خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 25 بهمن 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عصارزاده: بانک‌های دولتی موظف به کمک به استان‌های کم‌برخوردار شدند

مهر | استان‌ها | شنبه، 25 بهمن 1404 - 18:06
اردبیل- نماینده ویژه وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بانک‌های دولتی باید با تمرکز بر عدالت منطقه‌ای سهم استان‌های کمتر برخوردار از منابع پولی و بانکی کشور را به‌طور جدی افزایش دهند.
استان،منابع،اقتصادي،دارايي،بانكي،امور،وزير،اردبيل،تأمين

به گزارش خبرگزاری مهر، امیرهوشنگ عصارزاده در نشست دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل اظهار کرد: کنترل رشد ترازنامه‌ای بانک‌ها از سوی بانک مرکزی برای مهار تورم اقدامی ضروری است و نظام بانکی باید در پرداخت تسهیلات تکلیفی از جمله اشتغال، ازدواج، فرزندآوری و طرح‌های سفر ریاست‌جمهوری عملکرد مطلوبی داشته باشد.
وی با بیان ضرورت نگاه کارشناسی در موضوع تأمین مالی، افزود: بانک‌ها واسطه وجوه بوده و برای اجرای تعهدات خود باید امکان تجهیز منابع را داشته باشند.
نماینده ویژه وزیر امور اقتصادی و دارایی تمرکز حدود ۶۰درصد منابع بانکی در تهران را چالشی جدی در مسیر توسعه منطقه‌ای عنوان کرد و ادامه داد: بانک‌های توسعه‌ای و دولتی موظف‌اند برای استان‌هایی مانند اردبیل که دارای ظرفیت‌های قابل توجه تولیدی و اقتصادی هستند، سهم بیشتری از منابع را اختصاص دهند.
نماینده ویژه وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: رقابت میان بانک‌های دولتی و خصوصی نباید به‌گونه‌ای باشد که وظیفه ملی توسعه مناطق کمتر برخوردار را تحت‌الشعاع قرار دهد.
عصارزاده نسبت مصارف به منابع در نظام بانکی کشور را به‌طور میانگین ۸۵درصد اعلام کرد و افزود: این نسبت در استان اردبیل به حدود ۱۲۰درصد رسیده که نشان‌دهنده عملکرد مثبت بانک‌های استان است، هرچند برخی بانک‌ها در انجام تکالیف خود کوتاهی داشته‌اند و این تفاوت باید با نظارت و برنامه‌ریزی دقیق جبران شود.
وی خواستار افزایش اختیارات مدیران استانی بانک‌ها شد و گفت: باید امکان تصمیم‌گیری محلی برای مشتریان شناخته‌شده، تولیدکنندگان بزرگ و کارآفرینان معتبر استان فراهم شود تا فرایند تأمین مالی سرعت گیرد.
نماینده ویژه وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: وزارت اقتصاد توجه ویژه‌ای به گسترش تأمین مالی در استان‌های کمتر برخوردار دارد و این موضوع جزو برنامه‌های جدی وزیر اقتصاد است.
عصارزاده تصریح کرد: بانک‌ها گزارش آسیب‌شناسی عملکرد تسهیلات تکلیفی را تهیه کرده و برنامه‌ریزی لازم برای افزایش سهم استان از منابع نظام بانکی کشور را در دستور کار قرار دهند، زیرا کاهش سهم استان پذیرفتنی نیست.