خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 20 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت نظارت هوشمند در توزیع آرد یارانه‌ای با هدف تامین امنیت غذایی

مهر | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 20 خرداد 1405 - 12:40
نشست «کارگروه نظام توزیع گندم و آرد کشور» با موضوع آسیب‌شناسی نظام توزیع و حمل و نقل آرد یارانه‌ای به میزبانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد.
آرد،توزيع،نظام،كشور،قضاييه،پيشگيري،وقوع،قوه،جهانگير،گندم،جرم ...

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «کارگروه نظام توزیع گندم و آرد کشور» با موضوع آسیب‌شناسی نظام توزیع و حمل و نقل آرد یارانه‌ای به میزبانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد.
در این نشست که به ریاست اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و با تاکید بر شفاف‌سازی، رفع انحصار، مبارزه با فساد و بهینه‌سازی فرایندها برگزار شد، نمایندگانی از وزارت کشور، وزارت صمت، وزارت راه و شهرسازی و اتاق بازرگانی ایران حضور داشتند.
در ابتدای این نشست نمایندگان دستگاه‌های اجرایی گزارش کار و عملکرد خود در خصوص مصوبات هیئت وزیران در خصوص نظام توزیع و حمل و نقل گندم و آرد یارانه‌ای ارائه و پیشنهادات خود را بیان نمودند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از پیشنهادات مطرح شده در خصوص هوشمندسازی فرایند توزیع استقبال کرد و گفت: امروز در نظام حکمرانی چاره‌ای جز هوشمندسازی نیست و باید همانند سایر نقاط دنیا از هوشمندسازی در تمامی حوزه‌ها خصوصا نظام حمل و نقل بهره‌مند شویم.
جهانگیر استفاده بهینه از این فرایند را در گرو اتصال همه سامانه‌ها با یکدیگر دانست و گفت: وقتی در کشور نظام حکمرانی واحد داریم باید ارتباط و تبادل اطلاعات در همه حوزه‌ها را بتوانیم شکل دهیم تا به یک نتیجه منطقی دست پیدا کرده و از وقوع جرایم جلوگیری کنیم.
معاون قوه قضاییه در ادامه موضوع نظام توزیع سلامت آرد را کلان‌تر دانست و افزود: یکی از راه‌های پیشگیری از قاچاق، کنترل محصولات وارد شده از مزر تا کلیه راه‌ها و جاده‌های کشور است که باید توسط سازمان‌های مرتبط انجام شود.
وی در این خصوص از همکاری قوه قضاییه با وزارت راه و شهرسازی، پلیس راهور و سایر دستگاه‌های مرتبط در حوزه نظام حکمرانی راه‌ها خبر داد و گفت: در این طرح هم ساماندهی در خصوص مبارزه با قاچاق در همه حوزه‌ها و هم نظارت بر حمل و نقل صحیح کالاها صورت می‌گیرد که نتایج خوبی را در پی خواهد داشت.
جهانگیر در خصوص کمک دستگاه قضایی به دولت در خصوص موضوع «نان» گفت: با توجه به اینکه دولت یارانه زیادی را برای «نان» اختصاص داده است، باید نظارت‌های دقیقی نسبت به اینکه نان یارانه‌ای به دست مردم برسد و آرد از شبکه توزیع خارج نشود صورت بگیرد.
وی جلوگیری از بروز جرایم و تخلفات در حوزه توزیع گندم و آرد را بسیار مهم دانست و تاکید کرد در این حوزه باید از حقوق مردم مراقبت کرد.
جهانگیر افزود: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم با کمک وزارت کشور کارگروهی را تشکیل داد و الگوهای موفق در خصصوص نحوه نظارت بر توزیع گندم و آرد در دنیا را پس از رصد و بررسی در قالب یک سامانه هوشمند راه‌اندازی کرد که تاکنون ۶ استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
وی از موفقیت طرح مشترک این کارگروه در ۶ استان خبر داد و گفت: پس از اجرایی شدن این طرح در ۶ استان، خروج غیر قانونی آرد از شبکه توزیع به شدت کاهش یافته و موجب صرفه‌جویی در مصرف آرد شده است؛ در تلاش هستیم در سایر استان‌های کشور نیز این طرح اجرا شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه هدف از تشکیل «کارگروه نظام توزیع گندم و آرد» و راه‌اندازی سامانه‌های نظارتی هوشمند را «حمایت از حقوق مردم» و تامین امنیت غذایی کشور عنوان کرد.
جهانگیر در پایان با تاکید بر اثربخشی سیاست‌های تشویقی گفت: باید مسئولینی که در این چرخه مقابل فساد و تضییع حقوق مردم ایستادگی می‌کنند مورد تشویق قرار گیرند.