خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 29 بهمن 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انتقاد ۸۰ بازیگر و کارگردان از سکوت جشنواره برلین در قبال غزه

مهر | بین‌الملل | چهارشنبه، 29 بهمن 1404 - 03:06
بیش از ۸۰ کارگردان و بازیگر سرشناس، از جمله خاویر باردم و تیلدا سوینتون، در بیانیه‌ای از سکوت جشنواره بین‌المللی فیلم برلین در قبال تحولات غزه و نسل کشی در این منطقه انتقاد کردند.
جشنواره،امضاكنندگان،برلين،غزه،بيانيه،وندرس،اسرائيل،نامه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی، امضاکنندگان این بیانیه اعلام کردند که از «سکوت نهادی جشنواره برلین» شوکه شده‌اند و نارضایتی خود را از «همدستی در اعمال سانسور علیه هنرمندان مخالف نسل‌کشی مداوم اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه» ابراز کردند.
این بیانیه پس از جنجالی منتشر شد که ویم وندرس، رئیس هیأت داوران جشنواره، هفته گذشته با پاسخ به پرسشی درباره غزه ایجاد کرد؛ او گفته بود «باید از سیاست دور بمانیم».
در میان دیگر امضاکنندگان برجسته این نامه، نام مایک لی کارگردان بریتانیایی و آدام مک‌کی فیلمساز آمریکایی نیز دیده می‌شود.
بسیاری از امضاکنندگان پیش‌تر آثاری را در جشنواره برلین ارائه کرده‌اند و تیلدا سوینتون سال گذشته موفق به دریافت جایزه معتبر «خرس طلایی» این جشنواره شده بود.
آنان در بیانیه خود تأکید کردند که به‌شدت با اظهارات وندرس مخالف‌اند و جدایی سینما از سیاست را ناممکن می‌دانند.
در ادامه این نامه آمده است: جشنواره برلین اکنون نیز باید به وظیفه اخلاقی خود عمل کرده و مخالفت صریح خود را با نسل‌کشی اسرائیل اعلام کند.
امضاکنندگان همچنین نه‌تنها از موضع بی‌طرفی جشنواره در قبال جنگ غزه انتقاد کردند، بلکه نقش محوری دولت آلمان در فراهم کردن بستر این وضعیت را نیز مورد اعتراض قرار دادند.