خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تصاویر فضایی باشکوه به مناسبت سالگرد پرتاب تلسکوپ "پرتو ایکس چاندرا"

ایسنا | دانش و فناوری | جمعه، 04 مرداد 1398 - 12:07
ناسا به مناسبت بیستمین سالگرد پرتاب تلسکوپ "پرتو ایکس چاندرا" تصاویر باشکوهی را که این تلسکوپ فضایی به ثبت رسانده، منتشر کرد.
تلسكوپ،چاندرا،فضايي،ايكس،پرتو،تصوير،اشعه،پرتاب،بيستمين،ناسا

ناسا به مناسبت بیستمین سالگرد پرتاب تلسکوپ "پرتو ایکس چاندرا" تصاویر باشکوهی را که این تلسکوپ فضایی به ثبت رسانده، منتشر کرد.
به گزارش ایسنا، رصدخانه پرتو ایکس چاندرا (Chandra X-ray Observatory) یا تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا یک تلسکوپ فضایی ساخته شده به‌وسیله ناسا است که تمام فعالیت‌هایش در زمینه پرتو ایکس است.
ناسا ضمن تبریک بیستمین سالگرد پرتاب تلسکوپ "پرتو ایکس چاندرا" تصویر زیر را منتشر کرد و نوشت: این تصویر ترکیبی توسط تلسکوپ فضایی چاندرا، "تلسکوپ فضایی اسپیتزر" و "تلسکوپ آیزاک نیوتن" ثبت شده است و در آن می‌توان اشعه فرابنفش ساطع شده از ستاره‌های عظیم جوان در خوشه ستاره‌ای "سیگنوس او بی 2" (Cygnus OB۲) را مشاهده کرد.
پایگاه خبری گیزمگ نیز به مناسبت بیستمین سالگرد پرتاب این تلسکوپ فضایی تصاویر باشکوهی را منتشر کرد و نوشت: ایده طراحی و توسعه تلسکوپ فضایی چاندرا برای اولین بار در سال ۱۹۷۶ توسط "ریکاردو جیاکونی" (Riccardo Giacconi)، اختر فیزیکدان ایتالیایی که در سال ۲۰۰۲ موفق به اخذ جایزه نوبل فیزیک شد، ارائه شد.
تلسکوپ در نهایت در ۲۳ ژوئیه ۱۹۹۹ سوار بر "موشک فضایی کلمبیا" (Space Shuttle Columbia) از "مرکز فضایی کندی" پرتاب شد.
"چاندرا" برای مطالعه اجرام دور که نور را در بخش اشعه ایکس طیف الکترومغناطیسی که به چشم انسان نامرئی است، ساطع می‌کنند، طراحی شده است.
داده‌های اشعه ایکس جمع‌آوری شده توسط "چاندرا" تا حد زیادی درک دانشمندان نسبت به ساختار و تکامل کیهان را تغییر داده است.
محل تشکیل هزاران ستاره در "سحابی رتیل"
منطقه مرکزی راه شیری را می‌توان در این تصویر ترکیبی به دست آمده از داده‌های جمع‌آوری شده توسط "چاندرا" و تلسکوپ" MeerKat "واقع در آفریقای جنوبی مشاهده کرد
این تصویر ثبت شده از داده‌های "چاندرا" بقایای" ابرنواختر G292.0 + 1.8 "در فضا را نشان می‌دهد
این تصویر ترکیبی از داده‌های نوری جمع‌آوری شده توسط "تلسکوپ فضایی هابل "و "مشاهدات اشعه ایکس چاندرا" ساخته شده است و در آن می‌توان سیستم عظیم آبل 2146 را که حاصل برخورد بین دو خوشه کهکشانی است، مشاهده کرد
محل تشکیل ستارگان عظیم در سحابی "ان‌جی‌سی 604 " در کهکشان مثلث
انتهای پیام