خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 03 اسفند 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گروسی: هدف ما خلاص‌شدن از شر اورانیوم با غنای بالای ایران است

اعتماد | همه | شنبه، 02 اسفند 1404 - 22:58
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ما همچنان در ایران راستی‌آزمایی انجام می‌دهیم، اما هنوز نتوانسته‌ایم بازرسان خود را به حساس‌ترین تأسیسات یعنی آن‌هایی که هدف حمله قرار گرفتند، بازگردانیم.
مديركل،آژانس،اتمي،انرژي،ايران،هدف،قرار،بازگردانيم،گروسي

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ما همچنان در ایران راستی‌آزمایی انجام می‌دهیم، اما هنوز نتوانسته‌ایم بازرسان خود را به حساس‌ترین تأسیسات یعنی آن‌هایی که هدف حمله قرار گرفتند، بازگردانیم.
کد خبر: 762219 | ۱۴۰۴/۱۲/۰۲ ۲۲:۵۱:۵۳
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با پادکست کوپه گفت: در ادبیات دیپلماتیک جمله‌ای قدیمی وجود دارد که می‌گوید «اعتماد می‌کنیم، اما باید همه‌چیز را راستی‌آزمایی کرد.» یعنی این‌ها اظهارات مثبت و سازنده‌ هستند، اما باید دید در عمل چه می‌شود.
نکته مثبت این است که اکنون وارد بحث‌های مشخص شده‌ایم.
به گزارش خبرفوری، وی افزود: گفت‌وگوی دوجانبه ایران و آمریکا از سال گذشته آغاز شد و در ژوئن، با جنگ ۱۲ روزه، به‌طور ناگهانی متوقف شد.
سپس تلاش دشواری برای ازسرگیری تماس‌ها صورت گرفت که بعد از استفاده از سلاح کار آسانی نیست.
گروسی ادامه داد: اکنون این روند در جریان است.
دوشنبه و سه‌شنبه مذاکرات مهمی در ژنو داشتیم و در حال مشخص کردن دقیق مفاد توافق هستیم که چه چیزی را، چگونه و با چه دامنه‌ای راستی‌آزمایی کنیم.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: هدف، رسیدن به توافقی جامع و محکم است تا از وقوع یک درگیری دیگر جلوگیری شود؛ درگیری‌ای که به نظر من بسیار گسترده‌تر و ویرانگرتر از قبلی خواهد بود و پیامدهای منطقه‌ای بسیار ملموس‌تری خواهد داشت.
وی بیان کرد: ما همچنان در ایران راستی‌آزمایی انجام می‌دهیم، اما هنوز نتوانسته‌ایم بازرسان خود را به حساس‌ترین تأسیسات یعنی آن‌هایی که هدف حمله قرار گرفتند، بازگردانیم.
گروسی گفت: تاسیسات نطنز، اصفهان و فردو بسیار حساس‌اند و در برخی موارد در تونل‌های زیرزمینی قرار دارند و محل نگهداری اورانیوم با غنای بالا بوده‌اند؛ ماده‌ای که می‌تواند برای ساخت سلاح هسته‌ای به کار رود.
وی افزود: هنوز به آن مجموعه‌ها بازنگشته‌ایم و یکی از محورهای مذاکرات، بازگشت برای راستی‌آزمایی و خلاص شدن از شر آن‌هاست.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: اگر منِ مدیرکل آژانس بگویم امیدی به توافق ندارم، مسئولیت خود را کنار گذاشته‌ام.
ما در حال کار هستیم و از همه تحرکات نظامی، از جمله مانورهای ایران در تنگه هرمز، آگاهیم.
وی ادامه داد: این شایعات جنگی بخشی از روند هستند.
ما تلاش می‌کنیم توافقی معتبر ارائه دهیم تا کسانی که به گزینه نظامی فکر می‌کنند بگویند می‌توان بدون تلفات انسانی به همان نتیجه رسید.