خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 27 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چرا تقویت پول ملی لازمه‌ی تحقق عدالت اقتصادی است؟

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | جمعه، 15 خرداد 1405 - 17:34
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به نقش مهم اندیشه‌های امام خمینی (ره) در مسائل اقتصادی، بر ایجاد عدالت اجتماعی و اقتصادی از طریق اقتصاد مقاومتی تأکید کرد.
اقتصاد،خميني،ره،امام،اقتصادي،پول،شيخي،ارز،حمايت

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - عبدالمجید شیخی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی درمورد نقش اندیشه‌های امام خمینی (ره) در عدالت اقتصادی و حمایت از محرومان گفت: الگوی رایج در نظام کنونی جهان، الگوی اقتصاد سرمایه‌داری، خودمحوری، نفع‌محوری، توجه به مطلوبیت فردی و مصرف و مصرف‌گرایی، رقابت و دعوا بر مسائل مادی است که از زیر بنا‌های اقتصاد سرمایه‌داری هستند که بعد از افزوده شدن ابزاری به نام پول، ربا در اقتصاد رایج شده و فعالیت غیرمولد با سود‌های نامتعارف است که باعث ظلم به طبقه ضعیف می‌شود.
شیخی ادامه داد: اندیشه‌های امام خمینی (ره) باید در سیاست‌گذاری اقتصادی امروز وجود داشته باشند و رهبر شهید هم، کلیدواژه‌ای را به دنیا معرفی کرد که تا پیش از این، در دنیا متعارف نبود و آن، اقتصاد مقاومتی است و آن، خاکریز اقتصاد اسلامی است و امام خمینی (ره) در همه سال‌های عمر خود به ابعاد متفاوت اقتصاد اسلامی تأکید داشته است.
این کارشناس اقتصادی گفت: دولت موظف به برقراری عدالت اجتماعی و اقتصادی است و همه بیانات امام خمینی (ره) مفهومی از اقتصاد مقاومتی هستند که رهبر شهید به آن تأکید داشت.
بعد از پیروزی انقلاب، بیش از ۱۵ نهاد حمایتی برای حمایت از محرومان و مستضعفان به ویژه روستاییان تأسیس شد و امام خمینی (ره) فرهنگ حمایت از مستضعفان را ترویج کرد.
شیخی افزود: متأسفانه، حاکمیت نتوانسته است آن طور که شایسته مردم است به وظایف خود بپردازد و مهم‌ترین ابزاری که باعث اختلال در این وظایف شده، بازی با ارزش پول ملی از طریق بازی با نرخ ارز است.
اقتصاددان‌ها می‌گویند که پول و اقتصاد کشور دلاریزه یا دلارزده است.
به همین دلیل، وقتی که مقامات پولی، نرخ ارز را چندین برابر کنند نباید انتظار داشت که رفاه معنی داشته باشد و دلیلش این است که قدرت خرید مردم کم می‌شود.
در نتیجه، باید پول ملی تقویت شود و ارز به قیمت واقعی‌اش برسد.