خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 25 اردیبهشت 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش قیمت سوخت در هند برای اولین بار در بیش از ۴ سال گذشته

مشرق | بین‌الملل | جمعه، 25 اردیبهشت 1405 - 11:11
در میان ادامه اختلال های صادرات نفت از خاورمیانه ناشی از جنگ تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، ‌ هند اولین افزایش قیمت سوخت خود را در بیش از چهار سال گذشته اعلام کرد.
هند،قيمت،افزايش،نفت،انرژي،اعلام،روز،روپيه،خاورميانه،دلار،هندي

به گزارش مشرق از آناتولی، رسانه هندی روز جمعه اعلام کرد که قیمت بنزین سه روپیه (۳ سنت) افزایش یافته و به ۹۷.۷۷ روپیه (۱.۲ دلار) در هر لیتر و قیمت گازوئیل به ۹۰.۶۷ روپیه (۰.۹۵ دلار) در هر لیتر در دهلی نو رسیده است.
آخرین باری که قیمت سوخت در هند افزایش یافت در تاریخ آوریل ۲۰۲۲ بود.
افزایش قیمت سوخت در روز جمعه چند روز پس از آن صورت گرفت که یک مقام ارشد هندی اعلام کرد شرکت‌های نفتی هند به دلیل پیامدهای شوک انرژی خاورمیانه با ضررهای سنگینی روبرو هستند.
مقامات گفتند که شرکت‌های بازاریابی نفت هند روزانه نزدیک به ۱۰ میلیارد روپیه هند (۱۰۴.۵ میلیون دلار) ضرر متحمل شده‌اند تا «بار قیمت‌های نجومی جهانی انرژی به شهروندان هندی منتقل نشود.»
هند در سال ۲۰۲۴ تقریباً ۵۰ درصد از انرژی خود را به ارزش ۱۸۰ میلیارد دلار از خاورمیانه تأمین کرده است.
هند ماه گذشته اعلام کرد که برای اولین بار در هفت سال گذشته و در میان درگیری‌های جاری در خاورمیانه که از ۲۸ فوریه آغاز شد، خرید نفت از ایران را از سر گرفته است.
چند روز پیش و در میان افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی و بحران انرژی در نتیجه جنگ تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، نخست وزیر هند از مردم این کشور خواست مصرف بنزین و سفر به خارج را کاهش دهند.
نارندرا مودی روز یکشنبه با توجه به افزایش قیمت جهانی انرژی که بر ذخایر ارزی این کشور فشار وارد کرده، خواستار مجموعه‌ای از اقدامات از جمله صرفه‌جویی در مصرف سوخت، دورکاری و محدودیت سفر و واردات شد.
هند به عنوان سومین واردکننده و مصرف‌کننده بزرگ نفت در جهان، اواخر ماه گذشته اعلام کرد که هیچ قصدی برای افزایش قیمت بنزین و گازوئیل ندارد.
ا تداوم بحران خاورمیانه و توقف عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز، بزرگ‌ترین خریداران نفت آسیا با کاهش منابع جایگزین و افزایش فشار بر قیمت و عرضه مواجه شده‌اند.
هند علاوه بر نفت خام، برای تأمین گاز مایع (LPG) مورد استفاده در پخت‌وپز نیز به منطقه خلیج فارس وابسته است.
با محدود بودن ذخایر، دهلی‌نو واردات از روسیه را افزایش داده است؛ وارداتی که به‌طور عمده تحت معافیت‌های آمریکا انجام می‌شود.
با این حال، پالایشگران اعلام کرده‌اند که تنها برای ماه آتی میلادی ذخایر کافی در اختیار دارند و در عین حال، قیمت‌ها دیگر در سطح تخفیف‌های سال‌های پس از جنگ اوکراین نیست و حجم نفت مانده در دریا به‌سرعت کاهش می‌یابد.