خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جزئیات نحوه احداث قطعه یک آزادراه تهران – شمال

مهر | اقتصادی | جمعه، 04 مرداد 1398 - 13:01
معاون ساختمان و انرژی بنیاد مستضعفان، جزئیات نحوه احداث تونل‌ها و پل‌های آزادراه تهران – شمال را تشریح کرد.
كيلومتر،قطعه،آزادراه،مستضعفان،تونل،بنياد،احداث،تهران،–،مكعب

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر خواجه دلویی در حاشیه بازدید رئیس جدید بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و رئیس سازمان برنامه و بودجه از قطعه یک آزادراه تهران – شمال، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قطعه یک آزادراه تهران – شمال به طول ۲۲ کیلومتر از تهران تا شهرستانک ادامه می‌یابد، گفت: ۱۳.۵ کیلومتر از این قطعه معادل ۴۲ درصد آن، تونل بوده که تعداد تونل ها در دو باند رفت و برگشت، ۳۹ رشته به طول ۳۲ کیلومتر است.
وی افزود: این تونل‌ها به دو شکل نفررو ویژه تردد افراد و ماشین رو، احداث شده‌اند که مجموعا ۲۹ رشته به طول ۲ کیلومتر و پل ها در هر دو باند رفت و برگشت، مجموعا به ۲۵ دستگاه به طول ۳.۱ کیلومتر است.
معاون ساختمان و انرژی بنیاد مستضعفان، طولانی‌ترین پل این قطعه را پل شماره ۶ قطعه یک آزادراه تهران – شمال به طول ۳۱۹ متر و ارتفاع ۸۰ متر از بستر رودخانه دانست و افزود: در باندهای رفت و برگشت این قطعه، ۲۰ کیلومتر دیوار حائل از کناره کوههای مسیر برای جلوگیری از ریزش احداث شده است.
خواجه دلویی به احداث ۶۲ دستگاه آب رو اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۲ میلیون متر مکعب در این قطعه عملیات خاکبرداری انجام دادیم که تاسیسات الکترومکانیکال خاص برای آن استفاده شد و در حال حاضر طول مسیر کاملا هوشمندسازی شده است.
وی به تونل‌های با ارتفاع بلند ۳ قلو «تالون» به طول ۵ کیلومتر برای تردد خودروها و دو کیلومتر تونل دیگر برای تردد افراد جهت ایمنی مسافران را نام برد و افزود: درقطعه یک این آزادراه، ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار متر مکعب بتن ریزی برای احداث جاده بتنی انجام شد و جهت جلوگیری از ورود آلودگی شدید هوا به داخل تونل‌ها، چند دستگاه تهویه جدید در سقف دوم تونل ها نیز نصب شده است.
معاون ساختمان و انرژی بنیاد مستضعفان، افتتاح رسمی این آزادراه را در دهه فجر امسال عنوان کرد و افزود: از بهمن ۹۳ که چینی‌ها از این آزادراه خارج شده‌اند تا تیرماه ۹۴، قرارداد وزارت راه با بنیاد مستضعفان برای زیرسازی و در مرداد ۹۶ برای روسازی ابلاغ شد که همه این تعهدات انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین در ۴ سال اخیر هزار ۱۱۰ تن انواع میلگرد و آهن آلات و ۷۰۰ هزار تن سیمان مصرف شده و ۸ میلیون متر مکعب خاکبرداری داشته ایم.