سینماهای حوزه هنری نمیتوانند هر فیلمی را نمایش دهند
رئیس حوزه هنری گفت: با توجه به اینکه کار این سازمان، تولیدمحور است از موضوع تخصیص بودجه بر اساس عملکرد استقبال میکند ولی سینماهای حوزه هنری نمی توانند هر فیلمی را نمایش دهند. <br/>

رئیس حوزه هنری گفت: با توجه به اینکه کار این سازمان، تولیدمحور است از موضوع تخصیص بودجه بر اساس عملکرد استقبال میکند ولی سینماهای حوزه هنری نمی توانند هر فیلمی را نمایش دهند.
به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس به نقل از خانه ملت، محسن مؤمنی شریف رییس حوزه هنری درباره ایده تخصیص بودجه بر اساس عملکرد حتی در قبال دستگاههای فرهنگی، گفت: حوزه هنریاز این موضوع استقبال میکند زیرا عمده منابع آن صرف تولید میشود و کمتر از ۴۰ درصد اعتبارات برای حقوق و مزایا اختصاص دارد در صورتی که در سازمانهای دیگر این رقم بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد است.
رییس حوزه هنری افزود: با توجه به اینکه کار حوزه هنری مبتنی بر تولید است، از این ایده استقبال می کند زیرا برخی از ظرفیتهای این نهاد که در شرایط کنونی ممکن است کمتر هاز آن استفاد شود، فعال میشود؛ اما مجلس باید برای راهکار آن ورود کند و روشهای عملی شدن آن را بسنجد.
وی درباره این موضوع که برخی بر این باور هستند سنجش عملکرد در مورد دستگاههای فرهنگی با تأخیر انجام شود، توضیح داد: حوزه هنری محصولمحور و تولیدمحور است اما اجرای این ایده ممکن است برای دستگاههای دیگر همچون وزارت فرهنگ و ارشاد یا سازمان تبلیغات اسلامی مسئله درست کند یا مشکلاتی سر راه آنها باشد؛ لذا لازم است بیشتر مورد بررسی قرار گیرد تا آنها آسیب نبیند اما مراکزی مانند حوزه هنری که کار آنها بر مبنای تولید اثر و آموزش است از این ایده منتفع خواهند شد.
دستگاههای زیادی از حذف جدول شماره ۱۷ آسیب دیدند
مؤمنی شریف در ادامه در مورد حذف جدول شماره ۱۷ در بودجه سنواتی و تاثیر آن بر عملکرد دستگاههای فرهنگی توضیح داد: این رویکرد تاثیر خاصی بر حوزه هنری نداشت ولی دستگاههای زیادی آسیب دیدند؛ این تصمیم باید مورد کارشناسی بیشتر قرار میگرفت زیرا مراکزی که تازه روی پای خود ایستاده بودند به خصوص در حوزههای پژوهشی از این اقدام آسیب دیدند.
موازیکاری در حوزه فرهنگ وجود ندارد
رییس حوزه هنری همچنین در خصوص تعدد دستگاههای فرهنگی و آسیب عملکرد موازی آنها نیز گفت: در حوزه فرهنگ، موازیکاری وجود ندارد مثلا حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ رفتار موازی ندارند زیرا وزارتخانه سیاستگذاری و نظارت میکند ولی حوزه هنری بر تولید و آموزش متمرکز است.
وی در پاسخ به این مثال که در برخی موارد، حوزه هنری سینماهای خود را در اختیار فیلمها قرار نمیدهد و مستقلا درباره آنها تصمیمگیری میکند، توضیح داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاستگذار و ناظر است و مجوزهای مرتبط با امور فرهنگی و هنری را صادر میکند اما به آن معنی نیست که دستگاههایی که جایی برای نمایش دارند، موظف باشند تمام آنها را عرضه کنند.
مؤمنی شریف مثال زد: وزارت فرهنگ در سال به بیش از ۴۰ هزار کتاب مجوز انتشار میدهد ولی آیا کتابخانههای ما در سراسر کشور این استعداد را دارند که هر سال تمامی ۵۰ هزار کتاب را عرضه کنند و بفروشند؟
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ به یک فیلم مجوز داده و قابل نمایش است ولی صاحب سینما و سالندار با توجه به شرایط متعدد خود از میان این فیلمها انتخاب میکند.
رییس حوزه هنری درباره چالشهایی که این مساله ایجاد کرده بود، گفت: مراکزی مانند حوزه هنری ماموریت خاصی دارد و با توجه به اینکه سینماهای آن بیشتر در استانها است، هر فیلمی را نمیتواند نمایش دهد و انتخاب کند زیرا هر شهری برای خود فرهنگ، تقیدات و ملاحظاتی دارد و قائل به بازی تهران نیستند؛ فیلمی که ممکن است در تهران، مساله خاصی نداشته باشد ممکن است در شهرهای دیگر قابل اکران نباشد.
انتهای پیام/