خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 18 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار پلیس آگاهی درباره انتشار شایعات در فضای مجازی

مشرق | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 18 خرداد 1405 - 15:30
رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا نسبت به اعتماد و بازنشر اخبار تأییدنشده در فضای مجازی هشدار داد.
اخبار،انتشار،فضاي،اطلاعات،جامعه،شريفي،جعلي،شايعات،مجازي،روان ...

به گزارش مشرق، سرهنگ محمد شریفی، رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا با اشاره به شرایط حساس کنونی و افزایش حجم تولید و انتشار محتوا در فضای مجازی، نسبت به اعتماد و بازنشر اخبار تأییدنشده در فضای مجازی توسط شهروندان هشدار داد.
وی افزود: مجرمان سایبری، سودجویان و برخی جریان‌های معاند همواره در شرایط خاص کشور تلاش می‌کنند با انتشار اخبار جعلی، شایعات هدفمند و اطلاعات نادرست، افکار عمومی را دچار تشویش کرده و احساس ناامنی، نگرانی و بی‌اعتمادی را در جامعه گسترش دهند.
رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا اظهار کرد: در روزهای اخیر مشاهده شده برخی افراد بدون توجه به منبع خبر و بدون بررسی صحت و سقم اطلاعات، اقدام به انتشار مطالب، تصاویر و فیلم‌هایی می‌کنند که بعضاً قدیمی، تحریف‌شده یا کاملاً ساختگی بوده و هیچ‌گونه اعتبار و پشتوانه رسمی ندارند.
شریفی خاطرنشان کرد: دشمنان و کلاهبرداران اینترنتی از فضای روانی ناشی از حوادث و رویدادهای مهم سوءاستفاده کرده و با تولید محتوای جعلی، لینک‌های آلوده، اخبار دروغین و پیام‌های فریبنده درصدد جلب اعتماد کاربران، سرقت اطلاعات شخصی و مالی و همچنین ایجاد التهاب روانی در جامعه هستند.
وی ادامه داد: شهروندان باید اخبار و اطلاعات مورد نیاز خود را صرفاً از رسانه‌های رسمی، خبرگزاری‌های معتبر و منابع اطلاع‌رسانی مورد تأیید دریافت کنند و از بازنشر هرگونه خبر، تصویر، فیلم یا پیام صوتی که منشأ مشخص و معتبر ندارد، خودداری نمایند.
این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: هر کاربر فضای مجازی در قبال محتوایی که منتشر یا بازنشر می‌کند مسئولیت اجتماعی، اخلاقی و قانونی دارد و انتشار اخبار کذب و شایعات می‌تواند علاوه بر ایجاد نگرانی عمومی، زمینه‌ساز سوءاستفاده مجرمان و اخلال در آرامش جامعه شود.
شریفی با دعوت از شهروندان به حفظ هوشیاری و ارتقای سواد رسانه‌ای، گفت: امروز مقابله با شایعات و اخبار جعلی تنها وظیفه نهادهای مسئول نیست، بلکه هر شهروند با خودداری از انتشار مطالب تأییدنشده و توجه به منابع رسمی، می‌تواند نقش مؤثری در حفظ آرامش روانی جامعه و خنثی‌سازی اهداف شایعه‌سازان ایفا کند.
وی در ادامه تاکید کرده که هر خبر قبل از انتشار باید راستی‌آزمایی شود و بازنشر یک شایعه می‌تواند آغازگر یک بحران باشد.