خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 08 اسفند 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امام جمعه سراب: روزه‌داری تمرین مهار نفس و تقویت اراده است

مهر | استان‌ها | جمعه، 08 اسفند 1404 - 14:18
سراب- امام جمعه سراب با تأکید بر اینکه رمضان فرصت خودسازی است، گفت: روزه‌داری تنها امساک از خوردن و آشامیدن نیست، بلکه تمرینی برای مهار نفس و رسیدن به تقواست.
سراب،انسان،طباطبايي،الهي،جمعه،امام،ماه،جاهليت،فشارها،ترويج،ر ...

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد طباطبایی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته سراب با دعوت خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، ماه مبارک رمضان را مدرسه‌ای برای تهذیب نفس و تقویت اراده انسان دانست و اظهار کرد: روزه سپری در برابر آتش دوزخ و زمینه‌ساز پالایش روح و جان انسان است.
وی با بیان اینکه انسان در ماه رمضان در معرض آزمونی الهی قرار می‌گیرد، افزود: آنان که بتوانند بر هوای نفس خود غلبه کنند، به هویت حقیقی انسانی دست می‌یابند و در مسیر عزت و کرامت گام برمی‌دارند.
در مقابل، تسلیم شدن در برابر وسوسه‌ها و بی‌توجهی به فلسفه روزه، انسان را از برکات این ماه محروم می‌کند.
امام جمعه سراب تأکید کرد: روزه‌داری تنها به معنای پرهیز از خوردن و آشامیدن نیست، بلکه کنترل زبان، چشم، گوش و دل را نیز شامل می‌شود و هرگونه ریاکاری و تظاهر، ارزش معنوی آن را کاهش می‌دهد.
طباطبایی در خطبه دوم با اشاره به آیه ۴۱ سوره حج، نتیجه عبادات را دستیابی به تقوا دانست و گفت: در جامعه‌ای که صالحان در رأس امور باشند، عدالت، امر به معروف و نهی از منکر و اقامه نماز در اولویت قرار می‌گیرد، اما حاکمیت فساد و ظلم، ارزش‌ها را دگرگون و بنیان خانواده را تضعیف می‌کند.
وی با بیان اینکه جاهلیت تنها مربوط به گذشته نیست، تصریح کرد: هرگاه ارزش‌های الهی به حاشیه رانده شود و ضد ارزش‌ها جای آن را بگیرد، جامعه با نوعی جاهلیت نوین مواجه خواهد شد که نمود آن در ترویج بی‌بندوباری اخلاقی و آسیب به خانواده نمایان می‌شود.
امام جمعه سراب با اشاره به فشارها و تحریم‌ها علیه ملت ایران خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده زیاده‌خواهی دشمنان پایان‌پذیر نیست و مسئولان باید با هوشیاری بر مواضع اصولی نظام پایبند باشند و در برابر فشارها عقب‌نشینی نکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک میلاد حضرت امام حسن مجتبی (ع)، این مناسبت را فرصتی برای ترویج فرهنگ احسان، مواسات و قرض‌الحسنه دانست و از کسبه و بازاریان خواست با رعایت انصاف و قناعت به سود کمتر، مردم را در شرایط اقتصادی یاری کنند.
طباطبایی در پایان از حضور گسترده مردم شهرستان سراب در راهپیمایی‌های اخیر قدردانی کرد و آن را نشانه بصیرت و پایبندی آنان به آرمان‌های انقلاب اسلامی دانست.