خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 26 اردیبهشت 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هوای اصفهان غبار آلود است؛ ثبت شاخص ۷۳ در چهار ایستگاه فعال

مهر | استان‌ها | شنبه، 26 اردیبهشت 1405 - 10:45
اصفهان- هوای کلانشهر اصفهان صبح شنبه ۲۶ اردیبهشت ماه غبارآلود است اما شاخص کیفی آن، وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.
هوا،هواي،ناسالم،شاخص،ذرات،اصفهان،ساعت،اكسيد،پايش،دي

به گزارش خبرنگار مهر، هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های چهار ایستگاه‌ پایش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۹ صبح شنبه ۲۶ اردیبهشت با میانگین ۷۳ AQI وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.
بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه‌ خیابان احمدآباد با عدد ۹۵، پروین اعتصامی و رودکی ۷۲ و هزار جریب ۵۲ AQI وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.
۱۲ ایستگاه‌ پایش هوای شهرداری اصفهان امروز در ساعت انتشار این گزارش قطع است.
هواشناسی اصفهان با صدور هشدار سطح نارنجی اعلام کرده است که به دلیل ناپایداری‌های همرفتی و وزش باد شدید و توفان و همچنین نفوذ توده گردوخاک از کشورهای همسایه و فعال شدن برخی کانون‌های داخلی در نواحی مستعد شرق و شمال استان، تا اواسط هفته جاری شرایط غبارآلودی هوا ادامه خواهد داشت و اوج این پدیده طی امروز شنبه و یکشنبه ۲۷ اردیبهشت است.
امروز شاخص هوای کاشان و خمینی‌شهر در وصعیت قرمز و ناسالم برای عموم افراد جامعه و شاهین شهر و قهجاورستان ناسالم برای گروه‌های حساس است.
شاخص آلودگی هوا به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳) ، دی اکسید نیتروژن (NO۲) ، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه های پایش هوا، ثبت می شود.
شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.