خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 03 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جنگ با ایران ۲۷ کشور را به سمت وام اضطراری از بانک جهانی کشاند

مشرق | اقتصادی | شنبه، 02 خرداد 1405 - 23:42
به گفته رویترز، از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، ۲۷ کشور روند استقراض از بانک جهانی را شروع کرده‌اند.
بانك،جهاني،مالي،كشور،اضطراري،منابع،آغاز،سريع،صندوق،بحران،اعل ...

به گزارش مشرق به نقل از یاهو فایننس، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، ۲۷ کشور روند فعال‌سازی منابع مالی اضطراری از بانک جهانی را آغاز کرده‌اند تا با بحران انرژی، اختلال زنجیره تامین و افزایش فشار اقتصادی مقابله کنند.
بر اساس یک سند داخلی بانک جهانی که رویترز به آن دست پیدا کرده است، ۲۷ کشور از زمان آغاز این جنگ اقداماتی را برای فعال‌سازی سازوکارهای اضطراری این بانک آغاز کرده‌اند؛ سازوکارهایی که امکان دسترسی سریع به منابع مالی برنامه‌های موجود این نهاد را فراهم می‌کند.
در این یادداشت داخلی، نام کشورهای مشارکت‌کننده یا حجم کل منابع مالی درخواستی اعلام نشده و بانک جهانی نیز از اظهارنظر در این‌باره خودداری کرده است.
طبق این سند، از زمان آغاز درگیری‌ها در خاورمیانه در ۲۸ فوریه، سه کشور روند ایجاد و تایید کامل ابزارهای مالی اضطراری جدید را نهایی کرده‌اند و ۲۴ کشور دیگر نیز در حال تکمیل مراحل اداری هستند.
جنگ و اختلال در شبکه‌های جهانی انرژی، زنجیره‌های تامین بین‌المللی را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده و مانع رسیدن محموله‌های حیاتی کود شیمیایی به اقتصادهای درحال‌توسعه شده است.
مقامات کنیا و عراق تایید کرده‌اند که برای کاهش پیامدهای اقتصادی این بحران به دنبال دریافت سریع کمک مالی از بانک جهانی هستند.
کنیا با جهش قیمت سوخت در داخل روبه‌رو شده و عراق نیز به دلیل اختلال در صادرات دریایی نفت، کاهش شدید درآمدهای نفتی را تجربه می‌کند.
این ۲۷ کشور بخشی از مجموعه بزرگ‌تری شامل ۱۰۱ کشور هستند که به خطوط تامین مالی اضطراری از پیش طراحی‌شده بانک جهانی دسترسی دارند؛ منابعی که برای استفاده سریع در دوران بحران ایجاد شده‌اند.
این فهرست شامل ۵۴ کشوری است که در برنامه «گزینه واکنش سریع» بانک جهانی عضویت دارند؛ مکانیزمی که به دولت‌ها اجازه می‌دهد فوراً تا ۱۰ درصد از منابع تخصیص‌نیافته پروژه‌های خود را جابه‌جا کنند.
افزایش استفاده از این ابزارها پس از آن رخ داد که آجی بانگا، رئیس بانک جهانی، ماه گذشته اعلام کرد بسته جدید ابزارهای بحران این نهاد می‌تواند امکان دسترسی کشورها به ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار منابع مالی اضطراری را فراهم کند.
وی همچنین گفته بود بانک جهانی قادر است با بازتنظیم سبد گسترده پروژه‌های خود، تا ۶۰ میلیارد دلار طی شش ماه اختصاص دهد.
در همین حال، کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول، پیش‌تر پیش‌بینی کرده بود تا حدود ۱۲ کشور برای دریافت بین ۲۰ تا ۵۰ میلیارد دلار کمک اضطراری کوتاه‌مدت اقدام کنند.
با این حال، سه منبع آگاه اعلام کردند تاکنون درخواست رسمی زیادی به صندوق بین‌المللی پول ارائه نشده است چرا که بسیاری از کشورها همچنان در وضعیت «انتظار و رصد تحولات» قرار دارند.
تحلیلگران می‌گویند دولت‌ها ترجیح می‌دهند به‌جای ورود به مذاکرات رسمی با صندوق بین‌المللی پول، از تسهیلات بانک جهانی استفاده کنند چرا که برنامه‌های معمول صندوق اغلب با شروط سخت‌گیرانه ریاضت اقتصادی همراه است.