خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 06 اسفند 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مصرف‌کنندگان برق بالای یک مگاوات باید اوراق گواهی ظرفیت خریداری کنند

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | چهارشنبه، 06 اسفند 1404 - 12:52
براساس ابلاغ مصوبه شورای عالی انرژی، متقاضیان جدید اتصال به شبکه برق با قدرت قراردادی یک مگاوات و بیشتر، ملزم به خرید اوراق گواهی ظرفیت از بورس انرژی ایران خواهند بود.
برق،ظرفيت،انرژي،گواهي،مگاوات،قدرت،ابلاغ،مصوبه

باشگاه خبرنگاران جوان - ابراهیم قصاع، مجری توسعه تبادلات انرژی شرکت برق حرارتی، گفت: با ابلاغ مصوبه شورای عالی انرژی تحت عنوان بازنگری مجوز‌ها و نحوه صدور مجوز‌های زمان‌مند و معتبر تخصیص حامل‌های انرژی (برق و گاز طبیعی) توسط معاون اول رئیس‌جمهور، از این پس تمامی متقاضیان جدید اتصال به شبکه برق با قدرت قراردادی یک مگاوات و بیشتر و همچنین مشترکانی که درخواست افزایش قدرت دارند و مجموع قدرت قراردادی آنها به یک مگاوات و بالاتر می‌رسد، ملزم به خرید اوراق گواهی ظرفیت از بورس انرژی ایران خواهند بود.
وی با تاکید بر اینکه تا پیش از ابلاغ این مصوبه، این الزام صرفا شامل مشترکان با قدرت بیش از پنج مگاوات بوده است، ادامه داد: انتظار می‌رود با ابلاغ این مصوبه توسط شرکت توانیر به شرکت‌های برق منطقه‌ای و شرکت‌های توزیع نیروی برق از تاریخ سوم اسفندماه جاری و با توجه به اینکه از این پس متقاضیان انشعاب برق بیش از یک مگاوات اعم صنعتی، خانگی و خدماتی می‌بایست گواهی ظرفیت متناسب را از بورس انرژی تهیه کنند، زمینه تعمیق و رونق بازار گواهی ظرفیت فراهم شده و در راستای کاهش ناترازی برق کشور، سرمایه‌گذاری در احداث ظرفیت‌های جدید نیروگاهی تقویت شود.
قصاع در پایان تاکید کرد: گواهی ظرفیت اوراق بهادار مبتنی بر ظرفیت جدید نیروگاهی تولید برق است که دارنده آن حق استفاده از انرژی الکتریکی با نرخ تعرفه مصوب را خواهد داشت.
همچنین گواهی ظرفیت ضمن اینکه مهم‌ترین ابزار تامین مالی در حوزه نیروگاه‌سازی و تولید برق است، تضمینی برای تراز بودن افزایش تولید و افزایش مصرف برق به صورت متوازن خواهد بود.
منبع: شرکت برق حرارتی