۸۵ درصد اشتغال بخش معدن در دست معادن کوچک مقیاس
جعفری گفت: هم اکنون ۹۸/۳ درصد از معادن کشور کوچک مقیاس هستند این در حالیست که ۸۵ درصد اشتغال و ۶۵ درصد تولید از آن این معادن است.

مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران:
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، وجیه الله جعفری مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در همایش رونق تولید با احیا فعال سازی که صبح امروز در مرکز همایشهای بین المللی هتل ارم برگزار شد، گفت: در حال حاضر ۹۸/۳ درصد از معادن کشور کوچک مقیاس هستند این در حالیست که ۸۵ درصد اشتغال و ۶۵ درصد تولید از آن این معادن است.
وی ادامه داد: طرح احیا و فعال سازی معادن چهار رکن دارد که شامل سرمایه گذار، سرمایه پذیر، انجمنهای تخصصی است، نقش دولت در این طرح تسهیل کننده و کمک کننده است به طوری که فضا برای احیا و فعال سازی معادن راکد کوچک فراهم شود.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تصریح کرد: پایش این طرح با هدف برطرف کردن نقصها و اشکالات موجود به صورت مستمر انجام میشود.
وی اظهار داشت: امروزه آمار بسیاری از استانها در معادن کوچک اخذ شده و این امر با هماهنگیهای انجام شده توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با سازمانهای صنعت معدن و تجارت استانها و انجمنها به دست آمده است.
بیشتر بخوانید: رونق تولید مسکن با کمک قانون پیشفروش ساختمان
جعفری با اشاره به عارضه یابیهای انجام شده از معادن غیرفعال کوچک اضافه کرد: یکی از اقداماتی که در طرح احیای معادن کوچک مقیاس صورت گرفت نقش آفرینی متقابل بین معادن کوچک و بزرگ است به طوری که طرفین حمایتهای دوسویه از یکدیگر داشته باشند.
وی افزود: در واقع متصل کردن معادن بزرگ به معادن کوچک با این هدف انجام شد که معادن کوچک بتوانند بخشی از نیاز معادن بزرگ به ماده معدنی را تامین و در مقابل با حضور صندوق بیمه سرمایه گذاریهای فعالیتهای معدنی، شرایط اعطای تسهیلات از محل اعتبار معادن بزرگ به معادن کوچک فراهم شود.
وی با اشاره به پایش ۵ استان در سال گذشته و ۸ استان در امسال گفت: از ۲۲ معدن پایش شده توسط ایمپاسکو، ۳۴ درصد دارای مشکل تامین نقدینگی،۱۳درصد مشکل عدم انجام اکتشافات تکمیلی و شناسایی ذخایر جدید، ۱۳ درصد دارای ماده معدنی با عیار پایین، ۱۱ درصد مشکل فرآوری، ۵ درصد مشکل بازاریابی و ۲ درصد نیز مشکل فنی و تکنولوژی دارند.
جعفری تصریح کرد: بیشترین مشکل معادن کمبود سرمایه، نبود زیرساختها و بازار هستند که تلاش میکنیم با برگزاری جلسات شورای عالی معادن، اتاق فکر و هم اندیشی با صاحبان معادن راهکارهای رفع مشکلات را بررسی کنیم و اقدامات اساسی را صورت دهیم.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت:در حال حاضر پنج هزار ۶۴۷ معدن فعال در کشور داریم که بیشتر این معادن در اصفهان و کمترین آن در البرز قرار دارد، به طوری که چهار هزار ۴۹۶ معدن غیر فعال در کشور وجود دارد.
جعفری یادآوری کرد: ۶۰۰ بسته سرمایه گذاری و ۱۵۰ معدن احیا و ۳ هزار اشتغال در کشور در امسال در بخش معادن پیش بینی شده است.
انتهای پیام