خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 08 تیر 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خسارت جدی آمریکا در حمله ایران به پایگاه شاهزاده سلطان عربستان

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | شنبه، 08 فروردین 1405 - 22:52
رسانه‌های غربی تائید کردند که در حمله‌ی ایران به پایگاه شاهزاده سلطان عربستان چندین هواپیمای سوخت‌رسان و یک هواپیمای شناسایی آواکس آسیب دیدند.
هواپيماي،هوايي،نظامي،آمريكا،هواپيما،سعودي،پايگاه

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - رسانه‌های غربی گزارش دادند که یک هواپیمای شناسایی بزرگ E-۳ Sentry در حمله‌ی ایران به یک پایگاه سعودی آسیب دیده است.
در مقاله منتشر شده در آن رسانه‌ها آمده است: «یک حمله هوایی ایران در تاریخ ۲۷ مارس پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در عربستان سعودی را هدف قرار داد که منجر به زخمی شدن تعدادی از پرسنل نظامی آمریکایی و خسارت به تعدادی هواپیما شد.»
در ادامه این مقاله آمده است: «چندین هواپیمای سوخت‌رسانی آمریکایی و یک هواپیمای هشدار زودهنگام هوابرد E-۳ Sentry آسیب دیدند.»
E-۳ Sentry یک هواپیمای شناسایی آواکس دوربرد است که برای مدیریت میدان نبرد و ردیابی پهپادها، موشک‌ها و هواپیما‌ها از صد‌ها کیلومتر دورتر استفاده می‌شود
تحلیلگران نظامی خاطرنشان کردند که این هواپیما تصویری فوری از پیشرفت عملیات جنگی در اختیار فرماندهان قرار می‌دهد و آنها را قادر می‌سازد تا روش‌های رهگیری را هدایت کرده و حرکات هواپیما‌های خودی را مدیریت کنند.
جان ونابل، سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا گفت: «این یک مشکل بسیار جدی است؛ این امر توانایی آمریکا را برای نظارت بر اتفاقات خلیج فارس و حفظ آگاهی موقعیتی تضعیف می‌کند.»
کارشناسان نظامی تایید کردند که نیروی هوایی آمریکا تعداد محدودی از این هواپیما‌ها را در اختیار دارد و نمی‌توان آنها را جایگزین کرد.
منبع: اسپوتنیک