دوره متمرکز تربیت داور مسابقات قرآن استان سمنان برگزار شد
شاهرود- دوره متمرکز تربیت داور مسابقات قرآن استان سمنان با حضور مدرس بینالمللی قرآن کریم و بیش از ۳۰ حافظ و قاری کلام نور در شاهرود برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دوره متمرکز آموزش قرآن تجوید استان سمنان صبح یکشنبه با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان، سید محسن موسوی بلده کارشناس و داور بینالمللی قرآن کریم و علاقهمندان به کلام وحی، قاریان، حفاظ استان سمنان و مسئولان اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان سمنان همزمان با صبح یکشنبه به میزبانی پژوهشسرای دانشآموزی شاهرود آغاز شد.
در این دوره آموزشی به مدت ۲۰ ساعت، ۳۱ نفر از قاریان، حافظان و پیشکسوتان و اساتید قرآن استان سمنان مسائل مرتبط با تجوید قرآن کریم را فرا خواهند گرفت، پس از آزمون نهایی و حضور در دورههای کارورزی و تأیید سازمان دارالقرآن الکریم موفق به اخذ گواهینامه داوری تجوید قرآن خواهند شد.
اهمیت قرآن کریم در کلام اهلبیت (ع)
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان در مراسم افتتاحیه این دوره آموزشی ضمن اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) که میفرمایند هر کس که حق را از طریق قرآن نشناسد از فتنهها در امان نمیماند، گفت: فتنه در دوران پیامبر (ص) و بعد از وفات ایشان بسیار بودند که ازجمله آنها میتوان به شورای ثقیفه اشاره کرد، از سوی دیگر پیامبر (ص) در ثقلین، قرآن و عترت را در کنار هم قرار میدهند که هر دوی این مصادیق، نشان از اهمیت قرآن کریم است.
حجتالاسلام علی شکری بابیان اینکه اگر به قرآن و عترت توجه نکنیم متضرر میشویم، ابراز داشت: مهمترین راه شناخت حق قرآن است و عترت مفسر آن محسوب میشود، اگر قرآن برخی نقاط ظاهر و باطن داشته باشد، باطن و متشابه آن را میتوان از کلام اهلبیت (ع) استخراج کرد پس از این زاویه که عترت مبین قرآن است و قرآن کلام حق محسوب میشود میبایست به هر دو عنصر توجه داشت.
وی بابیان اینکه رسیدن به معرفت حق از طریق قرآن دارای اهمیت است، تأکید داشت: امروز باید تلاش کنیم تا معرفت در جامعه ما شکل گیرد و لذا اگر بخواهیم امامت و ولایت و سایر مفاهیم عمیق دینی را نیز به اثبات برسانیم بهترین راه همین قرآن کریم است.
تعمیق ایمان رسالت تبلیغات اسلامی
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان بخش دوم سخنان خود را به رسالتهای این اداره کل در حوزه تعمیق باورهای دینی و ایمان اختصاص داد و گفت: اقدامات این اداره کل میبایست منتج به تقویت باورهای دینی در جامعه شود هرچند نمیتوان بهدرستی گفت که این اقدامات تا چه میزان محقق میشوند اما باید بههرروی رسالتهایی که بر اساس آن ماهیت سازمان تبلیغات اسلامی مطرحشده را در جامعه اهمیت بخشید و اجرا کرد.
شکری بیان کرد: اگر بتوانیم ایمان و باورهای دینی در جامعه را تعمیق ببخشیم همان چیزی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم فرمودند یعنی شکلگیری ساحت معنویت در جامعه، بهخصوص در بین جوانان تحقق پیدا میکند، امروز معنویت نیازمند گستره دامنه و عمق و ساحت در سطح جامعه است، اگر این ایمان و باور در آحاد جامعه غرس نشود، معنویت در جامعه شکل نمیگیرد.
وی بابیان اینکه آنچه امروز ناهنجاریهای اجتماعی محسوب میشوند، نشانه عدم شکلگیری ساحت معنویت در جامعه است، ابراز داشت: اگر ساحت معنویت در جامعه شکل نگیرد، ایمان و باور دینی در جامعه عمق ندارد لذا لازمه تعمیق باورهای دینی، ساخت معنویت در جامعه است.
غرس درخت ایمان در جامعه
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان بابیان اینکه امروز میبایست غرس درخت ایمان در جامعه، شکل گیرد، گفت: نتیجه این امر نیز مجدداً در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب اسلامی وجود دارد که همانا معنویت در جامعه است امروز ما معتقد هستیم که تعمیق باورهای دینی میتواند به معنویت در جامعه منجر شود و اگر در جامعهای معنویت شکل گرفت، اخلاق در جامعه رشد میکند درنتیجه رفتارها، اخلاق و هنجارها و … در جامعه کاهش داده میشود.
شکری بابیان اینکه ناهنجاریهای اجتماعی به معنای مشکل در تعمیق ایمان و باور دینی و معنوی در جامعه است، گفت: فقدان و یا وجود اخلاق در جامعه حاکی از مقوله میزان تعمیق باورهای دینی است.
وی بابیان اینکه سه فاکتور اساسی شامل تعمیق ایمان، گسترش معنویت و اخلاق در جامعه نقشی اساسی دارند، گفت: قرآن کریم در این زمینه برنامه کاملی برای رشد اجتماعی و فردی انسان ارائه میکند که میبایست آن را در جامعه اشاعه بخشید.
ایمان زمینه رشد معنوی جامعه است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان بابیان اینکه ایمان زمینه رشد معنوی جامعه است، گفت: رسالت تبلیغات اسلامی و دستگاههای فرهنگی در چله دوم انقلاب اسلامی رسالتی سنگین در حوزه تعمیق باورهای دینی و اعتقاد و معنویات است.
شکری بابیان اینکه معرفت حق از سوی قرآن انجام میشود، ابراز کرد: فعالان قرآنی، حافظان، قاریان، مفسران و … رسالتی سنگین در قبال جامعه دارند چراکه میبایست در راستای شناساندن قرآن به آحاد جامعه کوشا باشند، امروز تنها نباید به روخوانی، روانخوانی و تجوید توجه داشت لیکن میبایست افق دید را در مسائل قرآنی وسیعتر کرد.
وی بابیان اینکه یکی از اولویتهای فعالان قرآنی و برنامههای این حوزه در استان سمنان میبایست موضوع کودکان و نونهالان و نوجوانان باشد، ابراز کرد: تربیت نسلی قرآنی و متمرکز کردن آموزشهای قرآنی برای نسلی که آتیهدار ایران اسلامی محسوب میشوند، دارای اهمیت بسزایی است.
حضور ۳۱ نفر در دوره تربیت داور مسابقات قرآن
رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز در این مراسم از برگزاری دوره متمرکز تربیت داور تجوید مسابقات قرآن استان در شاهرود خبر داد و گفت: ۳۱ نفر از قاریان، حافظان و پیشکسوتان و اساتید قرآن استان سمنان در این دوره حضور داشتند.
محمد دلالی بابیان اینکه محسن موسوی بلده مدرس این دوره آموزشی متمرکز بوده است، ابراز داشت: مسائل مرتبط با تجوید قرآن کریم در این دوره آموزشی ارائه شد.
وی ضمن اشاره به اینکه ارتقای دانش متعلمان قرآنی استان در حوزه تجوید، هدف برگزاری این دوره آموزشی متمرکز در شاهرود است، بیان کرد: پذیرفته شدگان در آزمون نهایی این دوره، پس از حضور در دورههای کارورزی و تأیید سازمان دارالقرآن الکریم موفق به اخذ گواهینامه داوری تجوید قرآن خواهند شد.