کشت فراسرزمینی خراسانجنوبی در «اوکراین» به ثمر نشست
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه کشورهای هدف این استان برای انجام کشت فرا سرزمینی قزاقستان و اوکراین است، گفت: کشت فراسرزمینی خراسانجنوبی در کشور اوکراین به ثمر نشست.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه کشورهای هدف این استان برای انجام کشت فرا سرزمینی قزاقستان و اوکراین است، گفت: کشت فراسرزمینی خراسانجنوبی در کشور اوکراین به ثمر نشست.
محمدعلی بیجاری امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بیرجند، اظهار داشت: استان خراسانجنوبی با محدودیتهای منابع آبی مواجه و در مباحث اقتصادی، کشاورزی و سرمازدگی بحثی که مطرح است باید به تولیداتی پراخته شود که قابلیت و پتانسیل داشته باشد.
وی با یادآوری اینکه خشکسالیها، کشت دیم در خراسانجنوبی را بهشدت محدود کرده، بیان داشت: عملکرد کشت دیم در اوکراین در مقایسه با خراسانجنوبی پنج تا شش برابر است، بنابراین میتوان نتیجه گرفت که در کشت فراسرزمینی هزینه کم و عملکرد بالا است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه کشورهای هدف استان خراسانجنوبی برای انجام کشت فرا سرزمینی قزاقستان و اوکراین است، تصریح کرد: در همین راستا با پیگیری سازمان تعاون روستایی استان، شرکتی تحت عنوان زرکاران مشرق زمین با عضویت شش تشکل توانمند در سطح استان به ثبت رسیده است.
بیجاری با اشاره به اینکه پیگیریها برای کشت فراسرزمینی توسط سازمان جهاد کشاورزی استان در سال ۹۶ در کشور اوکراین آغاز شدة بیان داشت: در سال 97 با ورود مجریان بخش خصوصی، اولین کشت فراسرزمینی خراسانجنوبی در کشور اوکراین انجام شد.
برنامههای آتی جهاد کشاورزی استان در اوکراین
وی با بیان اینکه بهار امسال به عنوان دومین سال کار کشاورزی در کشور اوکراین توسط شرکت زرکاران انجام و یک هزار هکتار از اراضی در اختیار، به کشت گندم، جو و دانههای روغنی آفتابگردان و ذرت اختصاص یافت، گفت: خراسانجنوبی اولین استان کشور لقب گرفت که در کشور اوکراین کشت فراسرزمینی انجام داد.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی توضیح داد: با توجه به اینکه اجرای طرح شرکت زرکاران در کشور اوکراین در اردیبهشت ۹۷ انجام و تجربه لازم هم وجود نداشت اما محصولات گندم با مقدار برداشت ۷۲۰ تن، جو با مقدار برداشت ۲۰۱ تن و آفتابگردان با مقدار برداشت ۵۱۵ تن کشت شد.
بیجاری توسعه سطح زیر کشت از یک هزار به پنج هزار هکتار، ایجاد صنایع تبدیلی برای استحصال روغن از محصولات تولیدی و انتقال آن به ایران، ایجاد واحد دامپروری برای تولید گوشت و انتقال آن به ایران و صادرات محصولات مزیتدار استان به اوکراین با استفاده از کارت بازرگانی را از برنامه های آینده کشت فراسرزمینی استان در کشور اوکراین ذکر کرد.
آمادگی خراسانجنوبی برای کشت فراسرزمینی چغندرقند در افغانستان
وی از آمادگی خراسانجنوبی برای کشت فراسرزمینی چغندرقند در افغانستان خبر داد و افزود: در ولایت فراه کشور افغانستان به دلیل وجود رود فراه، اراضی کشاورزی مناسب، نیروی کار قوی و فراوان شرایط مناسبی برای کشت چغندرقند حداقل در سطح یک هزار و 500 هکتار وجود دارد.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی تأمین نیاز کارخانه قند قهستان را از اهداف ارائه طرح کشت چغندرقند در کشور افغانستان طی سالهای 1386 تا 1391 ذکر کرد و گفت: باید بررسی دقیق پیرامون امکان فعالسازی کارخانه و نیاز به مقدار محصول تولیدی انجام و سپس مذاکره و توافق با طرف افغانی پیرامون انجام کشت و تضمین خرید چغندرقند تولیدی انجام پذیرد.
بیجاری خاطرنشان کرد: در صورت اجرایی شدن موضوع در مرزهای این استان، قطعا در زمان ورود محصول چغندرقند تولیدی به کشور ایران مشابه سایر اقلام کشاورزی وارداتی، موازین قرنطینهای در مبادی ورودی اعمال خواهد شد.
انتهای پیام/69039/ج/ر