خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برهم خوردن محاسبات منافقین در عملیات «فروغ جاویدان»

مهر | فرهنگی و هنری | شنبه، 05 مرداد 1398 - 10:17
با وجودی که تمام محاسبات منافقین در عملیات فروغ جاویدان حکایت از پیشروی سریع شان به تهران داشت، اما اقدام به موقع نیرویهای خودی باعث شد یک شکست در کارنامه رژیم بعث و منافقین ثبت شود.
منافقين،نيروهاي،عمليات،ايران،كرند،اسلام،ساعت،شهر،گردان،كرمان ...

به گزارش خبرنگار مهر، عملیات «فروغ جاویدان» شش روز بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل از سوی ایران در روز سوم مرداد سال ۶۷ توسط گروهک منافقین و با حمایت ارتش عراق انجام شد، این عملیات مشترک با پیشروی زمینی از مسیر پل ذهاب و از جنوب گردنه پاتاق آغاز و به سمت شهر «کرند» ادامه پیدا کرد، حوالی عصر حرکت منافقین با تانک‌های ارتش عراق به سمت اسلام آباد آغاز شد و تأسیسات برق و مخابرات شهر توسط آنها قطع شد.
هنگام عملیات فروغ جاویدان اغلب نیروهای نظامی ایران در جبهه‌های جنوب مستقر بودند و همین وضع فرصتی را برای منافقین ایجاد کرد که با سو استفاده از شرایط داخلی وارد خاک ایران شوند، تحلیل‌های منافقین از این عملیات به گونه‌ای بود که خیلی می‌توانند پیشروی به سمت تهران را ادامه دهند.
اما با اعلام خبر این حمله، شهید علی صیاد شیرازی راهی کرمانشاه شد تا اوضاع را بررسی کند.
وی در زمان حیاتش در مورد تهاجم منافقین گفته بود: «… یک دفعه ساعت ۳۰/۸ شب از ستاد کل به من زنگ زدند و گفتند: دشمن از سرپل ذهاب، گردنه پاتاق با سرعت ‏به جلو می‌آید.
همین جوری سرش را انداخته پایین می‌آید.
من گفتم: کدام دشمن؟!
اگر تنها از یک محور می‌آید، پس چه جور دشمنی است؟!
گفتند: نمی‌دانیم.
گفتند: همین طور آمده الان هم به کرند رسید و کرند را هم گرفتند.
چون بعد از پاتاق، می‌شود کرند، بعد از کرند، می‌شود اسلام‏آباد غرب و سپس نیز می‌آیند به کرمانشاه.
گفتم: این چه جور دشمنی است؟
گفتند: ما هیچی نمی‌دانیم...
شهید صیاد شیرازی ادامه می‌دهد: «…آخر گفتم: فقط به هواپیما بگویید که ساعت ۳۰/۱۰ آماده بشود ما با هواپیما برویم به کرمانشاه.
طاق بستان محل قرارگاه بود.
مجبور شدیم پیاده شویم، ماشین گرفتیم، رفتیم تا رسیدیم و تا ساعت ۳۰/۱ شب ما دنبال این بودیم، این دشمنی که دارد می‌آید، کیه؟
ساعت ۳۰/۱ شب یک پاسداری آمد، گفت: من اسلام‏آباد بودم، دیدم منافقین آمدند، ریختند توی شهر!
تازه فهمیدم منافقین هستند ریختند توی شهر.»
گزارش‌ها از وسعت عملیات منافقین به خاک ایران در مرداد سال ۶۷ نشان می‌دهد آنها حدود ۳۰ تیپ رزمی جهت تهاجم خود به خاک ایران تشکیل داده بودند.
هر تیپ ۱۷۰ نفر نیروی رزمی (۲۰ زن و ۱۵۰ مرد) در اختیار داشت که به همراه نیروهای پشتیبانی به ۲۸۰ نفر می‌رسید و دارای دو گردان پیاده، یک گردان تانک، یک گردان ادوات و یک گردان ارکان و پشتیبانی رزم بود.
در بدو ورود منافقین، تعدادی از نیروهای سپاه و مردم با آنان درگیر شدند سپس با استفاده از تعداد زیادی تانک دجله و خودرو، نیروهای منافقین به طرف کرمانشاه عزیمت کردند که در منطقه حسن آباد ،۲۰ کیلومتری اسلام آباد به دلیل سازماندهی جدید رزمندگان ایرانی و جمع آوری نیرو، منافقین زمین گیر شدند.
همین تشکل پیدا کردن نیروهای خودی در مدت کوتاهی سبب شد این برگ از تاریخ دفاع مقدس هم یکبار دیگر افتخاری برای ملت ایران ثبت کند چرا که ابتدا نیروهای خودی در بعد از ظهر ۴ مرداد شهر اسلام آباد را محاصره کردند و راه فرار را برای منافقین سد کردند و در نهایت روز ۵ مرداد عملیات مرصاد را با رمز «یا علی‌بن‌ابی‌طالب (ع)» آغاز کردند و طی چندین ساعت، صدها تن از منافقین را به هلاکت رسانده و مابقی را به فرار وا داشتند.
در این عملیات، رزمندگان اسلام از قسمت سه راهی اهواز (پشت پمپ بنزین اسلام آباد) دشمن را دور زدند و تلفات زیادی به منافقین وارد کردند.
طبق یک آمار بیش از ۲۵۰۰ نفر از منافقین در این عملیات به هلاکت رسیدند.
تنگه چهار زبر که محل زمین گیر کردن نیروهای منافقین بود امروز به مرصاد معروف شده است.
جایی که نیروهای رزمنده کشورمان به دلیل کمین برنامه ریزی شده توطئه شوم نیروهای منافقین را خنثی کردند.