خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 24 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توسعه صنعت شیلات در آذربایجان شرقی

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 24 خرداد 1405 - 15:55
تبریز- مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برنامه‌های جامع این مدیریت برای توسعه صنعت شیلات و افزایش بهره‌وری مزارع کشاورزی استان خبر داد.
رتبه،ماهي،كشاورزي،توليد،استخرهاي،نوروزي،پرورش،مديريت،مصرف،اس ...

به گزارش خبرگزاری مهر،عزیز نوروزی روز یکشنبه با بیان اینکه آذربایجان شرقی در برخی شاخص‌های تولیدی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد اظهار کرد: این استان هم‌ اکنون رتبه اول کشوری در تولید جلبک، رتبه سوم در تولید آرتمیا، رتبه هفتم در تولید ماهیان سردآبی و رتبه دوازدهم در پرورش ماهیان گرم‌آبی را به خود اختصاص داده است.
وی ترویج فرهنگ مصرف غذای سالم و آموزش تخصصی بهره‌برداران را از اولویت‌های اصلی این مدیریت دانست و افزود:با اقدامات ترویجی و آموزشی مستمر و بهره‌گیری از حضور دامپزشکان در تمامی شهرستان‌ها تلاش کرده‌ایم تا سطح دانش فنی تولیدکنندگان را ارتقا دهیم.
نوروزی با اشاره به نقش استخرهای دو منظوره در بهره‌وری کشاورزی تاکید کرد: ایجاد استخرهای پرورش ماهی در کنار مزارع کشاورزی الگویی موفق برای مدیریت منابع است.
در این سیستم آب خروجی استخر که سرشار از مواد مغذی و کودهای آلی طبیعی است به اراضی کشاورزی منتقل می‌شود که این امر علاوه بر پرورش ماهی، منجر به صرفه‌جویی ۷۰ درصدی در مصرف کودهای شیمیایی و افزایش حاصلخیزی خاک می‌شود.
نوروزی همچنین از حمایت‌های ویژه برای توسعه این بخش خبر داد و گفت: با همکاری نهادهایی نظیر بسیج، بنیاد برکت و بانک‌های عامل، تسهیلات ویژه‌ای برای توسعه زیرساخت‌ها، مکانیزاسیون و تامین بچه ماهی برای بهره‌برداران در نظر گرفته شده است.
مدیریت شیلات استان آمادگی دارد با حمایت از متقاضیان استخرهای معیشتی و کشاورزی گام‌های موثری در جهت افزایش تولید آبزیان و ارتقای امنیت غذایی بردارد.
جشنواره ماهی تبریز با حضور مدیران شیلات استان و در راستای اطلاع‌رسانی و انعکاس فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی مرتبط با ترویج فرهنگ مصرف آبزیان همزمان با هفته جهادکشاورزی با حضور شهروندان و علاقمندان در تبریز برگزار شد.