سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انصاری: آثار آلودگی ناشی از جنگ فراتر از مرزهای ایران است

مهر | اجتماعی و حوادث | جمعه، 12 تیر 1405 - 16:44
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: آلودگی ناشی از حمله به پالایشگاه‌ها و صنایع پتروشیمی، فراتر از مرزهای ایران، کشورهای منطقه را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
ايران،منطقه،جمهوري،اسلامي،صلح،اشاره،سازمان،اسكاپ،گردوغبار،حف ...

به گزارش خبرگزاری مهر،در حاشیه نهمین نشست کمیته عالی‌رتبه محیط‌زیست و توسعه پایدار اعضای اسکاپ، شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، با آرمیدا آلیس جابانا، معاون دبیرکل سازمان ملل و دبیر اجرایی اسکاپ، دیدار و گفتگو کرد.
‌انصاری در این دیدار با اشاره به پیامدهای جنگ و تحریم‌های یک‌جانبه، اظهار کرد: تحریم‌ها دسترسی جمهوری اسلامی ایران به فناوری‌های نوین، منابع مالی و تسهیلات بین‌المللی پیش‌بینی‌شده در چارچوب کنوانسیون‌های محیط‌زیستی را با محدودیت مواجه کرده و این موضوع روند مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی را دشوارتر ساخته است.
‌وی در عین حال تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به تعهدات بین‌المللی خود پایبند بوده و به عنوان عضو ۱۵ کنوانسیون بین‌المللی محیط‌زیستی، خود را متعهد به اجرای الزامات این کنوانسیون‌ها می‌داند.
‌معاون رئیس‌جمهور با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های محیط زیستی کشور، از تغییرات اقلیمی و طوفان‌های گردوغبار به عنوان بحران‌هایی فرامرزی یاد کرد و افزود: محیط‌زیست محدود به مرزهای سیاسی نیست و آثار بسیاری از بحران‌ها، کشورهای منطقه را به طور همزمان تحت تأثیر قرار می‌دهد.
‌انصاری همچنین با اشاره به جنگ ناجوانمردانه تحمیلی و حملات صورت‌گرفته به صنایع پتروشیمی و پالایشگاه‌های نفت، تصریح کرد: این اقدامات موجب آلودگی آب، خاک و هوا شد و آثار آن تنها محدود به ایران نبود و بخشی از منطقه را نیز تحت تأثیر قرار داد.
‌وی با تأکید بر اینکه حفاظت از محیط‌زیست بدون صلح و همکاری‌های بین‌المللی امکان‌پذیر نیست، از معاون دبیرکل سازمان ملل خواست تا سازمان ملل متحد و نهادهای تخصصی وابسته به آن، نقش فعال‌تر و مؤثرتری در ایجاد صلح، ثبات و کاهش تنش‌ها در جهان، به‌ویژه در منطقه غرب آسیا، ایفا کنند؛ چرا که برقراری صلح، پیش‌نیاز حفاظت از محیط‌زیست و تحقق توسعه پایدار است.
‌در این دیدار، خانم جابانا ضمن تقدیر از نقش جمهوری اسلامی ایران در راهبری برنامه‌های مرتبط با طوفان‌های گردوغبار در منطقه، و همچنین با اشاره به اتفاقات تلخ ناشی از تجاوز نظامی علیه کشورمان، ابراز امیدواری کرد که با برقراری صلح و ثبات در منطقه و استمرار نقش اثرگذار جمهوری اسلامی ایران، برنامه‌های مثبتی در حوزه‌های مرتبط با بلایای طبیعی، طوفان‌های گردوغبار و فرونشست زمین، با همکاری کشورمان، در آینده نزدیک به اجرا برسد.
وی همچنین اظهار داشت که همان‌گونه که تاکنون روابط مثبت و سازنده‌ای از طریق یکی از دفاتر زیرمجموعه اسکاپ، اپدیم در جمهوری اسلامی ایران، برقرار بوده است، این همکاری‌ها نیز در آینده تداوم یافته و بیش از پیش تقویت شود.