خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 03 اسفند 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

یک گیاه دارویی که از مغز در برابر التهاب محافظت می‌کند

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 03 اسفند 1404 - 15:00
یک مطالعه علمی تازه نشان داده است که بادرنجبویه، که با نام لیموترش نیز شناخته می‌شود، حاوی موادی است که سلامت مغز را بهبود می‌بخشد و از آن در برابر التهاب محافظت می‌کند.
عصاره،عصبي،التهاب،محافظت،ژن،شناختي

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - دانشمندان تجزیه و تحلیل جامعی از اجزای بادرنجبویه انجام دادند و دریافتند که حاوی غلظت بالایی از اسید‌های رزمارینیک، کلروژنیک، کافئیک و خاویاریک است.
این ترکیبات همگی به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی خود شناخته شده‌اند و بدن و سیستم عصبی را از التهاب محافظت می‌کنند.
آزمایش‌های انجام شده روی موش‌ها نشان داد که عصاره بادرنجبویه از سلول‌های هیپوتالاموس در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از پراکسید هیدروژن محافظت می‌کند.
این عصاره همچنین در کاهش بیان ژن عوامل التهابی مانند TNF-α و NOS-۲ موفق بوده و سطح فاکتور مغذی مشتق شده از مغز (BDNF)، پروتئینی که از بقا و انعطاف‌پذیری سلول‌های عصبی پشتیبانی می‌کند، را افزایش داده است.
در آزمایش‌های انجام شده روی سلول‌های عصبی موش، عصاره بادرنجبویه با موفقیت بیان ژن اینترلوکین-۶ (IL-۶) و آنزیم استیل کولین استراز را مهار کرد، که هر دو نشانگر‌های زیستی التهاب و اختلال شناختی هستند.
با این حال، محققان خاطرنشان می‌کنند که هنوز برای بحث در مورد اثرات بالینی بادرنجبویه خیلی زود است، اما یافته‌های آنها نشان دهنده کاربرد بالقوه آن در محصولات و مکمل‌های غذایی است که از سلامت مغز پشتیبانی می‌کنند و عملکرد شناختی را افزایش می‌دهند.
منبع: Lenta.ru