بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک جرم است، گفت: با متصرفان و متجاوزان به حریم تالاب و دریا برخورد قانونی می شود.
دهياران،قانون،بندرانزلي،سوزاندن،سيد،ماده،گزارش،دادستاني،دادس ...

به گزارش خبرنگار مهر، سید رحمان سید زاده عصر پنجشنبه در جلسه کاهش آسیب‌های زیست محیطی با محوریت عدم سوزاندن کاه و کلش توسط کشاورزان و روستاییان که در فرمانداری انزلی برگزار شد با تأکید بر لزوم اجتناب از سوزاندن کاه و کلش بعد از دروی شالیزارها از سوی کشاورزان، گفت: بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک سوزاندن کاه و کلش در مزارع جرم است.
وی افزود: بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک، انباشت پسماندهای بیمارستانی و صنعتی، خانگی و ساختمانی در معابر عمومی و فضای باز خارج از مکان‌های تعیین شده توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها یا سوزاندن آنها و همچنین سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی تا مبلغ ۸۰ میلیون ریال محکوم می شود.
دادستان انزلی تأکید کرد: جهاد کشاورزی مکلف است مفاد این ماده را به طرق مقتضی به اطلاعات بهره برداران بخش کشاورزی، عشایری و منابع طبیعی برساند.
سید زاده انباشت پسماندهای ساختمانی توسط دهیاری‌ها و شهرداری‌ها را نیز جرم دانست و ادامه داد: البته در تبصره ۳ این ماده آورده شده که در موارد استثنایی که آتش زدن نباتات یا بقایای گیاهی تنها راه دفع آفات و بیماری‌ها و آلودگی‌های گیاهی است بر اساس شرایطی که وزارت جهاد کشاورزی و با تأیید سازمان تدوین و ابلاغ می گردد اقدام شود.
وی همچنین بیان کرد: دهیاران نیز همانند شهرداری ها موظف به تعیین مکانی برای ریختن پسماندها بوده و به عنوان نماینده نهاد حاکمیت وظیفه دارند این موارد را از طریق مختلف به اطلاع عموم روستاییان رسانده و مکانی را نیز برای پسماندها و نوخاله‌ها تعیین و به روستاییان نیز تذکر و اطلاع رسانی کنند تا جلوی وقوع جرم گرفته شود.
دهیاران باید پاسخگوی تخلفات صورت گرفته در روستاها باشند
دادستان بندرانزلی افزود: متأسفانه تاکنون درباره هیچ یک از موارد تغییر کاربری، ساخت و ساز غیر مجاز، برداشت غیر قانونی شن و ماسه، تصرف اراضی ملی و تجاوز به حریم دریا و تالاب حتی یک مورد هم از سوی دهیاران بندرانزلی به دادستانی گزارش نشده در حالی که اکثر دهیاران درباره درگیری های محلی ساکنان روستا وارد عمل شده و آن را گزارش می کنند.
وی با بیان اینکه برخورد با جرم وظیفه است، گفت: اجرای قانون را وظیفه خود می دانم و بعد از توقف پروژه بایوجمی، از پس درباره متصرفان و متجاوزان به حریم تالاب و دریا وارد عمل شده و بدون هیچ تعارف و اغماضی با متخلفان برخورد قانونی می شود.
دادستان بندرانزلی تصریح کرد: هیچ کس به استناد برگه ای نمی تواند در منابع طبیعی، اراضی ملی و حرایم و بستر تالاب و دریا دست برده و آن را تصرف کند و در صورت مشاهده با چنین مواردی بدون تعارف با هیچ فرد و مقامی وارد عمل می شوم.
سید زاده با بیان اینکه دهیاران باید پاسخگوی تخلفات صورت گرفته در روستای خود باشند، افزود: دهیاران به عنوان نماینده نهاد حاکمیت وظیفه تأمین و حفظ آرامش در روستای متبوع خود را دارند و در صورتی که امکان گزارش مستقیم تخلفات صورت گرفته برای دهیار وجود ندارد از طریق دستگاه اجرایی مربوطه به دادستانی گزارش شود.
دادستان بندرانزلی گفت: دهیاران شهرستان بندرانزلی در صورت مواجهه با هرگونه مشکل می توانند در تمام طول هفته و در ساعات اداری به دادستانی مراجعه کرده و اگر کارشکنی و مانعی برای اجرای قانون در مقابل دهیاران به وجود آمد با کمک فرماندار بندرانزلی در صدد رفع آن بر خواهیم آمد.
سید زاده ادامه داد: حمایت از دهیاران در برابر اجرای قانون از وظایف دادستانی است و بنده تمام قد پشت مجریان قانون ایستاده ام.