خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 16 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بحران معادن هند در سایه جنگ خاورمیانه

مشرق | سیاسی | دوشنبه، 17 فروردین 1405 - 11:01
جنگ خاورمیانه و مساله تنگه هرمز فعالیت معادن هند و صنایع وابسته را دچار بحران عمیقی کرده است.
هند،كرور،روپيه،مرمر،فعالان،صنعت،اساس،كشورهاي،بنادر،ماهانه

به گزارش مشرق،‌ بر اساس اعلام رسانه های داخلی هند، جنگ خاورمیانه و بحران تنگه هرمز، صنعت استخراج و فرآوری مرمر در ایالت راجستان هند را به ورطه نابودی کشانده است.
به گفته منابع صنعتی، روند ورود محموله‌های سنگ مرمر از کشورهای ترکیه و عُمّان به بنادر هند کاملاً متوقف شده و صادرات این محصول به کشورهای حاشیه خلیج فارس و قاره آفریقا با کاهش چشمگیری مواجه گردیده است.
بر اساس آمارهای غیررسمی، فقط در منطقه اودایپور، بخش معدن ماهانه حدود 250 تا 300 کرور روپیه ضرر می‌بیند و زیان روزانه فعالان این صنعت از مرز 10 کرور روپیه فراتر رفته است.
یکی از فعالان این حوزه اظهار داشت که مسیرهای حمل‌ونقل دریایی غیرقابل پیش‌بینی شده‌اند.
تجار حاضر به پذیرش سفارش‌های تازه نیستند چون ریسک آن بالاست.
بسیاری از کانتینرها یا دیر رسیده‌اند یا اصلا نرسیده‌اند.
وی افزود: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، هفته‌های آینده اوضاع خیلی بدتر می‌شود.بحران به بخش‌های وابسته نیز سرایت کرده است.
کارخانه‌های تولید کاشی و سرامیک با کاهش تولید مواجه شده‌اند که این امر تقاضا برای مواد معدنی همچون فِلدِسپات را پایین آورده است.
آمارهای بازار حاکی از آن است که پیش‌تر ماهانه حدود 15 هزار تن مرمر به ارزش تقریبی 100 کرور روپیه از ترکیه و عُمّان وارد هند می‌شد، اما اکنون این جریان تقریباً به صفر رسیده است.
علاوه بر این، بین 25 تا 30 کانتینر صادراتی هند به مقصد کشورهای خلیج فارس و آفریقا در بنادر سرگردان مانده‌اند.
بر اساس این گزارش، گرانی نفت در بازارهای جهانی و افزایش چشمگیر حق بیمه حمل‌ونقل دریایی، فشار مضاعفی بر فعالان این صنعت وارد کرده و هزینه‌های استخراج را حدود ده درصد بالا برده است.