ظرفیتهای گردشگری مقبره شاهزادگان صفوی در اصفهان مغفول مانده است
اصفهان - کارشناس گردشگری با بیان اینکه باید ایده های نو در صنعت گردشگری مورد توجه قرار گیرد، گفت: ظرفیتهای گردشگری مقبره شاهزادگان صفوی در اصفهان از جمله ظرفیت های مغفول مانده گردشگری است.

امین عدیلی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در کشور ایران و شهر اصفهان الگوهای متنوع گردشگری وجود دارد که میتوان از آنها استفاده بهینه در راستای رونق گردشگری داشت، اظهار داشت: بسیاری از کشورهای خارجی از جمله همسایگان ما ظرفیتهای ضعیفی برای گردشگری دارند اما با تبلیغات زیاد استفادههای تأثیرگذاری از همین ظرفیتهای گردشگری خود داشتهاند.
وی با بیان اینکه به طور مثال در مکزیک فستیوال مرگان وجود دارد که در آن روز مردم بر سر قبور مردگان میروند، بیان داشت: این با نگاه درآمد زایی به عنوان جاذبه توریستی این کشور معرفی شده است و هر ساله گردشگران زیادی را به سمت خود میکشاند.
استفاده از مراسمهای دینی و جاذبههای تاریخی ناشناخته در رونق صنعت گردشگری
کارشناس گردشگری گفت: ما انتظار رقابت با کشورهای دیگر را نداریم اما در حد خودمان میتوان از این نوع مراسمها و جاذبههای محلی در نقاط مختلف کشور به عنوان جاذبههای توریستی استفاده کنیم به نوعی که هم ارزش فرهنگی و اسلامی ما به دنیا نشان داده و رأی گردشگران نیز جذابیت تاریخی داشته باشد.
وی با بیان اینکه امامزاده «ستی فاطمه» و مقبره شاهزادگان صفوی واقع در این مکان به دلایل مختلف مذهبی و تاریخی دارای اهمیت زیادی است، ابراز داشت: اهالی محلی اصفهان با این مکان آشنایی دارند اما بیشتر اصفهانیها نمیدانند چه ظرفیت بزرگی در این نقطه از اصفهان نهفته است.
کارشناس گردشگری با بیان اینکه در این مکان محل دفن شاهزادگان صفوی خردسال تا جوان صفوی است که همگی در یک شب به دلیل قدرت خواهی پادشاهی دیگر به قتل رسیدند، ابراز داشت: این مکان از معدود مقبرههای دوره صفوی دارای سند معتبر است و ما از این ظرفیت میتوانیم در گردشگری و جذب توریست از آن استفاده کنیم.
امکان معرفی دوره صفوی به گردشگران با برپایی موزه در ستی فاطمه
وی ادامه داد: به طور مثال در این مکان میتوانیم با جمعآوری آثار و اشیا متعلق به دوره صفوی مانند کلاه خود، زره، لباس، فرش، وسایل مربوط به مردم شناسی آن زمان موزه - مجموعهای کنار بقعه این شاهزادگان بر پا کنیم.
عدیلی تاکید کرد: با تزئین تصاویری از آن دوره و استنادهای تاریخی میتوان این مکان را به عنوان مکان توریستی ناشناخته به گردشگران معرفی کنیم تا گردشگران با فرهنگ و تاریخ سلسله صفویه در سفر به اصفهان آشنا شوند.
وی اضافه کرد: این کار مطابق اصول گردشگری دنیاست که جاذبههای تاریخی محلی هر شهر را به جاذبههای گردشگری اضافه شود تا در رونق این صنعت مؤثر باشد.
کارشناس گردشگری به دیگر جاذبههای فرهنگی تاریخی اصفهان که میتوان از این روش برای آنها بهره گرفت اشاره کرد و گفت: برای مثال در کنار سی و سه پل سردیس الله وردی خان (سازنده این پل تاریخی) قرار دارد و توریستها اگر از سابقه تاریخی شخصی که این پل را ساخته مطلع میشوند با آن عکس میگیرند.
کم توجهی به مقوله گردشگری مذهبی در ایران
وی با بیان اینکه به مقوله گردشگری مذهبی به درستی در کشور ما پرداخته نشده است، تصریح کرد: ما مراسمهای مذهبی مانند تاسوعا عاشورا داریم که برای گردشگران جذاب است و علاوه بر اینکه گردشگران با حضور در این مراسم با فرهنگ اسلامی ما آشنا میشوند، میتواند اثر مثبتی نیز در نگاه جهانی به ما و شیعه داشته باشد ولی آنچنان به این مقوله به عنوان جاذبه توریستی پرداخته نشده است.
عدیلی تاکید کرد: اما برای رونق گردشگری اصفهان به یقین باید در کنار جاذبههای گردشگری شاخص، ایدههای جدیدی نیز کارشناسی شده و متخصصان میراث فرهنگی در این ارتباط طرحهایی ارائه کنند.