ایران رتبه ۴ فناوری دنیا را دارد/ تفاهم نامه وزارت دادگستری و قوه قضاییه در زمینه ثبت مالکیت فکری
وطن پور گفت: ایران توانسته است در حوزه نانو رتبه چهارم جهانی را از آن خود کند امادر سطح پتنت، رتبه بیست و پنجم دنیا را دارد.

به گزارش خبرنگار، حسین وطن پور، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، صبح امروز در مراسم آیین راه اندازی دفاتر ثبت مالکیت فکری دانشگاه علوم پزشکی که در ساختمانبرگزار شد، اظهار کرد: ایران در حوزه پژوهش در منطقه رتبه اول و شانزدهم جهان است اما متأسفانه جایگاه خوبی در ثبت اختراعات و پتنت ندارد.وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۸ تعداد پتنتهای ثبت شده در کشور ما بیش از ۱۵۰ مورد است افزود: شاخص ثبت اختراع در کشورمان در دانشگاه امیرکبیر ۴۱ درصد، دانشگاه شیراز ۴ درصد است.
دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در زمینه ثبت اختراع اقداماتی انجام داده است.وطن پور با بیان اینکه تاکنون ۲۰ دانشگاه نوآوری در دنیا فعالیت میکند، ادامه داد: طبق آمار کره جنوبی در زمینه ثبت اختراعات رتبه برتر دارد.
ایران هم در زمینه فناوری جایگاه خوبی دارد، به طوری که ما در سال ۲۰۱۶ رتبه ۷۸، ۲۰۱۷ رتبه ۷۵، ۲۰۱۸ رتبه ۶۵ و در سال ۲۰۱۹ رتبه ۶۱ را در حوزه فناوری کسب کردیم.رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه امروزه موضوع ثبت اختراع نقطه ضعف کشورمان است، گفت: از سال ۷۷ تا ۹۳ تنها ۲۸۵۱ اختراع به ثبت رسیده است.اقدامات خوبی برای ثبت اختراع و مالکیت فکری در ایران انجام شده است .
اگر سلامت سیستم برای محققان تعریف نشود، فعالیت این افراد سخت میشود و مخترعان اختراع خود را جهت ثبت به خارج از کشور میبرند.وی افزود: ۱۱ هزار اپلیکیشن برای ثبت اختراع وجود دارد که تنها ۱۰۸ اختراع به ثبت رسیده است و این مسئله نشان میدهد که دفتری برای ثبت اختراع و مالکیت فکری وجود ندارد و دانشگاهها در این زمینه خوش ندرخشیدهاند.