خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 04 اسفند 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دستیابی به بازار ۱۵ میلیارد دلاری گیاهان دارویی

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | دوشنبه، 04 اسفند 1404 - 14:00
معاون وزیر جهاد از ظرفیت بازار گیاهان دارویی و طب سنتی ایران در سال ۱۴۰۴، سخن گفت و بر هدف‌گذاری برای افزایش تولید گیاهان دارویی و گردش مالی ۱۵ میلیارد دلاری در سال تاکید کرد.
گياهان،دارويي،توسعه،كشاورزي،علمي،آموزش،زنجيره،ترويج،محمدي،مر ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - غلامرضا گل محمدی در برنامه سکه صبح رادیو اقتصاد با اشاره به ظرفیت‌های گسترده کشور در حوزه گیاهان دارویی گفت: ایران با برخورداری از اقلیم متنوع و شناخته‌شده جهانی و گونه‌های گیاهی دارویی، صنعتی و معطر نیازمند تکمیل زنجیره ارزش از مزرعه تا بازارهای داخلی و بین‌المللی است.
وی افزود: صادرات گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی بخش مهمی از این صنعت را به خود اختصاص داده و لازم است با تکیه بر فرآوری گیاهان دارویی و پرهیز از خام فروشی سهم خود را در بازارهای جهانی افزایش دهیم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به همراهی مراکز علمی و دانشگاهی برای فراوری گیاهان دارویی عنوان کرد: این همکاری در زمینه تولید عصاره زعفران با کروسین بالا و صادرات موفق آن شکل گرفته و در این باره موفق به گسترش بازارهای صادراتی شده‌ایم.
گل محمدی ادامه داد: توسعه مزرعه ۱۰۰ هکتاری زعفران با همکاری بخش خصوصی و مراکز علمی و تحقیقاتی نمونه موفقی است که خوشبختانه توانسته‌ایم طلای سرخ را در سطح داخلی و بین‌المللی صادر کنیم.
به گفته وی، در بخش پزشکی نیز این فراوری محقق شده و با بومی شدن زیره و زعفران فرایند تولید عصاره‌های گیاهی متنوع برای صنایع مختلف شکل گرفته‌است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر لزوم توجه به گیاهان دارویی کمتر فراوری شده گفت: توسعه کشت گیاه دارویی و ارزشمند آنغوزه با هدف تامین زنجیره ارزش، توسعه صادرات و جلوگیری از برداشت بی‌رویه از مراتع کشور در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
گل محمدی با اشاره به اهمیت موسسات و مراکز دانش‌بنیان در این حوزه گفت: سیاست‌گذاری‌ها بر تکمیل زنجیره ارزش و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان متمرکز است.
وی با اشاره به استفاده از فراورده‌های گیاهان برای آفت‌کش‌های طبیعی افزود: آفت کش های ارگانیک(سم ارگانیک)، جایگزینی ایمن و سازگار با محیط زیست بجای آفت کش‌های شیمیایی هستند.
این آفت کش ها که اکنون در باغات پسته مورد استفاده قرار گرفته و از مواد طبیعی مانند گیاهان مواد معدنی و میکروارگانیسم‌ها ساخته می‌شوند و کمک شایانی به کشاورزی ارگانیک می‌کنند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر حمایت‌های راهبردی از توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تاکید کرد و گفت: در بخش علمی علاوه بر توجه به حوزه کشت علمی و اقتصادی مبتنی بر استانداردها، باید با همراهی مراکز علمی به زنجیره ارزش کمک کنیم.
گل محمدی تمرکز بر مسکن‌های گیاهی را بخش دیگری از چشم‌انداز بازار گیاهان دارویی دانست و گفت: کشت گیاهان دارویی برای تهیه مسکن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد و شرکت‌های دانش بنیان در این باره به نتایج قابل توجهی دست پیداکرده‌اند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر آموزش و ترویج در بخش گیاهان دارویی گفت: فرهنگسازی در این حوزه از جمله آموزش فواید استفاده از سم ارگانیک به کشاورزان می‌تواند حائز اهمیت باشد.
گل محمدی درپایان از از تلاش‌های صورت گرفته برای توسعه و پیشبرد گیاهان دارویی خبر داد و گفت: این سازمان گام‌های موفقی در توسعه فناوری و تسهیل‌گری این امر برداشته و در مسیر توسعه بازارهای داخلی و بین‌المللی همکاری‌های موفقی با مراکز دانشگاهی و علمی داشته‌است.