خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وضعیت تأمین اجتماعی نگران‌کننده نیست

ایسنا | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 02 مرداد 1398 - 16:23
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر اینکه با وجود برخی مشکلات و کاستی‌ها، وضعیت سازمان تأمین اجتماعی نگران‌کننده نیست، گفت: وصولی منابع نقدی این سازمان نسبت به هزینه‌ها کمتر از ۱۰درصد فاصله دارد که باید از محل مطالبات و سرمایه‌گذاری تامین شود.
سازمان،اجتماعي،تأمين،حوزه،سالاري،تأكيد،درمان،غيرحضوري،مديرعا ...

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر اینکه با وجود برخی مشکلات و کاستی‌ها، وضعیت سازمان تأمین اجتماعی نگران‌کننده نیست، گفت: وصولی منابع نقدی این سازمان نسبت به هزینه‌ها کمتر از ۱۰درصد فاصله دارد که باید از محل مطالبات و سرمایه‌گذاری تامین شود.
تامین اجتماعی، دکتر مصطفی سالاری در جلسه‌ای با اساتید و پژوهشگران حوزه رفاه و تأمین اجتماعی که عصر سه‌شنبه در محل موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: با اصلاحات اندک و تغییرات جزئی می‌توان همین فاصله اندک بین منابع نقدی و هزینه‌ها را نیز کاهش داد و سازمان با کار عقلانی و علمی می‌تواند اندک نگرانی‌های احتمالی را برطرف کند.
سالاری افزایش فاصله بین منابع نقدی و تعهدی سازمان تأمین اجتماعی را ناشی از ایجاد تکالیف جنبی برای این سازمان در ادوار مختلف دانست و گفت: افزایش تکالیف جنبی ممکن است انجام تعهدات اصلی را تحت تأثیر قرار دهد و بر همین اساس در دولت تدبیر و امید تکلیف جدیدی بر عهده سازمان تأمین اجتماعی قرار نگرفته است.
وی افزود: وجود برخی نارسایی‌های مالی و اقتصادی در کشور منجر به برجسته شدن کارکردهای مالی و اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی شده است در حالی که کارکردهای اجتماعی این سازمان قابل توجه است و جا دارد که مورد توجه قرار گیرد.
سالاری تقویت ارتباط بین بخش‌های جمع‌آوری آمار و اطلاعات سازمان تأمین اجتماعی با بخش‌های پژوهشی را ضروری ارزیابی کرد و گفت: با اصلاح نظام آماری و ارتقاء همکاری بین بخشی با سایر واحدها امکان تصمیم‌گیری براساس اطلاعات دقیق و پژوهش‌های علمی فراهم می‌شود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی سرمایه انسانی را مهمترین دارایی این سازمان دانست و اظهار کرد: باید برای استفاده بهینه از این سرمایه برنامه‌ریزی کنیم و اگر انتظار تلاش بیشتر همکاران را داریم باید نظام انگیزشی کارکنان را اصلاح کنیم.
سالاری در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وضعیت فعلی و اقدامات قابل انجام در حوزه سرمایه‌گذاری سازمان تأمین اجتماعی پرداخت و گفت: در حوزه سرمایه‌گذاری انحراف تدریجی در ساختار سازمان ایجاد شده که در شستا شاهد آن هستیم و تعداد شرکت‌های زیان‌ده و هزینه‌بر افزایش یافته است.
وی افزود: تصمیمی که در خصوص شستا اتخاذ شده این است که به مرور از بنگاه‌داری به سوی سهام‌داری برویم و بنگاه‌داری را محدود خواهیم کرد.
سالاری با تأکید بر اینکه به دنبال فروش اموال نیستیم، ادامه داد: شرکت‌های کوچک که در یک رشته فعالیت می‌کنند را ادغام می‌کنیم و در جاهایی کنترل مدیریتی را کاهش می‌دهیم.
در حال حرکت و برنامه‌ریزی هستیم تا کارها را در مسیر صحیح انجام دهیم.
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی بهره‌برداری از فن‌آوری اطلاعات و توسعه خدمات غیرحضوری را از اولویت‌های قطعی سازمان تأمین اجتماعی برشمرد و گفت: سرمایه‌گذاری در حوزه سخت‌افزاری بسیار عالی انجام شده است و هزینه چندانی برای گسترش خدمات غیرحضوری نخواهیم داشت.
سالاری با تأکید بر اینکه خدمات باید به صورت کاملا غیرحضوری ارائه شود، اظهار کرد: امیدوارم خدمات قابل ارائه به صورت کاملا غیرحضوری را در آینده نزدیک به جامعه هدف معرفی کنیم و با این نوع خدمات بخشی از مراجعات حضوری به شعب تأمین اجتماعی حذف شود.
وی درباره حوزه درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: در حوزه درمان وضعیت خاصی داریم و بیشتر کسری سازمان به حوزه درمان منتقل می‌شود چرا که مستمری‌ها را به هیچ عنوان نمی‌توانیم با تاخیر پرداخت کنیم.
دکتر سالاری افزود: برای اینکه در حوزه درمان بتوانیم هزینه‌ها را به خوبی پرداخت کنیم باید سازوکار مشخصی تدوین کنیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: در درمان مستقیم هزینه‌های واحدهای مختلف درمانی سازمان متفاوت است و سازوکارهایی در این زمینه طراحی خواهد شد که اقتصادی‌تر رفتار کنیم.
سالاری بر تداوم برگزاری جلسات همفکری با ذی‌نفعان و صاحبنظران حوزه تأمین اجتماعی تأکید کرد و گفت: هدف اصلی این است که نظرات و دیدگاههای کسانی که درباره سازمان فکر و ایده‌ای دارند و دغدغه این سازمان را دارند، دریافت کنیم و از خرد جمعی در تصمیم‌گیری‌ها بهره بگیریم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، سرپرست موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی نیز در این جلسه گفت: امروز اولین جلسه از سلسله جلساتی که به منظور گفت‌وگوی اجتماعی با شرکای اجتماعی و دانشگاهیان و پژوهشگران انجام خواهد شد را برگزار می کنیم.
وی افزود: مطالبه سالاری این است که در این نشست‌ها مطالبی ارائه شود که خروجی مشخص و تاثیرگذاری بر حوزه سیاستی داشته باشد و امکان تصمیم‌گیری براساس مطالب مطرح شده فراهم شود.
در این جلسه سه ساعته صاحب‌نظران و پژوهشگران حوزه رفاه و تأمین اجتماعی نیز به بیان دیدگاه‌ها، انتقادات و نقطه نظرات خود پرداختند.
انتهای پیام