خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 06 اسفند 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید و کاشت بیش از ۲ میلیون اصله نهال در استان البرز

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 06 اسفند 1404 - 12:41
کرج - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز از تداوم اجرای پویش ملی «کاشت یک میلیارد نهال» در این استان خبر داد و گفت: طی سه سال نخست این طرح، بیش از دو میلیون اصله نهال تولید شده است.
طبيعي،منابع،مردمي،استان،آبخيزداري،نهال،البرز،حفاظت،توليد،بيا ...

به گزارش خبرنگار مهر، اصغر بیات با اشاره به پیشرفت طرح ملی کاشت نهال اظهار کرد: در دو سال ابتدایی اجرای این پویش، بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار اصله نهال در استان البرز تولید و غرس شد.
در سال سوم نیز بیش از یک میلیون اصله نهال مقاوم به خشکی و کم‌آب‌بَر متناسب با اقلیم استان تولید شده است.
وی با بیان اینکه روند نهال‌کاری در قالب این طرح با مشارکت مردمی، دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های زیست‌محیطی دنبال می‌شود، افزود: تولید و غرس نهال در نهالستان‌های استان به‌صورت مستمر ادامه دارد.
بیات در ادامه به موضوع توسعه مزارع پنل خورشیدی اشاره کرد و گفت: استفاده از اراضی مستعد برای استقرار پنل‌های خورشیدی با هدف افزایش بهره‌وری زمین و حفاظت از منابع طبیعی در چارچوب ضوابط فنی و زیست‌محیطی در حال اجراست.
مدیرکل منابع طبیعی البرز درباره اقدامات آبخیزداری در استان نیز اظهار کرد: با توجه به کوهستانی بودن بخش قابل توجهی از مساحت البرز، اجرای پروژه‌های آبخیزداری در مناطق بحرانی در اولویت قرار دارد و تاکنون ده‌ها هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی زیر پوشش این طرح‌ها رفته‌اند.
وی ادامه داد: اجرای سازه‌های کنترل سیلاب، تقویت پوشش گیاهی و مدیریت روان‌آب‌ها موجب کاهش خسارات ناشی از سیلاب و افزایش نفوذ آب به سفره‌های زیرزمینی شده است.
بیات با تأکید بر نقش اساسی مشارکت مردمی در حفاظت از منابع طبیعی گفت: صیانت از جنگل‌ها، مراتع و حوزه‌های آبخیز سرمایه‌ای ماندگار برای نسل‌های آینده است و هفته منابع طبیعی فرصتی برای افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت این عرصه‌ها در تأمین امنیت غذایی، حفظ آب و خاک و توسعه پایدار محسوب می‌شود.
وی افزود: برنامه‌های هفته منابع طبیعی امسال با محورهایی چون فرهنگ‌سازی، آموزش، مشارکت مردمی و حفاظت قانونی اجرا می‌شود و در روز ملی درختکاری نیز طرح‌های مردمی کاشت درخت با همکاری شهروندان در مناطق مختلف استان برگزار خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز در پایان بر نقش رسانه‌ها و نهادهای مردمی در ارتقای فرهنگ زیست‌محیطی تأکید کرد و گفت: حفاظت از منابع طبیعی مسئولیتی همگانی است و بدون حضور و همراهی مردم به‌طور کامل محقق نخواهد شد.
بر اساس این گزارش، هفته منابع طبیعی و آبخیزداری امسال از ۹ تا ۱۵ اسفندماه با شعار «سرمایه‌گذاری در منابع طبیعی، زمینه‌ساز تولید پایدار» در سراسر کشور برگزار می‌شود.