خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 13 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

‌‌230 میلیون دلار کالا از استان گلستان صادر شد

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 12 بهمن 1397 - 15:06
رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان گلستان گفت: استان گلستان در 10 ماهه امسال 230 میلیون دلار صادرات به کشورهای دیگر داشته که نسبت به سال گذشته 58 درصد رشد دارد.
استان،گلستان،آب،ايجاد،رئيس،هكتار،اتاق،بازرگاني،كشاورزي،تامين ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گنبدکاووس، علی محمد چوپانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهارداشت: امسال با توجه به تحریم‌ها توسط دشمنان، استان گلستان در حوزه صادرات از رشط خوبی برخوردار بوده و نسبت به سال گذشته 58 درصد افزایش صادرات داشته است.
این استان قابلیت افزایش صادرات را تا 2 برابر دارد.
وی افزود: در سفر اخیر رئیس جمهور، نقشه راه اقتصادی استان گلستان با همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط فراهم شد و به صورت خلاصه به شکل اهداف اقتصادی استان تقدیم رئیس جمهور شد که از موارد عنوان شده از اهداف اقتصادی در جلسه، همان زمان حدود 6 مورد مورد تائید واقع و ابلاغ شد.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گلستان بیان داشت: یکی از موارد تایید شده ایجاد 500 هکتار گلخانه مدرن برای تولید سبزی و صیفی در استان گلستان با اعتبار 2 هزار میلیارد تومان با هدف تامین سبزی و صیفی‌جات کشورهای همسایه است.
وی افزود: با احداث چنین گلخانه‌هایی در استان علاوه بر تولید، توسعه و پیشرفت استان، اشتغالزایی خوبی در منطقه ایجاد می‌شود.
ایجاد تنها 2 هزار و 500 هکتار گلخانه در استان سبب تولید یک میلیون تن انواع سبزی و صیفی طی 5 سال خواهد بود.این گلخانه‌ها باید به صورت شهرک گلخانه‌ای طراحی شود و همه مراحل کاشت تا برداشت محصول با آخرین تکنولوژی روز و مقیاس محور بوده تا تولیدات به کشورهای دیگر صادر شود.
وی یادآور شد: اتاق بازرگانی سعی می‌کند تا شرایط لازم را برای سرمایه گذاران بخش خصوصی در راستا استفاده از تکنولوژی روز فراهم کند.
چوپانی گفت: کانال اصلی زهکشی اراضی شمال گرگان‌رود در سال 98 انجام می شود.
قرار است 280 هزار هکتار از اراضی شمال گرگان‌رود در چند فاز زهکشی شود که 50 هزار هکتار آن انجام شده و 70 هزار هکتار نیز در حال انجام است.
با زهکشی این اراضی راندمان تولیدات محصول به 2 برابر افزایش می‌یابد.
وی ادامه داد: اتاق بازرگانی جز شورای راهبری آب کشور بوده و وظیفه دارد نقشه راه تامین کننده آب کشور را تهیه کند، به همین منظور برای تهیه و تامین آب کشاورزی و آشامیدنی استان، تلاش داریم تا از آب دریای خزر خط آب سراسری از گمیشان تا مراوه‌تپه ایجاد کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گلستان گفت: در این خط سراسری هر ساله یک میلی متر مکعب معادل 420 میلیون متر مکعب حجم آبی از دریای خزر گرفته می شود و سبب تحول کشاورزی و تامین آب شرب در استان خواهد شد.
چوپانی اضافه کرد: امسال یک دستگاه آب‌شیرین‌کن در بندر ترکمن راه‌اندازی شد که این دستگاه در روز 10 هزار متر مکعب آب روستاهای گمیشان و بندرترکمن را با هر متر مکعب یک هزارو 300 تومان تامین می کند.
وی گفت: برای رشد و تحول در استان باید گفتمان ما گفتمان اقتصادی شود و در این گفتمان کمک کنیم تا فرزندان و جوانان ما رشد کنند.
چوپانی اظهارداشت: در سفر اخیر رئیس جمهور 20 هزار میلیارد تومان در قالب تفاهم‌نامه با بانک‌ها برای استان گلستان تخصیص یافت که بخش خصوصی می‌تواند با استفاده از این ظرفیت در راستای توسعه و تحول در استان گام‌های خوبی بردارد.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گلستان بیان داشت: در حال حاضر تولید ثروت برای کشور و منطقه یک ارزش است و این مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز است.
نظام جمهوری اسلامی سازوکار دارد و دستگاه‌های نظارتی و قضایی بر امور اقتصادی نظارت دارند و در صورت تخلف با آنها برخورد می‌شود، بنابراین نباید به شایعات دامن‌زده و تفرقه ایجاد کنیم بلکه باید در گفتمان ما اخلاق را رعایت کنیم و در قضاوت جامعه را به سوی سلامت اخلاقی هدایت کنیم و در عرصه کار و تلاش هدف ما ایجاد اشتغال برای جوانان باشد.
انتهای پیام/ش