69 درصد از فارغالتحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای جذب بازار کار میشوند
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای ایران گفت: سرانه تغذیه، سرانه فرهنگی، سرانه آموزش دانشجویی و غیره در دانشگاه فنی و حرفهای بسیار کمتر از دانشگاههای سراسر کشور است که درخواست داریم مسائل بودجهای دانشگاه فنی و حرفهای جدی گرفته شود.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، رضا زنگنهمطلق شامگاه چهارشنبه در جلسه مشترک روسای دانشگاههای استان مرکزی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به قدمت دانشگاه فنی و حرفهای اظهار داشت: ساختار دانشگاه فنی و حرفهای به صورت متمرکز و توزیعشده در سطح کشور بوده و بیش از 55 سال قدمت دارد، این دانشگاه در گذشته به صورت جزیرهای و مستقل اداره میشد که از سال 1390 به بعد به صورت متمرکز در قالب 173 دانشکده در 111 شهر و 31 استان کشور فعالیت میکند.
وی افزود: از مجموع 173 دانشگاه فنی و حرفهای در سطح کشور 53 مورد دخترانه و 120 مورد پسرانه است، در استان مرکزی نیز 4 دانشگاه فنی و حرفهای وجود دارد که 3 مورد از آنها پسرانه و یک مورد دخترانه است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای ایران تصریح کرد: هماکنون 135 هزار دانشجو در دانشگاههای فنی و حرفهای کشور مشغول به تحصیل هستند که سال گذشته این جمعیت 220 هزار نفر بود، اُفت دانشجو به سبب تغییر نظام تحصیلی به 6-3-3 است که امسال 185 هزار نفر در قالب کدرشته در دانشگاههای فنی و حرفهای کشور پذیرفته میشوند.
زنگنهمطلق بیان کرد: دانشگاههای فنی و حرفهای دستاوردهای بسیار مناسبی مثل تشکیل 41 کارگروه برای بازنگری سرفصلها و دروس دانشگاه و بازنگری دروس برمبنای 70 درصد دروس عملی و 30 درصد دروس تئوری داشته که شاخص خوبی برای تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین است.
وی عنوان کرد: براساس آمارها 69 درصد از فارغالتحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای کشور در رشتههای مرتبط جذب بازار کار میشوند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای ایران خاطرنشان کرد: در دانشگاه فنی و حرفهای یک هزار و 44کارگاه و آزمایشگاه وجود دارد، سال گذشته با کمک وزارت علوم و ریاست دانشگاه 55 میلیارد تومان برای بازسازی و بهسازی آزمایشگاههای این دانشگاه هزینه شد.
زنگنهمطلق ادامه داد: براساس برآورد انجامشده برای بهسازی یک هزار و 48 عنوان دستگاه نزدیک به یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: متاسفانه آمار بودجه دانشگاه فنی و حرفهای فاجعهانگیز بوده و براساس آمارها سرانه تغذیه دانشجویی در دانشگاههای سراسر کشور یک میلیون و 350 هزار تومان است که این رقم در دانشگاه فنی و حرفهای 730 هزار تومان بوده و سرانه فرهنگی در تمام دانشگاههای کشور 145 هزار تومان بوده درحالی که این رقم در دانشگاه فنی و حرفهای 10 هزار تومان است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای ایران تصریح کرد: سرانه آموزش دانشجویی در دانشگاههای سراسر کشور 6 میلیون تومان بوده که متاسفانه در دانشگاه فنی و حرفهای 3 میلیون تومان است، درخواست داریم مسائل بودجهای دانشگاه فنی و حرفهای جدی گرفته شود.
انتهای پیام/ن