در آستانه خودکفایی در تولید شکر هستیم
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: با اجرای آبیاری تحت فشار و بهینه کردن مصرف آب، اکنون در بحث گندم کشور به خودکفایی رسیده و همچنین در بحث شکر نیز در آستانه خودکفایی هستیم.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: با اجرای آبیاری تحت فشار و بهینه کردن مصرف آب، اکنون در بحث گندم کشور به خودکفایی رسیده و همچنین در بحث شکر نیز در آستانه خودکفایی هستیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، علی مراد اکبری ظهر امروز در بازدید از پروژه تجهیز و نوسازی اراضی حسینآباد سادات بیرجند در جمع خبرنگاران، از اجرای 900 هزار هکتار آبیاری تحت فشار از سال 92 تاکنون خبر داد و اظهار داشت: با اجرای این مهم تاکنون بیش از چهار میلیارد مترمکعب آب در کشور صرفهجویی شده است.
وی با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون یک هزار هکتار آبیاری تحت فشار در خراسانجنوبی اجرا شده، مطرح کرد: خراسانجنوبی جزو استانهای پیشرو کشور در بحث آبیاری تحت فشار است و در برنامه پنجم توسعه متوسط اجرای آبیاری تحت فشار در خراسانجنوبی حدود 600 هکتار بوده که در سال گذشته تبدیل به هفت هزار هکتار شده است.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی علام کرد: 10 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در استان خراسانجنوبی در حال انجام است که این امر نشان میدهد مدیریت استان و مدیرجهاد کشاورزی عزمی راسخ برای بهینه کردن مصرف آب پیگیری میکنند.
اکبری با اعلام اینکه در استان خراسانجنوبی هر میزان آبیاری تحت فشار اجرا شود منابع اعتباری آن نیز تأمین و هیچگونه محدودیت اعتباری وجود ندارد، تصریح کرد: در سنوات گذشته این استان در بحث آبیاری تحت فشار فعالیت قوی نداشته و میزان سطح آبیاری تحت فشار این استان نسبت به اراضی آبی آن حدود 16 درصد بوده در حالی که میانگین کشور 22 درصد است.
وی ادامه داد: خوشبختانه طی دو سال گذشته حدود 50 درصد سطح آبیاری تحت فشاری که در سالهای گذشته بوده در استان اجرا شده و تحول عظیمی در بحث آبیاری تحت فشار در خراسانجنوبی اتفاق افتاده است.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با بهینه کردن مصرف آب و عملیات به زراعی در بحث دانههای روغنی از ضریب وابستگی 95 درصد به حدود 82 درصد رسیدهایم، اعلام کرد: با اجرای آبیاری تحت فشار و بهینه کردن مصرف آب، اکنون در بحث گندم کشور به خودکفایی رسیده و همچنین در بحث شکر نیز در آستانه خودکفایی هستیم.
اکبری خاطرنشان کرد: میزان بهرهوری از 0.9 در کیلوگرم بر مترمکعب به 1.32 رسیده و همچنین راندمان آبیاری از 39 درصد به 45 درصد افزایش یافته است.
انتهای پیام/69039/ج/ر