خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 28 بهمن 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قطعه ۳ آزادراه تهران - شمال تا ۶ سال آینده تکمیل می‌شود

مهر | اقتصادی | سه شنبه، 28 بهمن 1404 - 11:40
مدیرعامل آزادراه تهران - شمال از اتمام عملیات قطعه ۳ این آزادراه طی ۵ تا ۶ سال آینده خبر داد و گفت: عملیات احداث تونل البرز غربی تا سال ۱۴۰۶ به پایان می‌رسد.
منطقه،آزادراه،شمال،پروژه،تهران،تأمين،تونل،منابع،شهسواري،اميد ...

به گزارش خبرنگار مهر، سعید شهسواری، مدیرعامل آزادراه تهران - شمال امروز (سه‌شنبه، ۲۸ بهمن) در جریان بازدید از قطعه ۳ آزادراه تهران - شمال در جمع خبرنگاران، با تشریح آخرین وضعیت اجرایی این پروژه ملی اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌ها، عملیات احداث تونل البرز غربی تا سال ۱۴۰۶ به پایان می‌رسد.
وی افزود: با احداث تونل البرز غربی، عملاً پرونده منطقه ۲ آزادراه تهران - شمال بسته می‌شود.
همزمان طی سال‌های گذشته اقدامات مربوط به طراحی و مطالعات منطقه ۳ انجام شده است.
یکی از موضوعات اصلی، انتخاب واریانت مسیر بود که مستلزم اخذ مجوزهای زیست‌محیطی بود، در این زمینه همکاری لازم با سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد و گزارش‌های مربوطه تهیه و ارسال شد.
مدیرعامل آزادراه تهران - شمال بیان کرد: مجوز زیست‌محیطی ۸ کیلومتر ابتدایی منطقه ۳ اخذ شده و برای باقی‌مانده مسیر نیز مطالعات تکمیلی انجام شده و امیدواریم طی هفته جاری بتوانیم کریدور نهایی باقیمانده منطقه ۳ را با سازمان حفاظت محیط زیست نهایی کنیم.
شهسواری با اشاره به آغاز عملیات اجرایی این بخش گفت: مناقصات مربوط به ۸ کیلومتر ابتدایی منطقه ۳ از اسفندماه سال گذشته برگزار شد.
این بخش در سه فاز و سه جبهه کاری اجرا می‌شود و هم‌اکنون سه پیمانکار در پروژه مستقر شده‌اند.
تحویل زمین و تجهیز کارگاه در حال انجام است و عملیات دهانه‌گیری تونل نیز آغاز شده است.
وی یادآور شد: این ۸ کیلومتر در اولویت نخست منطقه ۳ قرار گرفته تا گلوگاه ترافیکی سیاه‌بیشه مدیریت شود.
به موازات آن، یک تونل ۱۱ کیلومتری در قطعه میانی منطقه ۳ پیش‌بینی شده که مسیر بحرانی پروژه از نظر زمان اجرا محسوب می‌شود.
مدیرعامل آزادراه تهران - شمال تأکید کرد: استفاده از تجهیزات به‌روز در اجرای تونل ۱۱ کیلومتری الزامی است.
با حمایت بنیاد مستضعفان، فرآیند تأمین و انتقال دستگاه TBM به کشور در حال پیگیری است و حدود یک سال است این موضوع را دنبال می‌کنیم.
در این زمینه به نتایج مثبتی با وزارت راه و شهرسازی رسیده‌ایم، زیرا حفاری تونل ۱۱ کیلومتری بدون دستگاه TBM از نظر زمانی امکان‌پذیر نیست.
شهسواری گفت: امیدواریم تا پایان سال با حمایت وزارت راه و شهرسازی موضوع تأمین دستگاه نهایی شود تا بتوانیم از سال آینده عملیات اجرایی مسیر بحرانی قطعه میانی منطقه ۳ را آغاز کنیم.
وی درباره زمان‌بندی تکمیل منطقه ۳ آزادراه تهران - شمال گفت: با در دست داشتن این دو جبهه کاری، می‌توانیم نسبت به تکمیل منطقه ۳ در بازه زمانی توافق‌شده با دولت امیدوار باشیم.
البته تحقق این زمان‌بندی نیازمند پیش‌نیازهایی از جمله تأمین به‌موقع منابع مالی و همکاری دستگاه‌های مرتبط نظیر سازمان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی، استانداری‌ها و فرمانداری‌هاست؛ چراکه آزادراه تهران - شمال در سه استان از جمله استان مازندران قرار دارد.
مدیرعامل آزادراه تهران - شمال افزود: در صورت تحقق این الزامات، امیدواریم طی ۵ تا ۶ سال آینده پروژه منطقه ۳ را به اتمام برسانیم.
در حال حاضر پروژه در مرحله تجهیز کارگاه قرار دارد و حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر نیروی انسانی مستقیم در آن مشغول به کار هستند.
همچنین حدود ۱۵۰ دستگاه ماشین‌آلات سنگین در پروژه فعال است و با افزایش جبهه‌های کاری، این ظرفیت افزایش خواهد یافت.
وی آزادراه تهران - شمال درباره تأمین منابع پروژه گفت: تأمین آورده پروژه از محل منابع نقدی و غیرنقدی انجام می‌شود.
در بخش غیرنقدی، تأمین مصالحی مانند سیمان و میلگرد و همچنین تأمین ملک از طریق سازمان اموال و املاک برای پرداخت مطالبات پیمانکاران در دستور کار قرار دارد.
این مسئول بنیاد مستضعفان ادامه داد: از نظر فنی، پیمانکاران داخلی برای اجرای پروژه هیچ مشکلی ندارند و توان اجرای کامل طرح در داخل کشور وجود دارد.
در صورت استفاده از شرکت‌های خارجی، موضوع صرفاً در حوزه تأمین مالی خواهد بود، نه اجرا.
شهسواری در پایان خاطرنشان کرد: مذاکراتی برای تأمین مالی خارجی انجام شده اما تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده‌ایم.
با این حال امیدواریم با توافقات صورت‌گرفته با دولت و استفاده از منابع داخلی، اجرای آزادراه تهران - شمال به‌ویژه قطعه ۳ طبق برنامه پیش برود و این پروژه ملی در زمان مقرر به بهره‌برداری برس