خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 16 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سازمان بین‌المللی دریانوردی: اسکورت کشتی‌ها راه‌حل نیست

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | پنجشنبه، 28 اسفند 1404 - 23:19
دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی تاکید کرد طرح ترامپ برای اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز راه‌حلی بلندمدت نیست.
منطقه،سازمان،اسكورت،دريانوردي،بلندمدت،پايدار،كشورهاي،هرمز،تنگه

باشگاه خبرنگاران جوان - «آرسنیو دومینگز» دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی با اشاره به اینکه طرح واشنگتن برای اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز راه‌حلی پایدار و بلندمدت محسوب نمی‌شود، بر لزوم کاهش تنش‌ها برای بازگشت کشتیرانی عادی در این منطقه تأکید کرد.
دومینگز در پایان نشست فوق‌العاده شورای سازمان بین‌المللی دریانوردی در جمع خبرنگاران حاضر شد و مأموریت اصلی خود را تدوین چارچوبی برای تخلیه کشتی‌ها در منطقه توصیف کرد.
مقام سازمان ملل متحد ادامه داد: «نخستین گام من گفت‌ وگو با تمامی کشورهای ساحلی منطقه، به‌ ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد بود.» او گفت که در این زمینه طبیعتا با جمهوری اسلامی ایران نیز رایزنی خواهد شد.
وی تصریح کرد: «واقعیت این است که پایان این درگیری، همان راه‌حلی را به همراه خواهد داشت که همه ما انتظارش را داریم، یعنی اینکه حمل‌ونقل دریایی وارد این منازعه نشود و به‌ ویژه دریانوردان از پیامدهای منفی آن مصون بمانند.»
دومینگز افزود: «بدیهی است که در چنین شرایطی، جریان تجارت نیز فوراً از سر گرفته خواهد شد و کالاهایی که کشورهای مختلف جهان از این منطقه نیاز دارند، بدون مانع جابه‌جا خواهند شد.»
وی درباره طرح ادعایی واشنگتن برای اسکورت کشتی‌ها از تنگه هرمز نیز به ایرنا، گفت: اسکورت کشتی‌ها توسط ناوهای نظامی، یک راه‌حل بلندمدت یا پایدار محسوب نمی‌شود.
این روش در گذشته در برخی مناطق از جمله به تازگی در دریای سرخ، مورد استفاده قرار گرفته است اما شرایط فعلی قابل مقایسه مستقیم با آن نیست.
به همین دلیل، این گزینه راه‌حلی پایدار در بلندمدت نیست.
نشست فوق‌العاده شورای سازمان بین‌المللی دریانوردی در خصوص وضعیت کشتیرانی در منطقه غرب آسیا، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در مقر آیمو در لندن برگزار شد.