خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 10 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۲۳ هزار خدمت سلامت محور در مشاعر مقدسه

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 10 خرداد 1405 - 10:14
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت با تشریح خدمات درمانی ارائه‌شده به زائران ایرانی در ایام تشریق، از ثبت بیش از ۲۳ هزار خدمت پزشکی و درمانی خبرداد.
زائران،درماني،پزشكي،مركز،حج،حضور،روز،زيارت،معاون،ارائه،تشريق ...

باشگاه خبرنگاران جوان - علی‌اکبر جنگجو، معاون مرکز پزشکی حج و زیارت درباره خدمات ارائه‌شده در ایام تشریق اظهار کرد: خدمات درمانی از صبح روز هشتم ذی‌الحجه، مصادف با یوم‌الترویه، آغاز شد و در همان روز یک مرکزدرمانی برای ارائه خدمات به زائران راه‌اندازی شد.
وی افزود: در عرفات نیز برنامه‌ریزی کاملی انجام گرفت و سه درمانگاه در سه مکتب به همراه یک مرکز درمانی صحرایی مستقر شد.
همچنین درمشعرالحرام یک پایگاه درمانی با حضور پزشکان متخصص و کادر پرستاری فعالیت داشت که تا صبح روز حرکت زائران در مسیر به منا نیز همراه آنان بود.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: در منا نیز پنج درمانگاه و یک مرکز درمانی راه‌اندازی شد و خوشبختانه مسئولان سعودی نیز همکاری و همراهی مناسبی در ارائه خدمات به حجاج داشتند.
جنگجو با اشاره به اقدامات ویژه روز دهم ذی‌الحجه گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، برای نخستین بار تیم‌های درمانی و راهنمایان در کنارگروه‌های هزارنفری زائران برای رمی جمره همراهی کردند .این اقدام نقش مهمی در حفظ سلامت زائران داشت و از بروز بسیاری از مخاطرات جدی جلوگیری کرد.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا موارد متعددی از گرمازدگی به‌موقع درمان شد و حتی جان یک زائر ۵۸ ساله که دچار ایست قلبی و تنفسی شده بود،با اقدامات سریع تیم‌های درمانی نجات یافت.
به گفته معاون مرکز پزشکی حج و زیارت، در روز دهم ذی‌الحجه۱۵ تیم دو نفره درمانی در مسیرهای تردد زائران حضور داشتند که نتایج بسیار مطلوبی به همراه داشت.
این تجربه در روزهای بعد نیز ادامه یافت و کادر درمان در کنار کاروان‌های اعزامی به جمرات حضور پیدا کردند که ثمره آن حفظ سلامت و امنیت زائران بود.
وی تأکید کرد: خوشبختانه امسال در ایام تشریق حتی یک موردفوتی در میان زائران ایرانی ثبت نشد.
همچنین درمانگاه‌ها و مراکز پزشکی مستقر درمنا تا زمان حضور آخرین زائران فعال بودند و خدمات‌رسانی خود را ادامه دادند.
جنگجو افزود: همزمان با بازگشت زائران به مکه مکرمه نیزدرمانگاه‌ها و مراکز پزشکی فعالیت خود را از سر گرفته‌اند و همچنان خدمات درمانیمورد نیاز زائران را ارائه می‌کنند.
وی با بیان اینکه کادر درمان در تمام لحظات حضور زائران درمشاعر مقدسه در کنار آنان بوده‌اند، اظهار داشت: اکنون در مرحله تحلیل عملکرد و آسیب‌شناسی خدمات ارائه‌شده قرار داریم تا با بهره‌گیری از تجربیات امسال، شرایط خدمت‌رسانی در سال‌های آینده نیز ارتقا یابد.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت درباره آمار خدمات ارائه‌شده در ایام تشریق گفت: در مجموع حدود ۲۳ هزار خدمت درمانی به زائران ارائه شد که شامل۱۲ هزار ویزیت پزشکی، ۹ هزار نسخه دارویی و حدود ۲ هزار خدمت پرستاری بوده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با عنایت الهی، اطلاع‌رسانی مناسب و تلاش و از خودگذشتگی نیروهای درمانی و تمامی خادمان حج، سلامت زائران به‌خوبی حفظ شد.
بیشترین مراجعات نیز مربوط به سرماخوردگی و بیماری‌های عضلانی بود که معمولاً با استراحت کافی و مصرف مایعات بهبود پیدا می‌کنند.