خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 17 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لاهیجان‌زاده: دریاچه ارومیه احیا نشده، اما فرصت احیای آن وجود دارد

مهر | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 17 خرداد 1405 - 11:06
معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست از بهبود وضعیت دریاچه ارومیه خبر داد.
زيست،محيط،درياچه،آب،معاون،سازمان،كشور،اروميه،احياي،دريايي،به ...

به گزارش خبرنگار مهر، احمد رضا لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به بهبود وضعیت بسیاری از تالاب‌های کشور در سال آبی جاری گفت: بارش‌های سیلابی اواخر سال گذشته و فروردین امسال موجب آبگیری بخش قابل توجهی از تالاب‌های کشور شد و بسیاری از آنها از شرایط بحرانی فاصله گرفتند.
لاهیجان‌زاده ادامه داد: سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ در شرایطی آغاز شد که کشور در سال قبل با خشکسالی شدید مواجه بود و بسیاری از تالاب‌ها با کمبود منابع آبی روبه‌رو شدند.
همچنین در پاییز ۱۴۰۴ نیز بارش مؤثری رخ نداد و بارندگی‌ها عملاً از زمستان آغاز شد و اوج آن در فروردین ۱۴۰۵ بود.
وی افزود: تالاب‌ها معمولاً از طریق سیلاب‌ها آبگیری می‌شوند و بارش‌های سنگین و سیلابی اسفند و فروردین باعث شد حجم قابل توجهی آب وارد تالاب‌های کشور شود.
در نتیجه اکنون به جز چند تالاب محدود از جمله گاوخونی و پریشان، بسیاری از تالاب‌های کشور مرطوب شده و از وضعیت بحرانی و تبدیل شدن به کانون گرد و غبار فاصله گرفته‌اند.
معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدامات پیشگیرانه این سازمان برای احیای تالاب‌ها گفت: پیش از آغاز فصل بارندگی، برنامه شناسایی تالاب‌هایی که به دلیل عدم لایروبی امکان ورود سیلاب را از دست داده بودند، اجرا شد و اعتبارات قابل توجهی برای لایروبی مسیرهای ورودی آب اختصاص یافت که آثار آن در آبگیری تالاب‌ها کاملاً مشهود است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، پروژه‌های اجرایی احیای برخی تالاب‌ها نیز در دستور کار قرار گرفت و به عنوان نمونه، در تالاب بامدژ در شمال اهواز که به دلیل وجود زهکش‌ها آسیب دیده بود، عملیات اجرایی احیا انجام شد و این پروژه اکنون بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
همچنین یکی از تالاب‌های آذربایجان شرقی که به دلیل مداخلات انسانی مسیر ورود آب آن مسدود شده بود، با رفع موانع و بازگشت جریان آب، احیا شد.
وی تصریح کرد: آنچه امروز در دریاچه ارومیه رخ داده، ایجاد یک فرصت ارزشمند برای اجرای برنامه‌های احیا است.
هرچند بارش‌ها نقش اساسی در بهبود وضعیت دریاچه داشته‌اند و میزان بارندگی در حوزه آبریز حتی از میانگین بلندمدت نیز فراتر رفته است، اما اقدامات مدیریتی نیز در این روند مؤثر بوده‌اند.
معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست افزود: از تابستان سال گذشته تاکنون دست‌کم سه جلسه ستاد احیای دریاچه ارومیه به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و مجموعه‌ای از برنامه‌های اجرایی و الزامات احیای دریاچه تصویب شده است.
وی تأکید کرد: با وجود بهبود شرایط، دریاچه ارومیه همچنان با تراز مطلوب فاصله دارد و این فرصت ایجاد شده باید برای اجرای برنامه‌های مصوب، به‌ویژه در بخش کشاورزی و مدیریت مصرف آب، مورد استفاده قرار گیرد.
معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: اگر برنامه‌های اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی با جدیت اجرا شود و شرایط بارندگی نیز مساعد باشد، می‌توان امیدوار بود روند بهبود وضعیت دریاچه ارومیه در سال‌های آینده ادامه پیدا کند.