خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 07 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تردد آفرود و موتورسیکلت در جنگل‌های گلستان ممنوع شد

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 07 خرداد 1405 - 15:04
گرگان-مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با هشدار نسبت به تخریب خاک و نابودی نهال‌ها گفت: هرگونه تردد خودروهای آفرود، موتورسیکلت و تورهای سافاری در عرصه‌های جنگلی و مرتعی استان ممنوع شد.
طبيعي،گلستان،منابع،مراتع،غيرمجاز،تردد،مديركل،جنگل،تخريب،ورود،ملي

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر نیکویی اظهار کرد: با توجه به افزایش تردد خودروهای آفرود و موتورسیکلت در برخی مناطق طبیعی استان، ورود و تردد هرگونه خودروی آفرود، موتورسیکلت و همچنین برگزاری تورهای سافاری در تمامی عرصه‌های جنگلی و مرتعی گلستان ممنوع است و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد.
وی افزود: جنگل‌ها و مراتع گلستان بخشی از سرمایه‌های ملی و ثروت‌های بین‌نسلی کشور به شمار می‌روند و حفاظت از این عرصه‌ها وظیفه‌ای همگانی است.
مدیرکل منابع طبیعی گلستان با اشاره به خسارات ناشی از تردد خودروهای آفرود در طبیعت گفت: حرکت این خودروها با لاستیک‌های پهن و فشار بالا، باعث تخریب لایه سطحی خاک، از بین رفتن نهال‌ها و زادآوری طبیعی جنگل، کوبیدگی شدید خاک و تشدید فرسایش می‌شود که در نهایت کاهش توان تولیدی مراتع و تخریب پوشش گیاهی را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: تغییر مسیر طبیعی آب، ایجاد آبراهه‌های مخرب، افزایش خطر وقوع سیلاب و رسوب‌گذاری در پایین‌دست، ایجاد آلودگی صوتی و استرس برای گونه‌های جانوری به‌ویژه در فصل زادآوری، از دیگر پیامدهای ورود غیرمجاز این وسایل نقلیه به عرصه‌های منابع طبیعی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان همچنین خاطرنشان کرد: توقف‌های غیرمجاز، روشن کردن آتش، پرتاب ته‌سیگار و رهاسازی زباله از سوی برخی افراد، خطر وقوع حریق در جنگل‌ها و مراتع را به شدت افزایش می‌دهد و خسارت‌های جبران‌ناپذیری به طبیعت وارد می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه جنگل و مرتع محل هیجان‌های پرخطر و مسابقات غیرمجاز نیست، گفت: هرگونه ورود بدون مجوز وسایل نقلیه موتوری به عرصه‌های جنگلی، مرتعی و اراضی ملی، علاوه بر تخلف، در بسیاری از موارد مصداق تخریب اراضی ملی و آسیب به سرمایه‌های عمومی کشور است و پیگرد قضایی خواهد داشت.
مدیرکل منابع طبیعی گلستان همچنین بر نقش دهیاران و شوراهای روستاهای حاشیه جنگل و مرتع در پیشگیری از این تخلفات تأکید کرد و افزود: دهیاران به عنوان حلقه ارتباطی میان مردم و دستگاه‌های اجرایی، مسئولیت اجتماعی مهمی در آگاه‌سازی، پیشگیری و همکاری با نیروهای منابع طبیعی برای حفاظت از عرصه‌های طبیعی استان دارند.